Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Σίγουρα δεν το ξέρατε αυτό! Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίο φοράμε τη βέρα του γάμου στο τέταρτο δάκτυλο;

Αποκλείεται να το γνωρίζατε!

30 Αυγούστου 2019 13:45
Σίγουρα δεν το ξέρατε αυτό! Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίο φοράμε τη βέρα του γάμου στο τέταρτο δάκτυλο;

Εσύ το ήξερες;

Οι αντίχειρες συμβολίζουν τους γονείς, οι δείκτες τα αδέρφια, τα μεσαία δάχτυλα τον εαυτό μας και το τέταρτο το σύζυγό μας!

Τα μικρά, δε, δάχτυλα συμβολίζουν τα παιδιά μας.

Τώρα προσπάθησε, όπως είναι ενωμένα τα δάχτυλα σου, να τα ανοίξεις. Οι αντίχειρες ανοίγουν καθώς οι γονείς κάποια στιγμή θα φύγουν από τη ζωή.

Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίο φοράμε τη βέρα του γάμου στο τέταρτο δάκτυλο;

Οι δείκτες ανοίγουν καθώς τα αδέρφια έχουν τη δική τους ζωή, το ίδιο και τα μικρά δάχτυλα, καθώς τα παιδιά θα φύγουν να ζήσουν τη δική τους ζωή.

Δεν μπορείς όμως να ανοίξεις τα δάχτυλα που μπαίνει η βέρα καθώς με τον σύζυγό σου θα μείνετε ενωμένοι για μία ζωή!

Γνωρίζατε ποια είναι τα 3 περίεργα πράγματα για τα κουφέτα;

Ετοιμάζετε τον γάμο σας ή την βάφτιση του παιδιού σας και θέλετε να ξέρετε τα πάντα για τα κουφέτα; Ποια είναι τα τρία περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε μέχρι τώρα! Πολλοί λίγοι τα γνωρίζουν! Γιατί παλιά οι γάμοι κρατούσαν περισσότερα χρόνια;

Λοιπόν, κάτι που ξεχνάνε να μας πουν όταν αγοράζουμε έτοιμες μπομπονιέρες, και είναι ίσως το πιο σημαντικό, είναι πού τοποθετούμε τις μπομπονιέρες μέχρι την ημέρα του γάμου.

Πολλοί ρωτάνε «πότε πρέπει να αγοράσω τα υλικά;», «πόσο πριν την ημέρα του γάμου/βάπτισης πρέπει να τις έχω έτοιμες;» και «που θα τις έχω για να διατηρηθούν τα κουφέτα και να μη χαλάσουν;»

Γάμος

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο φόβος για τα «λιωμένα» κουφέτα είναι μεγάλος. Σας βεβαιώνουμε όμως ότι δε θα πρέπει να ανησυχείτε, γιατί σας έχουμε όλες τις απαντήσεις!

Όταν επιλέγουμε τα κουφέτα κοιτάμε την Ποιότητα (πρέπει να μας αρέσουν!), την Ημερομηνία Λήξης (πρέπει να είναι φρέσκα!) και την Τιμή (πρέπει να είναι οικονομικά!).

Ο χρόνος, λοιπόν, που παραμένουν φρέσκα από την ημερομηνία παραγωγής μέχρι και την ημερομηνία λήξης των κουφέτων κυμαίνεται από 12 έως 15 μήνες. Προσοχή, αυτό δε σημαίνει ότι εάν λήγουν σε λίγους μήνες δεν είναι φρέσκα! Παρόλα αυτά, εμείς συστήνουμε να προσέχετε πάντοτε τις αναγραφόμενες ημερομηνίες παραγωγής-λήξης των κουφέτων.

Συνεπώς, ακόμη και 2 με 3 μήνες πριν από την τελετή του γάμου ή της βάπτισης, μπορείτε να προμηθευτείτε τις γεύσεις και τις ποσότητες που επιθυμείτε!

Εφόσον οι μπομπονιέρες μας είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε μέσα σε καλάθια προφυλαγμένα, σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Γάμος

Προσοχή μεγάλη, δεν τις τοποθετούμε για κανένα λόγο μέσα σε ψυγείο! Νομίζοντας ότι έτσι θα συντηρηθούν, πολύς κόσμος έχει κάνει το λάθος να τα βάλει στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο όμως, τα κουφέτα παγώνουν και με το που θα βγουν από το ψυγείο θα αρχίσει η ζάχαρη που καλύπτει το κουφέτο να λιώνει, επιτυγχάνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο, αφού μέχρι να φτάσουν στην εκκλησία, θα έχουν λιώσει! Οπότε μεγάλη προσοχή ΟΧΙ στο ΨΥΓΕΙΟ!

Η ιδανική θερμοκρασία για να συντηρήσετε τα κουφέτα είναι μεταξύ 18 και 24 βαθμών Κελσίου (18o C – 24o C) με ανώτατη θερμοκρασία τους 25o C και το μέγιστο ποσοστό υγρασίας δεν πρέπει να ξεπερνά το 60% (Humidity maximum 60%)

Ήξερες γιατί στις μπομπονιέρες τα κουφέτα πρέπει να είναι σε μονό αριθμό;

Σύμφωνα με την παράδοση ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουμε στις μπομπονιέρες πρέπει να είναι σε μονό αριθμό για να είναι και ο γάμος ένας και μοναδικός. Μήπως τελικά ο γάμος "σκοτώνει" τον έρωτα;

Κατά την προετοιμασία του γάμου όλοι προτρέπουν τους μελλόνυμφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάποια σημεία. Ένα από αυτά ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουν στις μπομπονιέρες. Για ποιο λόγο επιμένουν να είναι σε μονό αριθμό και πόση σημασία έχει τελικά;

Κατά την προετοιμασία του γάμου όλοι προτρέπουν τους μελλόνυμφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε κάποια σημεία. Ένα από αυτά ο αριθμός στα κουφέτα που βάζουν στις μπομπονιέρες. Για ποιο λόγο επιμένουν να είναι σε μονό αριθμό και πόση σημασία έχει

Όπως διαπιστώνουμε οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες έχουν καλύψει όλο το φάσμα του γάμου. Ακόμη και για τον αριθμό των κουφετών των μπομπονιερών έχει επικρατήσει αυτή η συνήθεια να χρησιμοποιούνται μονά κουφέτα, για να μείνει ο γάμος ένας.

Πρόκειται για μια πρόληψη κοντά στις τόσες άλλες που σχετίζονται με το γάμο. Καλό θα είναι οι χριστιανοί να μην ασχολούνται με τέτοια ανούσια πράγματα.

Ο γάμος δεν θα στεριώσει, εάν τα κουφέτα είναι μονά ή διπλά, αλλά από την πνευματικότητα των νεονύμφων, από την επίδειξη τριών αρετών, δηλ. της υπομονής, της υπακοής και της υποχωρητικότητας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share