Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Η νέα τάση: Ρούχα με "συναισθηματική νοημοσύνη"!

Τι ακριβώς είναι αυτό;

4 Ιουλίου 2019 11:11
Η νέα τάση: Ρούχα με

Όλα στη ζωή μας εξελίσσονται έτσι και η μόδα! Η νέα τάση λοιπόν, είναι τα ρούχα με συναισθηματική νοημοσύνη. Η Beatrice Sangster-Bullers, απόφοιτος του Central Saint Martins, μιας από τις δύο πιο διάσημες σχολές μόδας στον κόσμο, ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη σε ρούχα τα οποία δείχνουν τα συναισθήματα όποιας και όποιου τα φορά.

Η νέα τάση: Ρούχα με 'συναισθηματική νοημοσύνη'!

Στην κολεξιόν της, με επωνυμία «The Order of Singularity», η Sangster-Bullers συνδυάζει τεχνολογία AI με έξυπνα υλικά για να δημιουργήσει ενδύματα τα οποία διαθέτουν «συναισθηματική νοημοσύνη».

Η νέα τάση: Ρούχα με 'συναισθηματική νοημοσύνη'!

Αισθητήρες, ενσωματωμένοι στα ενδύματα, χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να χαρτογραφήσουν τη διανοητική/συναισθηματική κατάσταση αυτού που τα φορά.

Η νέα τάση: Ρούχα με 'συναισθηματική νοημοσύνη'!

Ο οποίος, στη συνέχεια, μπορεί να επιλέξει την εικόνα που θα προβάλει στο ένδυμα, ανάλογα με το θυμικό του, γεγονός που του επιτρέπει να μεταδώσει, οπτικά, στην επιφάνεια του ενδύματός του, τα συναισθήματά του.

Η νέα τάση: Ρούχα με 'συναισθηματική νοημοσύνη'!

Από συναισθήματα πως γενικά; Αυτά είναι τα 10 πράγματα που σου συμβαίνουν όταν καταπιέζεις τα συναισθήματά σου!

Ποια ρούχα μας "αρρωσταίνουν το καλοκαίρι";

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα για το καλοκαίρι που ίσως να σας φαίνονται περίεργα αλλά δεν είναι! Ποια είναι τα ρούχα που μας "αρρωσταίνουν το καλοκαίρι";

Έχετε την κακή συνήθεια να παραμένετε για πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό; Μήπως το μπλουζάκι που φοράτε είναι συνθετικό; Επειδή τα ρούχα συχνά ενοχοποιούνται για δερματικά και άλλα προβλήματα, μάθετε τι να προτιμάτε και τι να αποφεύγετε, ειδικά κατά τους θερμούς μήνες.

Πώς μπορούν όμως τα ρούχα να απειλήσουν την υγεία μας;

Ρούχα καλοκαίρι

Tο πρώτο όργανο που πλήττεται είναι το δέρμα, γιατί αυτό έρχεται σε άμεση επαφή με ρούχα ακατάλληλα για το σώμα μας ή φτιαγμένα από ακατάλληλα υλικά. Kνησμός, κοκκινίλες, φλεγμονές του δέρματος και μυκητιάσεις είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ενοχλήσεις που ενδέχεται να προκληθούν. Eκτός από τα δερματικά προβλήματα, ορισμένες φορές τα ρούχα μπορεί να ευθύνονται και για την εκδήλωση κάποιας αλλεργίας. Aς δούμε λοιπόν πώς πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά…

Ποια ρούχα μάς «αρρωσταίνουν» στον ήλιο;

Η επιλογή του χρώματος των ρούχων, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, έχει μεγάλη σημασία. Tο μαύρο και γενικότερα τα σκούρα χρώματα πρέπει να αποφεύγονται, γιατί απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και ίσως να προκαλέσουν θερμοπληξία ή τοπικούς ερεθισμούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, η προστασία που παρέχουν τα ρούχα εξαρτάται, εκτός από το χρώμα, και από την ύφανσή τους.

Όσο πιο πυκνή είναι αυτή, τόσο περισσότερο προστατεύει, γιατί δεν επιτρέπει στην υπεριώδη ακτινοβολία να περάσει μέσα από τα ρούχα. Πιο προσεκτικοί με το χρώμα τους πρέπει να είστε όταν βρίσκεστε σε περιοχές όπου η ακτινοβολία του ήλιου είναι ακόμα πιο έντονη, όπως π.χ στην παραλία, σύμφωνα με το vita. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η αντιηλιακή προστασία που σας παρέχουν τα ρούχα σας μπορεί να μειωθεί εάν βραχούν. Για το λόγο αυτόν είναι λάθος να κάθεστε στον ήλιο φορώντας βρεγμένα ρούχα.

Ποιοι είναι πιο ευαίσθητοι;

Ερεθισμός του δέρματος από ένα ρούχο μπορεί να εμφανιστεί στον καθέναν. Περισσότερο όμως ευαίσθητοι στις αλλεργίες που προκαλούν τα ρούχα είστε αν έχετε ανοιχτό χρώμα δέρματος ή κληρονομική προδιάθεση σε αλλεργίες. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί αν έχετε αλλεργία στο τρίχωμα ζώων ή στη σκόνη. Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να τινάζετε καλά τα ρούχα σας πριν τα φορέσετε ή τα αποθηκεύσετε. Tα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα στα μικρόβια που μεταφέρονται με τα ρούχα, ενώ το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητο από αυτό των ενηλίκων. Kαλό είναι να μην πλένετε τα ρούχα του μωρού μαζί με τα ρούχα των ενηλίκων, ώστε να το προστατεύσετε από τα μικρόβια. Για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού χρησιμοποιείτε ένα αγνό σαπούνι, π.χ. τύπου Mασσαλίας, και όχι κοινό απορρυπαντικό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Λιονελ Μέσι: Από τα γήπεδα στο χώρο της Μόδας!

Για περισσότερα περίεργα θέματα του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share