Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τζιν τόνικ: Ποια είναι η ιστορία πίσω από το διάσημο ποτό!

Τι σχέση έχει με την ελονοσία;

31 Αυγούστου 2019 14:42
Τζιν τόνικ: Ποια είναι η ιστορία πίσω από το διάσημο ποτό!

Πόσοι από εσάς που επιλέγετε τζιν τόνικ έχετε αναρωτηθεί πώς δημιουργήθηκε το ποτό που πίνετε; Ποιοι ξέρετε την ιστορία του; Ποια είναι η σκοτεινή ιστορία πίσω από τον μύθο του Φράνκενσταϊν;

Μην νομίζετε πως απλά μια μέρα κάποιου του ήρθε να δοκιμάσει να πιει το τζιν με λίγο τόνικ, γιατί η ιστορία είναι πιο ενδιαφέρουσα.

Ας γυρίσουμε πίσω στα 1800, όταν το πρώτο τζιν τόνικ δημιουργήθηκε από έναν Βρετανό αξιωματικό στην Ινδία. Τότε, ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί η ελονοσία ήταν η λήψη κινίνης, η οποία προερχόταν από τον φλοιό δένδρων της Νότιας Αμερικής. Η κινίνη ήταν δύσκολο να καταναλωθεί μόνη της εξαιτίας της πικρής της γεύσης, οπότε ο αξιωματικός άρχισε να προσθέτει τζιν στο ποτήρι του. Το πρώτο τόνικ ήταν κινίνη αραιωμένη σε νερό.

Την ύπαρξη του τζιν, από την άλλη, την οφείλουμε στον Φρανσίσκους Σίλβιους, ο οποίος και πάλι το προόριζε για φάρμακο ενοχλήσεων όπως το λουμπάγκο. Η γεύση του, όμως, λατρεύτηκε με αποτέλεσμα να γίνεται δημοφιλές και να ταξιδεύει στην Αγγλία, όπου και έγινε πιο δημοφιλές και από την μπύρα. Το τζιν γρήγορα θεωρήθηκε ακόμα και πιο υγιεινό από το νερό, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την χολέρα.

Η κατανάλωσή του, όμως, έφερε άλλα προβλήματα με πολλούς να πεθαίνουν εξαιτίας του εθισμού τους σε αυτό. Τότε, ήταν που βγήκε η φήμη πως το τζιν είναι το ποτό των αλκοολικών.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει φόρους ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα, με τους πολίτες να αντιδρούν και τις αιματηρές να συγκρούσεις να είναι αναπόφευκτες.

Τελικά, το μέτρο αποσύρθηκε και δόθηκε άδεια παραγωγής τζιν μόνο σε εγκεκριμένα εργοστάσια.

Το τζιν ήταν το ποτό που κατανάλωναν οι Αγγλοι όπου και να βρίσκονταν, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία και από την Ινδία μέχρι την Αίγυπτο.

Και κάπως έτσι το τζιν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά του σήμερα.

Ήξερες τι σημαίνει το όνομα Coca Cola;

Η Coca Cola είναι το πιο διαδεδομένο ανθρακούχο ποτό σε όλη την υδρόγειο. Η λέξη Coca-Cola σημαίνει στα κινέζικα «κάνει το στόμα ευτυχισμένο». Μάθετε πολύτιμες πληροφορίες, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον John Styth Pemberton, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και εκατομμύρια κουτάκια Coca-Cola πωλούνται καθημερινά. Γνωρίστε παρακάτω την Coca Cola.

Γνωρίζατε ότι:

1.Ήταν αρχικά πράσινη; Σήμερα, το άλλο όνομα του εμπορικού σήματος της Coca Cola είναι «Red Empire» δηλαδή, η Κόκκινη Αυτοκρατορία.
2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους και σήμερα υπάρχει ένας όρος γνωστός ως «Coca Cola φοβία» o οποίος αναφέρεται στον εθισμό για Coca Cola.
3. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη "OK".
4. Η παραγωγή της Coca-Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα; Το νούμερο; 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.
5. Σερβίρεται κρύα, αλλά σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες, όταν κάνει κρύο.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905 αλλά αφαιρέθηκε λόγω της ανησυχίας του κόσμου.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας, την αφαίρεση του λίπους αλλά και για τις σκουριασμένες βίδες.

8. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τσιμπημάτων από μέδουσες.

9. Διανέμεται παντού ανά τον κόσμο και οι εκτιμήσεις, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ότι εισρέουν στα ταμεία της 60 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

10. Περισσότερες από 15.000 «Coca Cola», όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share