Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιες πόλεις της Ελλάδας θα βυθίζονταν αν έλιωναν οι πάγοι;

Σοκαριστικό!

8 Αυγούστου 2019 14:10
Ποιες πόλεις της Ελλάδας θα βυθίζονταν αν έλιωναν οι πάγοι;

Το λιώσιμο των πάγων δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας, το λιώσιμο της επιφάνειας των πάγων είναι πολύ «επίμονο» τους τελευταίους τέσσερις μήνες ενώ το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει πως ήδη η επιφάνεια της θάλασσας έχει ανέβει κατά μισό χιλιοστό. Eίδαν παγόβουνο να αναποδογυρίζει μπροστά στα μάτια τους! (Video)

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας δεν είναι κάτι τόσο απλό και ούτε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο τα περιθώρια του πλανήτη στενεύουν και πρέπει άμεσα οι χώρες να επανεξετάσουν την πράσινη πολιτική τους.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να επανέρχονται στην επικαιρότητα και οι λίγο παλαιότερες εφαρμογές που με μια φουτουριστική διάθεση δείχνουν τις δικές τους εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα συμβεί αν λιώσουν οι πάγοι και ποιες πόλεις μπορεί να χαθούν κυριολεκτικά.

Σε έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο μπορεί κανείς να δει τις επιπτώσεις από το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης του νερού της θάλασσας μπορεί κανείς να δει τι θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.

Στο χειρότερο σενάριο, εκείνο δηλαδή σύμφωνα με το οποίο η στάθμη θα ανέβει κατά 60 μέτρα, οι πόλεις που δε θα υπάρχουν θα είναι:

-Το κέντρο της Αθήνας.

-Ο Πειραιάς

-Η Καλαμάτα

-Η Θεσσαλονίκη

-Το Άργος

-Το Μεσολόγγι

-Η Πρέβεζα

Η θάλασσα θα φτάσει μέχρι τη Λάρισα, την Έδεσσα και τη Βέροια. Παραδόξως η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος και άλλα νησιά όπως το Καστελόριζο παραμένουν στη θέση τους. (και μη ξεχνάτε πως είναι απλά ένα σενάριο).

Γιαγιά πόζαρε πάνω σε παγόβουνο και... την πήρε ο ωκεανός!

Τι ήθελε αυτή η γιαγιά να φωτογραφηθεί επάνω σε έναν θρόνο από πάγο; Όλα πήγαν κατά διαόλου και χρειάστηκε η βοήθεια ενός καπετάνιου για να την διασώσει.

Πολλοί έχουν φτάσει σε απίστευτα άκρα προκειμένου να τραβήξουν την τέλεια ταξιδιωτική φωτογραφία, αλλά αυτή η γιαγιά πήγε πολύ μακριά – κυριολεκτικά!

Η γιαγιά είδε το παγόβουνο σε σχήμα θρόνου και θεώρησε πως ήταν το ιδανικό μέρος για την τέλεια φωτογραφία

Η 24χρονη καθηγήτρια Αγγλικών Κάθριν Στρενγκ μοιράστηκε πρόσφατα στο Twitter πως η γλυκιά γιαγιά της βρέθηκε στη μέση της θάλασσας στην Ισλανδία, όταν το παγόβουνο στο οποίο καθόταν , αποκόπηκε από ένα μεγάλο κύμα

Προς τέρψιν των χρηστών του διαδικτύου, η Στρενγκ ξεδίπλωσε όλη την δραματική ιστορία, με φωτογραφίες, κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε πως είναι πολύ εύκολο ακόμη και να πνιγούμε για την τέλεια selfie.

Η Στρενγκ εργάζεται στην Νότια Κορέα, αλλά έχει ως έδρα της το Τέξας. Έμαθε για το παράτολμο εγχείρημα της γιαγιάς της από τον πατέρα της, που της έστειλε μια σειρά από γραπτά μηνύματα και φωτογραφίες από το ταξίδι. Η γιαγιά της που λατρεύει τα ταξίδια, είχε επισκεφθεί την Ισλανδία γιατί ήθελε να βιώσει «την φύση και το όμορφο τοπίο» της.

Ένα κύμα όμως παρέσυρε το παγόβουνο προς τα μέσα με την γιαγιά επάνω

Το περιστατικό σημειώθηκε στην λιμνοθάλασσα Jökulsárlón, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ισλανδίας. Η γιαγιά της εντόπισε ένα μεγάλο παγόβουνο σε σχήμα θρόνου και αποφάσισε πως ήταν η τέλεια ευκαιρία για την ιδανική φωτογραφία. Κάθισε στον πάγο και ο γιος της τράβηξε μια φωτογραφία, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο.

Μάλιστα, απομακρύνθηκε τόσο πολύ που έπρεπε να επέμβουν ειδικοί για να την βγάλουν

Κάποια στιγμή, εξαιτίας ενός κύματος, το παγόβουνο αποκόλλησε και η γιαγιά βρέθηκε επάνω σε αυτό μέσα στην θάλασσα, ευτυχώς έχοντας καταφέρει να κρατηθεί επάνω στον παγωμένο θρόνο χωρίς να πέσει στα παγωμένα νερά. «Ο πατέρας μου περιέγραψε τι συνέβη με τον ακόλουθο τρόπο» δήλωσε η Στρενγκ στο Buzzfeed και διάβασε τα περιγραφικά του κείμενα:

«Ανέβηκε στο θρόνο όταν ένα παγόβουνο έφτασε στην παραλία. Στην συνέχεια, ένα κύμα απομάκρυνε τον παγωμένο θρόνο, χτυπώντας το από όλες τις πλευρές. Όταν το κύμα υποχώρησε, η γιαγιά έφυγε μαζί με την παλίρροια».

Ευτυχώς, βρέθηκε στο σημείο ο καπετάνιος και διασώστης Ράντι Λακούντ που έσπευσε να βγάλει την γιαγιάΗ Στρενγκ είπε επίσης πως η γιαγιά της απομακρύνθηκε τόσο πολύ, που χρειαζόταν ειδική ομάδα διάσωσης και ευτυχώς, υπήρχε κάποιος εκεί κοντά που θα μπορούσε να βοηθήσει. Ένας καπετάνιος και διασώστης, ο Ράντι Λακούντ από την Φλόριντα, υπήρξε μάρτυρας σε όλο αυτό το σκηνικό και αποφάσισε να την σώσει. «Έτυχε να είναι στην ακτή όταν συνέβη το όλο πράγμα, έτσι μπήκε στο νερό και τράβηξε το παγόβουνο, προσπαθώντας να την κρατά για να μην πέσει».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share