Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Γυναίκα χορτοφάγος ανάγκασε αλεπού να μην τρώει κρέας και το αποτέλεσμα σοκάρει!

Πώς κατέληξε η αλεπού;

10 Ιουλίου 2019 16:02
Απίστευτο: Γυναίκα χορτοφάγος ανάγκασε αλεπού να μην τρώει κρέας και το αποτέλεσμα σοκάρει!

Απίστευτο αυτό που συνέβη και πόσο έχει τρελαθεί ο κόσμος γύρω μας! Γυναίκα χορτοφάγος ανάγκασε αλεπού να μην τρώει κρέας και το αποτέλεσμα σοκάρει! Δυστυχώς το καημένο το ζώο παραμορφώθηκε από την παρέμβαση της γυναίκας που το τάιζε! Αν σας φαίνεται περίεργη αυτή η είδηση τότε δείτε και την γυναίκα που μπήκε στο μετρό με την αλεπού της!

Πρόσφατα, κάποιοι άνθρωποι φρόντισαν να γνωστοποιήσουν της συμπεριφορά αυτής της γυναίκας, την οποία θεωρούν καταχρηστική, και οι χρήστες του διαδικτύου εξαγριώθηκαν.

Γενικά, οι αλεπούδες της Σακχάρας τρώνε τρωκτικά, έντομα, πουλιά, κουνέλια και αυγά. Όμως αυτό δεν ισχύει για αυτή την αλεπού. Εδώ και χρόνια η μπλόγκερ Σόνια Σάε που είναι βίγκαν μεγαλώνει την αλεπού της με χορτοφαγική διατροφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αλεπού να εμφανίσει προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή των αλεπούδων της Σακχάρας στην άγρια φύση αποτελείται κατά 90% από ζώα και έντομα, ενώ το υπόλοιπο 10% από διάφορα φυτά. Βέβαια, ακόμα και όταν δεν ζουν στην άγρια φύση χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες. Έτσι, αλλάζοντας τελείως την διατροφή της αλεπούς, που είχε ονομάσει Τζουμάντζι, η Σόνια της προκάλεσε πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, αυτές οι αλεπούδες έχουν ανάγκη από ασβέστιο και ταυρίνη. Η τελευταία είναι μια οργανική ένωση που υπάρχει στους ζωικούς ιστούς. Χωρίς αυτήν, οι αλεπούδες είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν αναπαραγωγικά και καρδιακά προβλήματα.

Η Σάε παραδέχτηκε ότι η Τζουμάντζι είναι σχεδόν τυφλή, έχει σπασμούς και μια σοβαρή δερματική ασθένεια. Ωστόσο, αρνείται ότι η χορτοφαγική διατροφή φταίει για αυτή την κατάσταση. “Χρησιμοποιούν την λέξη κακοποίηση για να περιγράψουν μια διατροφή που κανένα ζώο δεν χρειάζεται να πεθάνει για χάρη της. Παρά το προφανές οξύμωρο, οποιαδήποτε άλλη μη χορτοφαγική διατροφή περιέχει εξ ορισμού την κακοποίηση”, έγραψε η Σόνια στο προφίλ της στο Facebook.

Kάποιοι έχουν ήδη επικοινωνήσει με ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και περιμένουν απάντησή τους. Εδώ και χρόνια η μπλόγκερ Σόνια Σάε μεγαλώνει την αλεπού της με χορτοφαγική διατροφή, επειδή πιστεύει ότι όλα τα ζώα είναι ίσα.

“Το καημένο το μωρό μου. Είχε βελτιωθεί τον τελευταίο μήνα, αλλά έχασε όλο το τρίχωμά του πάλι εξαιτίας της ίδιας αλλεργίας. Νομίζω ότι τελικά ξέρουμε τι είναι, αλλά να ξεκινήσουμε πάλι την θεραπεία για να βγει το τρίχωμα πάλι”

Ο Σόνια αρνούνταν να πιστέψει όλους τους “επικριτές” που της έλεγαν ότι η κακή κατάσταση της αλεπούς οφείλονταν στην χορτοφαγική διατροφή που ανάγκαζε την αλεπού να ακολουθήσει.

Απίστευτο: Μια αλεπού περπάτησε από την Νορβηγία στον Καναδά!

Το κατόρθωμα μιας μικρής αρκτικής αλεπούς από την Νορβηγία έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού και η ίδια έκανε...σχεδόν αυτό, διανύοντας περισσότερα από 3.500 χιλιόμετρα από τη Νορβηγία ως τον Καναδά σε διάστημα μόλις 76 ημερών, προκαλώντας έκπληξη στους επιστήμονες του Νορβηγικού Πολικού Ινστιτούτου.

Στο ζώο είχε τοποθετηθεί συσκευή ανίχνευσης τον Ιούλιο του 2017. Αναχώρησε από το Σπιτσμπέργκεν στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας στις 26 Μαρτίου 2018. Έπειτα από 21 ημέρες και 1.512 χιλιόμετρα κατέληξε στην Γροιλανδία στις 16 Απριλίου. Το ταξίδι της συνεχίστηκε ως το Έλσμερ Άιλαντ του Καναδά, όπου έφτασε την 1η Ιουλίου.

«Αρχικά δεν πιστεύαμε ότι ήταν αλήθεια», σχολίασε η ερευνήτρια Εύα Φάγκλεϊ που παρακολουθούσε την αρκτική αλεπού.

Σε έκθεσή του με τίτλο «Η μακρά πορεία ενός θηλυκού στον θαλάσσιο πάγο» το ινστιτούτο αναφέρει ότι το ταξίδι της αρκτικής αυτής αλεπούς είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο που στην αρχή οι επιστήμονες είχαν πιστέψει ότι ίσως κάποιος να της είχε αφαιρέσει το κολάρο που της είχαν τοποθετήσει και να το είχε βάλει σε ένα πλοίο.

Κινούμενη πάνω σε θαλάσσιους πάγους και παγόβουνα η αλεπού διένυε κατά μέσο όρο 46,3 χιλιόμετρα την ημέρα, με μία ημέρα μάλιστα να φτάνει τα 155 χιλιόμετρα πάνω σε ένα στρώμα πάγου στη βόρεια Γροιλανδία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αλεπού κατάφερε να διανύσει μια τόσο μεγάλη απόσταση σε μία και μόνο ημέρα χρησιμοποιώντας τον θαλάσσιο πάγο «ως μεταφορικό μέσο».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share