Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

2+1 λόγοι που η απλυσιά κάνει καλό!

Καταστροφικό το συχνό μπάνιο!

25 Ιουλίου 2019 11:24
2+1 λόγοι που η απλυσιά κάνει καλό!

Το ντους είναι μια τακτική διαδικασία, μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο. Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να περάσετε τουλάχιστον μια ώρα κάτω από το νερό, τουρτουρίζοντας μέσα σε μια μπανιέρα. Δείτε τι θα συμβεί σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες!
Το ήξερες...;

Η επιστήμη υποστηρίζει ότι τα οφέλη του μη πλυσίματος σε καθημερινή βάση, είναι πολλαπλά. Τι προτείνουν οι ειδικοί; Δυο φορές την εβδομάδα! Ιδού γιατί:

Το καθημερινό ντους καταστρέφει το δέρμα
Το λεπτό εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αποτελείται από σκληρά και νεκρά κύτταρα που προστατεύουν τα υποκείμενα στρώματα του υγιούς δέρματος. Το πρώτο αυτό στρώμα, συγκρατείται από λιπίδια, γνωσές και ως λιπαρές ενώσεις που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας, έτσι κάθε φορά που κάνετε ντους και scrub, καταστρέφετε το πρώτο «επίπεδο» του δέρματος.

Τα μαλλιά λαδώνουν περισσότερο

Κι όμως, όσο λιγότερο ασχολείστε με τα μαλλιά σας-δεν τους βάζετε προϊόντα styling κ.α.-, τόσο πιο υγιή είναι. Ο δερματολόγος Jason Emer αναφέρει ότι «όσο πιο συχνά λούζετε τα μαλλιά μας, τόσο περισσότερο μπορείτε ενδεχομένως να αφαιρέσετε τα έλαια που απαιτούνται για την προστασία των μαλλιών και να κρατήσετε υγιές και ενυδατωμένο το τριχωτό της κεφαλής».

Το χρώμα των μαλλιών διατηρείται περισσότερο
Επειδή δεν έχετε λεφτά για πέταμα για τακτικές επισκέψεις στα κομμωτήρια, μην τα ταλαιπωρείτε με σαμπουάν! Η ειδική στο στάιλινγκ μαλλιών, Kerrie Urban, λέει χαρακτηριστικά: «Το νερό κάνει το ξανθό θαμπό, καταστρέφει το κόκκινο και οι μελαχρινές χάνουν το πλούσιο χρώμα».

Ποια είναι τα οφέλη από το μπάνιο στην θάλασσα;

Το μπάνιο στη θάλασσα πέρα από μία δροσερή απόλαυση τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη από το μπάνιο στην θάλασσα!

Παρακάτω είναι τα πιο σημαντικά:

Βιταμίνες


Το θαλασσινό αλάτι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και μαγνήσιο. Έτσι αποτοξινώνει τα κύτταρα του δέρματος και απορροφά όλη τη βρωμιά και τη σκόνη.

Ασπίδα ενάντια στην ακμή
Επίσης, το θαλασσινό αλάτι περιέχει ασβέστιο που βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Ειδικά για όποιον έχει ακμή το θαλασσινό αλάτι είναι ό, τι καλύτερο, καθώς διατηρεί το δέρμα καθαρό, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης δερματικών λοιμώξεων.

Βοηθά στο αναπνευστικό
Η θαλασσινή αύρα βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρίσεις του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. Επίσης, είναι ευεργετική και για τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Δεν είναι τυχαίο, που οι παιδίατροι συνιστούν τα παιδιά να κάνουν μπάνια το καλοκαίρι. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσουν το χειμώνα.

Ευεργετικό για τις αρθρώσεις
Το θαλασσινό νερό είναι ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, γι αυτό και συνιστάται το κολύμπι σε άτομα που έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις.

Φυσικό peeling
Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι άνθρωποι έχουν πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

Η καλύτερη γυμναστική
Υπάρχει καλύτερη γυμναστική από το κολύμπι; Ή από τις ασκήσεις κάτω από το νερό της θάλασσας;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share