Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παίρνει ένα δαχτυλίδι και το βουτάει στην σιλικόνη, ο λόγος; Πανέξυπνος!

Δείτε το!

13 Αυγούστου 2019 16:53
Παίρνει ένα δαχτυλίδι και το βουτάει στην σιλικόνη, ο λόγος; Πανέξυπνος!

Με την ζεστή σιλικόνη μπορείτε να επισκευάσετε πράγματα, να κατασκευάσετε πράγματα, ακόμα και να μονώσετε ηλεκτρικές συνδέσεις. Αλλά τα παρακάτω 10 κόλπα ξεπερνάνε αυτούς τους γνωστούς τρόπους χρήσης της. Προσοχή όταν την χρησιμοποιείτε: όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η ζεστή σιλικόνη μπορεί να φτάσει και τους 93 βαθμούς κελσίου. Να είστε βέβαιοι ότι έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

1. Μεγαλύτερη διάρκεια

Ένα συνήθες παράπονο όσων δουλεύουν με ζεστή σιλικόνη, είναι ότι τα στικ τελειώνουν πολλές φορές στη μέση της δουλειά τους. Πριν αρχίσετε λοιπόν, κολλήστε το ένα μετά το άλλο από τις άκρες τους έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν διακοπές στο έργο σας.

2. Ελαττώστε το θόρυβο από το συρτάρι σας

Μήπως ξεσηκώνετε όλο το σπίτι κάθε φορά που κλείνετε κάποιο συρτάρι της ντουλάπας σας; Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λίγη σιλικόνη για να μειώσετε τον θόρυβο Κολλήστε 2 κομμάτια ταινίας στο εσωτερικό του συρταριού και απλώστε μία γραμμή σιλικόνης στην κάθε μία. Περιμένετε όμως πρώτα να στεγνώσει πριν κλείσετε το συρτάρι.

3. Προστατεύστε τους τοίχους σας

Εάν ανοίξετε την πόρτα με δύναμη, το πόμολο μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στον τοίχο σας. Κολλήστε με σιλικόνη ένα πλαστικό καπάκι σε ένα κομμάτι ταινίας και κολλήστε το στο σημείο που «βρίσκει» το πόμολό σας.

4. Κολλήστε κουμπιά

YouTube/ Householdhacker
Τα κουμπιά χαλαρώνουν ή πολλές φορές απλά κόβετε η κλωστή τους και πέφτουν. Αν δεν έχετε τρόπο να το ράψετε ή ακόμα και αν δεν ξέρετε, κολλήστε τα με λίγη σιλικόνη και αφού στεγνώσει καθαρίστε όση περισσεύει.

5. Ισιώστε τα κάδρα σας
Κολλήστε μερικά κομμάτια ταινίας στο πίσω μέρος του κάδρου (προτιμότερο στις γωνίες) και βάλτε λίγη σιλικόνη. Περιμένετε να στεγνώσει και ξανακρεμάστε το κάδρο σας. Δε πρόκειται να κουνηθεί ξανά.
6. Αντικαταστήστε τα πόδια των συσκευών

Αν κάποιο από τα πλαστικα πόδια «παίζει» ή έχει φύγει εντελώς, δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με σιλικόνη.

7. Αντικαταστήστε τους σταθεροποιητές

Όπως και με τα πόδια των συσκευών, έτσι και με τα πλαστικά κομμάτια κάτω από τα τραπεζάκια.

8. Αποτρέψτε τα ρούχα σας από το να γλιστράνε από την κρεμάστρα

Αν ποτέ είχατε κάποια από αυτές τις κρεμάστρες, τότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα στέκονται τα ρούχα. Βάλτε μία γραμμή από σιλικόνη και έτσι αποτρέψτε τα ρούχα σας να γλιστράνε από την κρεμάστρα.


9. Το πατάκι της εξώπορτας

Μερικά πατάκια συνεχώς γλιστράνε από τη θέση τους. Γλυτώστε από τον κόπο να το επανατοποθετείτε κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας με το να ρίξετε μερικές γραμμές από σιλικόνη στο κάτω μέρος και να τις αφήσετε να στεγνώσουν.

10. Βάλτε ένα δαχτυλίδι που είναι πάρα πολύ μεγάλο
Βουτήξτε το πίσω μέρος του δαχτυλιδιού σε σιλικόνη, σκουπίστε την κόλλα από το εξωτερικό μέρος, αλλά αφήστε ένα μικρό, διαφανές στρώμα στο εσωτερικό και αφήστε το να στεγνώσει. Θα ταιριάζει στο δάχτυλό σας τέλεια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share