Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πως να καταλάβετε αν σας λένε ψέματα!

Κάποιοι τρόποι να τους ''διαβάσετε''!

23 Ιουλίου 2019 11:50
Πως να καταλάβετε αν σας λένε ψέματα!

Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά θα θέλατε να γνωρίζετε αν σας λένε ψέματα. Σκέφτεστε ώρες ολόκληρες αν εννοούν τελικά τα όσα σας είπαν και στο τέλος δεν έχετε ιδέα που να καταλήξετε.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι τρόποι να ‘’διαβάσετε’ το άτομο που βρίσκεται απέναντι σας και να καταλάβετε αν είναι πραγματικά ειλικρινής μαζί σας. Υπάρχουν βέβαια και κάποια πιο συνηθισμένα ψέματα που λένε οι γυναίκες σε έναν άντρα!

Το μόνο που χρειάζεται είναι παρατηρητικότητα, γιατί το σώμα του θα σας τα μαρτυρήσει όλα. Παρακάτω λοιπόν, εμείς απο το Athensmagazine.gr σας δίνουμε τα σημάδια του σώματος που θα σας δείξουν αν σας λένε ψέματα...

1. Αγγίζουν τα ευάλωτα σημεία τους σώματος τους. Είναι αντανακλαστικό για όσους λένε ψέματα. Φέρνουν τα χέρια στο στόμα ή δαγκώνουν τα χείλι τους,γενικότερα κατευθύνουν τα χέρια τους προς το πρόσωπο. Όταν ασχολούνται υπερβολικά με τα χείλι, φρύδια, στόμα και αυτιά σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά... Τα χείλι τους είναι σφιγμένα και το στόμα τους στεγνώνει.

2. Δεν σας κοιτάνε στα μάτια ή σας κοιτούν χωρίς να τα ανοιγοκλείνουν συχνά. Συνήθως όσοι λένε ψέματα παγώνουν το βλέμμα τους και δεν ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα τους συχνά. Κοιτούν κυρίως προς τα κάτω. Προσοχή γιατί οι καλύτεροι ψεύτες θα σας κοιτάξουν στα μάτια , αλλά ακόμα και τότε μπορείς να καταλάβεις ,διότι υπερβάλουν, κοιτούν επίμονα ή ανοιγοκλείνουν τα μάτια του περισσότερο από το συνηθισμένο ή κοιτούν δεξιά και αριστερά και αφαιρούνται...

3. Γίνονται υπερβολικά γλυκοί απέναντι σας, χαμογελάνε και αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους. Σας καλοπιάνουν και σας χαϊδεύουν σε ξαφνικές στιγμές και χωρίς να υπάρχει λόγος. Αν δεν έχουν λόγο για να χαμογελάσουν τότε το κάνουν από νευρικότητα.

4. Δεν μένουν ακίνητοι. Γίνονται ξαφνικά υπερκινητικοί και νευρικοί. Κουνιούνται συνεχώς και αλλάζουν θέσεις ή κουνούν νευρικά τα πόδια τους. Υπάρχει βέβαια και το άλλο ενδεχόμενο να μένουν απόλυτα ακίνητοι, γιατί προσπαθούν να μην φανούν νευρικοί και θέλουν να κρύψουν την ταραχή τους.

5. Σας επιτίθενται. Το χρησιμοποιούν ως άμυνα στα ψέματα τους. Ρίχνουν το βάρος σε εσάς και τις ευθύνες .Γίνονται κακοί,υπερβάλουν και προσπαθούν με αυτόν το τρόπο να βγάλουν από το μυαλό σας ότι μπορεί να λένε ψέματα, ενώ δυσκολεύονται να απαντήσουν. Στην ουσία παίρνουν χρόνο ώστε να ξανά σκεφτούν καλύτερα το ψέμα τους.

6.Τέλος, αν σας δίνουν υπερβολικές πληροφορίες και πολλές λεπτομέρειες, χωρίς να το έχετε ζητήσει είναι ένα σημάδι ότι λένε ψέματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Έχεις υποψίες ότι σου λέει ψέματα; Τα 4 σημάδια για να βεβαιωθείς!

Πώς θα βεβαιωθείς ότι οσυ λέει ψέματα!

Νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας;

1.Η ασυνέπεια… κάνει τη διαφορά

Όταν θέλετε να μάθετε αν κάποιος λέει ψέματα, αναζητήστε αντιφάσεις σε ό,τι σας λέει. Ένας καλός τρόπος είναι να ρωτήσετε ξαφνικά κάτι άσχετο, για να δείτε τις αντιδράσεις του. Όταν μάλιστα, οι διευκρινιστικές ερωτήσεις επαναλαμβάνονται σε ανύποπτο χρόνο, τότε ο ψεύτης δε μπορεί παρά να πέσει σε ασυνέπειες. Με απλά λόγια, πάντα κάτι δεν ταιριάζει στην ιστορία του.

2.Ρωτήστε το αναπάντεχο

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, περίπου το 4% των ανθρώπων είναι δεινοί ψεύτες και μπορούν να το κάνουν με μαεστρία. Ωστόσο, εδώ πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, καθώς συνήθως τέτοιες προσωπικότητες, έχουν ταλέντο να «πλέκουν» το κουβάρι μιας ιστορίας γεμάτη ψέματα.

Ένα καλό κόλπο να αποκαλύψετε το ψέμα τους είναι να τους αφήσετε να εξιστορούν, όπως αυτοί θέλουν και σε ανύποπτο χρόνο να τους κάνετε μία ερώτηση, που δεν ήταν προετοιμασμένοι να ακούσουν. Το εμφανές κόμπιασμα, που συνήθως παρουσιάζουν, θα σας πει όλη την αλήθεια.

3.Αλλαγή συμπεριφοράς

Αν θέλετε να ανακαλύψετε, αν κρύβεται ψέμα στην ιστορία που σας λέει κάποιος, παρατηρήστε τις αλλαγές στον τρόπο αντίδρασής του. Αν από ήρεμος γίνεται ανήσυχος ή αντιδρά περίεργα σε σχέση με τη συνήθη συμπεριφορά του, τότε έχετε πέσει θύμα της πλεκτάνης του.

4.Πίσω από τις λέξεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να υποκριθούν το ψεύτικο χαμόγελο. Τότε είναι η στιγμή σας να ανακαλύψετε την αλήθεια. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρατηρήσετε σε έναν ψεύτη, ότι ενώ είναι θυμωμένος χαμογελά και δυστυχώς για αυτόν, τα συναισθήματα του τον προδίδουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι τα χείλη μοιάζουν μικρότερα και λιγότερο γεμάτα, από όταν χαμογελά ειλικρινά. Αυτά τα ψεύτικα συναισθήματα είναι ένας καλός δείκτης, ότι κάτι έχει πάει στραβά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share