Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μυστήριο: Μαύρη σαρκοφάγος ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο (Video)

Τι μυστικά κρύβει;

1 Αυγούστου 2019 07:55
Μυστήριο: Μαύρη σαρκοφάγος ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο (Video)

Μια αρχαία σαρκοφάγος, φτιαγμένη από μαύρο γρανίτη, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην περιοχή Sidi Gaber της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το καπάκι της σαρκοφάγου ήταν σφραγισμένο με κονίαμα, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η σαρκοφάγος δεν έχει ανοιχτεί για περισσότερα από 2000 χρόνια, πράγμα ασυνήθιστο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αρχαιοκάπηλοι δρουν ανεξέλεγκτοι σε τάφους και ταφικούς θαλάμους ανά τους αιώνες. Απίστευτη ανακάλυψη: Οι λευκές μούμιες της Κίνας! Η άμεση σχέση που έχουν με την Ελλάδα!

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το μέγεθος της σαρκοφάγου, της οποίας οι διαστάσεις είναι 1.85 επί 2.65 επί 1.65 και θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια.

Βρέθηκε μούμια 1000 ετών που «φορούσε» Adidas και ο κόσμος νομίζει ότι πρόκειται για ταξίδι στο μέλλον!

Απίστευτο αυτό που συνέβη! Βρέθηκε μούμια 1000 ετών που «φορούσε» Adidas και ο κόσμος νομίζει ότι πρόκειται για ταξίδι στο μέλλον!

Όπως αναφέρει η βρετανική Metro αλλά και η Dailymail oι Times της Σιβηρίας δημοσίευσαν φωτογραφίες από πρόσφατα ευρήματα αρχαιολόγων στη Μογγολία και όλοι ασχολούνται με τα “αθλητικά παπούτσια” της μούμιας.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μουμιοποιημένο σώμα μίας γυναίκας που εκτιμάται πως πέθανε πριν από 1000 και πλέον χρόνια σε δύσβατη περιοχή τη Μογγολίας, στα όρη Altai .

Οι ιδιοι θεωρούν πως είναι ένα σημαντικό εύρημα, αφού η γυναίκα είναι μια κοινή θνητή και τους δίνει σημαντικά στοιχεία για την καθημερινότητα των αρχαίων κατοίκων της περιοχής.

Ωστόσο οι χρήστες του διαδικτύου έστησαν το δικό τους πάρτυ όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες, αφού σε μία από αυτές κάποιοι ισχυρίζονται πως βλέπουν πως η μούμια φοράει αθλητικά παπούτσια και μάλιστα μάρκας Adidas, αφού έχουν τις τρεις χαρακτηριστικές ρίγες, ενώ κάποιοι ακόμα πιο ακραίοι άρχισαν να μιλούν για απόδειξη πως υπάρχει ταξίδι στον χρόνο.

Φυσικά οι επιστήμονες γελούν με όλα αυτά και κάνουν λόγο για παραδοσιακά “δετά” υποδήματα. Φυσικά το διαδικτυακό πάρτυ δεν σταματά. Μάλλον μόλις ξεκίνησε!

Τα χέρια της μούμιας

Και η επίμαχη φωτογραφία

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share