Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Φοβερό κόλπο: Δείτε πως με μία μόνο πατάτα θα έχετε δωρεάν φως στο δωμάτιο σας, για πάνω από 1 μήνα! (video)

Απίστευτο και όμως αληθινό....

23 Αυγούστου 2019 13:56
Φοβερό κόλπο: Δείτε πως με μία μόνο πατάτα θα έχετε δωρεάν φως στο δωμάτιο σας, για πάνω από 1 μήνα! (video)

Αυτό το φοβερό κόλπο θα σας ενθουσιάσει! Μια μόνο πατάτα μπορείτε να έχετε φως στο δωμάτιο σας για πάνω από ένα μήνα! Απίστευτο: Μπλε λάμψη εμφανίσθηκε στις ακτές της Καλιφόρνια!

Και όμως μπορεί να συμβεί!

Αντί να συνδέσετε μια λάμπα σας σε μια πρίζα ή να ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη του φωτιστικού, δοκιμάστε να φωτίσετε το χώρο σας με μια… πατάτα!

Ναι – διαβάσετε σωστά. Με μια επιστημονική διαδικασία, μια απλή πατάτα μπορεί να ανάψει μια λάμπα LED για έναν ολόκληρο μήνα, αν το κάνετε σωστά.

Ο Haim Rabinovitch, καθηγητής επιστημών και γεωργίας, επισύναψε μία κλασική χάλκινη κάθοδο και μία ανόδο ψευδαργύρου μαζί με έναν αγωγό από μεταλλικό σύρμα και αφήσε την πατάτα να «μαγειρευτεί» για 8 λεπτά. Τότε ανακάλυψε πως η φορτισμένη πατάτα θα μπορούσε να παράγει εκμεταλλεύσιμη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας!

Η φόρτιση έτρεξε μόνο μέσα από την πατάτα, αλλά είχε την ικανότητα να δώσει ρεύμα σε μια λάμπα LED αρκετά ώστε να φωτίσει ένα δωμάτιο για πάνω από 40 ημέρες!

Η συγκεκριμένη συλλογή των στοιχείων με την πατάτα είναι μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, αλλά μπορεί να είναι επίσης χρήσιμη και σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν την ενέργεια, τα χρήματα ή τους πόρους για να χρησιμοποιήσουν λαμπτήρες ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εάν παρέχονται με ηλεκτρονικά φορτισμένα πατάτες (και είναι σαφές ότι δεν είναι για κατανάλωση), αυτές οι αγροτικές περιοχές θα μπορούσαν να φωτιστούν χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουν εκατομμύρια σε επισκευές υποδομών.

Υπάρχει μια ατελείωτη σειρά από δυνατότητες γι” αυτά τα λαχανικά και ο δρ. Haim μόλις ξεκίνησε!

Κι όμως ένα κομμάτι πατάτας είναι πάντα χρήσιμο στη τσάντα μας!

Κι όμως ένα κομμάτι πατάτας είναι πάντα χρήσιμο στη τσάντα μας!

Μέσα στην τσάντα μας ή το νεσεσέρ σας υπάρχουν σίγουρα τα απίθανα, το ξέρουμε. Το ίδιο ισχύει και με εμάς. Εκτός από τα κλασικά όπως κραγιόν, μολύβια, σκιές, μάσκαρα και κρέμα χεριών που έχει κάθε φυσιολογική γυναίκα καθημερινά μαζί της κατά καιρούς θα βρείτε εισιτήρια του μετρό από το 2004 μέχρι λιωμένες σοκολάτες και ένα αναμνηστικό από κάποιο ταξίδι επίσης χρόνια πριν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε καμία τσάντα δεν θα βρούμε μία πατάτα. Κι αν ναι τότε μιλάμε για τις πολύ υποψιασμένες που γνωρίζουν το μυστικό που θα σας πούμε.

Κι όμως ένα κομμάτι πατάτας είναι πάντα χρήσιμο στη τσάντα μας!

Η πατάτα λοιπόν είναι ότι καλύτερο για τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια. Σίγουρα κάπου το έχει πάρει το αυτί σας. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, άμυλο (φυσικά) και ένζυμα που βοηθούν όσο δεν φαντάζεστε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Άλλωστε αυτά είναι τα συστατικά που περιέχει και η κρέμα ματιών σας. Αυτό σημαίνει ότι αν χαλαρώσετε για λίγα λεπτά και αφήσετε την πατάτα στην περιοχή να δράσει ως δια μαγείας θα μειωθούν τα πρηξίματα και οι μαύροι κύκλοι. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε ακόμα και στο διάλειμμα στο γραφείο ή αφού τελειώσετε τη δουλειά σας και λίγο πριν βγείτε για ένα χαλαρό ποτό.
Τώρα αν δεν θέλετε να κουβαλάτε στην τσάντα σας πατάτες (και λογικό το βρίσκουμε) σας έχουμε κι άλλη λύση. Μπορείτε το βράδυ που θα επιστρέψετε να βάλετε στο μπλέντερ μια πατάτα και να την πολτοποιήσετε. Στη συνέχεια βάλτε μικρές ποσότητες στη θήκες για τα παγάκια και ουπς! έχετε παγάκια από πατάτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή το πρωί ή το βράδυ. Αυτό καλό είναι να μην το εφαρμόσετε στο γραφείο γιατί πρέπει να μην έχετε μακιγιάζ. Ξέρετε, παγάκι είναι και λιώνει.

Όπως και να έχει η πατάτα είναι θαυματουργή και πρέπει να μπει όσο πιο σύντομα γίνεται στη ρουτίνα της περιποίησης σας.

Θα μας θυμηθείτε!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share