Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρώσος κροίσος κάνει download το μυαλό του σε υπολογιστή για να μείνει αθάνατος!

Απίστευτο..

10 Σεπτεμβρίου 2019 09:35
Ρώσος κροίσος κάνει download το μυαλό του σε υπολογιστή για να μείνει αθάνατος!

Ο 35χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ντμίτρι Ιτσκοβ, φιλοδοξεί να μείνει αθάνατος, μεταφορτώνοντας τον εγκέφαλό του σε έναν υπολογιστή. Σοκ: To Facebook θέλει να διαβάζει το μυαλό μας...!

Το downloading του μυαλού έχει σκοπό να μεταφέρει τις εγκεφαλικές πληροφορίες σε άλλα σώματα ή τεχνητές αποθήκες δεδομένων, κι έτσι ο χαρακτήρας του ανθρώπου να επιβιώνει μετά θάνατον για όσο το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τη δυνατότητα να «μεταμοσχευθεί» σε ένα ανθρώπινο ρομπότ ή να γίνει ολόγραμμα-άβαταρ.

«Δεν υπάρχει τεχνολογία αθανασίας του φυσικού σώματος. Το ξέρω ότι κι εγώ θα είμαι νεκρός τα επόμενα 35 χρόνια», διευκρυνίζει ο Ιτσκοβ στο BBC, όπως μεταδίδει ο Independent. Ωστόσο, ο Ρώσος προσπαθεί να παρακάμψει το βιολογικό θάνατο, φυλάσσοντας την προσωπικότητά του σε σιλικονούχα κυκλώματα, λιγότερο ευπρόσβλητα στη φθορά.

«Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι είναι μεν πολύ δύσκολο αλλά όχι απραγματοποίητο», ισχυρίζεται ο Αμερικανός νευροεπιστήμονας δρ Ράνταλ Κουν, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας 2045», που χρηματοδοτεί ο Ρώσος μεγιστάνας.

Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από 86 δισεκατομμύρια νευρώνες, δηλαδή διασυνδεδεμένα κύτταρα που ανταλλάσσουν πληροφορίες με τη μορφή ηλεκτρικών εκκενώσεων.

Ωστόσο, παραμένει μυστήριο πώς αυτή η βιοχημική διαδικασία δημιουργεί τη νόηση, τη σκέψη, τις μνήμες και τα αισθήματά μας. Εστω λοιπόν ότι η εισαγωγή δεδομένων (input) μετατρέπεται στο μυαλό μας σε συμπεριφορά (output) μέσα από μετρήσιμες εξισώσεις.

Τι γίνεται όμως με την έμπνευση, την αισθητική απόλαυση, την αγάπη και το μίσος; Μπορούν να κωδικοποιηθούν και αυτά;

Ο Ιτσκοβ δεν χάνει το κουράγιο του: «Πιστεύω ότι τους επόμενους αιώνες θα ζω μέσα από πολλαπλά σώματα, ένα κάπου στο διάστημα, ένα σαν ολόγραμμα και η συνειδητότητά μου θα πηγαίνει από το ένα στο άλλο».

Το BBC θα μεταδώσει σήμερα Τετάρτη ντοκιμαντέρ με το story του Ιτσκοβ, με τίτλο The Immortalist.

Αλήθεια τώρα; Καθάρισε τον υπολογιστή σου με Nutella και δες το φοβερά αποτελέσματα!

Και όμως είναι αλήθεια! Αν καθαρίσεις τον υπολογιστή σου με Nutella, τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!

Η Νutella, είναι μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που έχουν γίνει ποτέ για τους λάτρεις της σοκολάτας, αφού οι περισσότεροι έχουμε μια λίστα από θαύματα που μπορείς να φτιάξεις με τη nutella.

Ωστόσο, ποιος το περίμενε ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιηθεί και για καθαριότητα και πόσο μάλλον για έναν υπολογιστή!

Σύμφωνα, με τον CoolerMaster τον άνθρωπο που ισχυρίζεται πως ξέρει όλα τα μυστικά για να προστατεύσεις τον υπολογιστή ή το laptop σου από το να θερμαίνεται υπερβολικά.Ο ίδιος προτείνει να χρησιμοποιούμε τη Nutella ως υποκατάστατο θερμικής πάστας, την οποία τοποθετείς στο CPU και λύνεις το πρόβλημά σου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share