Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εσείς γνωρίζετε για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα μικροσκοπικά κουμπιά στα τζιν;

Σας έχουμε την απάντηση!

24 Αυγούστου 2019 12:24
Εσείς γνωρίζετε για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα μικροσκοπικά κουμπιά στα τζιν;

Τα τζιν είναι πολύ συνηθισμένα. Παρόλα αυτά όμως, κανείς δεν φαίνεται να αναρωτιέται για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα μικρά κουμπιά στις τσέπες τους. Κάντε το αμέσως! Βάλτε το τζιν σας παντελόνι στην κατάψυξη και θα ξετρελαθείτε με αυτό που θα συμβεί!

Για καιρό πιστεύαμε πως αυτά τα άχρηστα κουμπιά ήταν ένα κομμάτι της μόδας των τζιν. Ότι τα τζιν έτσι είναι!

Όπως φαίνεται όμως, αυτά τα μικρά κουμπιά έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης. Πράγματι, λέγονται πριτσίνια και είναι εκεί για να τα βοηθήσουν να διατηρούνται περισσότερο.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως τα κουμπιά αυτά είναι πατέντα της Levi. Ο νεαρός Levi Strauss σκέφτηκε αυτή την ιδέα το 1829 όταν υπήρχαν πολλά παράπονα για το πόσο γρήγορα χαλούσαν τα τζιν.

Ποιος να περίμενε πως αυτά τα μικρά κουμπάκια θα έχουν τόσο μεγάλο παρελθόν;

Κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο!

Γιατί υπάρχει η μικρή τσέπη στα τζιν;

Σίγουρα έχετε προσέξει την μικρή τσέπη που έχουν όλα τα τζιν μέσα στην μπροστινή δεξιά τσέπη. Γιατί την έχουν όμως; Επιτελεί κάποιο συγκεκριμένο ρόλο;

Είναι μήπως για να βάζουμε κέρματα ή εισιτήρια ή μήπως είναι για κάτι τελείως διαφορετικό που δεν πάει με τίποτε ο νους μας;

Κάποιοι κάνουν χιούμορ με αυτό και λένε ότι είναι πολύ μικρή όπως οι μισθοί.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Το πρώτο τζιν κατασκευάστηκε από τον Levi Strauss γύρω στο 1850 στην Αμερική και ο ίδιος ο Levi την έφτιαξε στο πρώτο κιόλας παντελόνι, προκειμένου να βάζουν οι καουμπόηδες εκεί τα ρολόγια τσέπης! Ναι αυτά τα στρογγυλά με το καπάκι και την αλυσιδίτσα...

Μάλιστα η τσέπη βρίσκεται στη δεξιά πλευρά καθώς πάνω από το 90% των ανθρώπων είναι δεξιόχειρες.

Θα πάθετε πλάκα: Μόλις κυκλοφόρησε το jean που καλύπτει τη μυρωδιά από τα αέρια!

Θα πάθετε πλάκα! Μόλις κυκλοφόρησε το jean που καλύπτει τη μυρωδιά από τα αέρια! Το τζιν που δεν θα σε προδώσει ποτέ και δεν θα ξανανιώσεις αμηχανία!

Σε όλους μας έχει τύχει να μην μπορούμε να κρατήσουμε τα αέρια μας ενώ είμαστε με κόσμο. Είναι από τις φορές που αρχίζεις και κοιτάς τριγύρω και καλά αδιάφορα, για να δεις αν σε κατάλαβε κανένας, ή ακόμη καλύτερα ψάχνοντας να δεις από που ήρθε αυτός ο γνώριμος ήχος.

Και τι μπορείς να κάνεις αν σε καταλάβουν; Το πολύ πολύ να γίνεις κόκκινος σαν παντζάρι από την ντροπή σου, να αρχίσεις να γελάς νευρικά και να ψάχνεις τρύπα για να κρυφτείς. Αυτό το πρόβλημα όμως μπορεί πολύ εύκολα να λυθεί, χωρίς να χρειαστεί να θρηνήσεις θύματα από την οσμή, φορώντας απλά το τζιν παντελόνι που εξαφανίζει τη μυρωδιά από τα αέρια!

Η εταιρεία που είχε αυτή την ευφυέστατη ιδέα είναι η Shreddies, η οποία στην ουσία είναι γνωστή για τα ανδρικά και γυναικεία εσώρουχα που δημιουργεί. Το κόστος βέβαια των συγκεκριμένων παντελονιών είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς μπορείς να προμηθευτείς το συγκεκριμένο jean έναντι του ποσού των 113 ευρώ.

Όπως έχει δηλώσει και η εταιρεία, τα συγκεκριμένα παντελόνια διαθέτουν μια επένδυση από άνθρακα κυρίως στο πίσω μέρος τους, η οποία παρέχει αυξημένη προστασία από τις οσμές και μας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία όταν βρισκόμαστε σε μια κοινωνική εκδήλωση.

Εν ολίγοις, η επένδυση με ενεργό άνθρακα απορροφά όλες τις οσμές, λόγω της εξαιρετικά πορώδους φύσης του. Οι ατμοί της οσμής παγιδεύονται και εξουδετερώνονται από το ύφασμα στο πίσω μέρος του jean. Ο ενεργός άνθρακας επανενεργοποιείται όμως κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, ώστε να φεύγει και η παραμικρή μυρωδιά από το ύφασμα.

Πριν από αυτή την πατέντα όμως είχαν κυκλοφορήσει εσώρουχα με διπλή επένδυση που «φυλακίζει» μέσα της τις δυσάρεστες οσμές. Οπότε η καλύτερη πρόταση είναι να συνδυάσεις ένα τέτοιου είδους εσώρουχο με το τζινάκι που θα επιλέξεις. Τα μεγέθη στα γυναικεία παντελόνια είναι από 8 ως και 20 νούμερο, ενώ στα αντρικά από 28 μέχρι και 40.

Το κόστος για τα ανδρικά μποξεράκια είναι στα 27 ευρώ, ενώ για τα γυναικεία σλιπάκια στα 21 ευρώ.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share