Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Ο καφές που κάνει 67 ευρώ!

Είναι ο πιο ακριβός στον κόσμο!

1 Ιουνίου 2019 19:47
Ο καφές που κάνει 67 ευρώ!

Έχουμε μάθε στον καφέ των 2 ευρώ, άντε 4, άντε 5, ανάλογα το μέρος. Τι διαφορά μπορεί να έχει με έναν καφέ που κοστίζει 67 ευρώ (75 $) το φλιτζάνι και προσφέρει το "Klatch Coffee" του Σαν Φρανσίσκο;

Την απάντηση θα μας την δώσει η κάμερα του BBC που επισκέφθηκε το «Klatch Coffee» όπως ονομάζεται το μαγαζί που σερβίρει αυτό τον πανάκριβο καφέ.

Οι δημοσιογράφοι δοκίμασαν τον καφέ των 75 δολαρίων και τον συνηθισμένο φθηνό καφέ, χωρίς να ξέρουν ποιο είναι ποιο, για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει διαφορά στην γεύση και την ποιότητα.

Και οι 3 δημοσιογράφοι που δοκίμασαν τον καφέ, δήλωσαν πως υπάρχει διαφορά στην γεύση, είναι πιο ξινό και έχει μια φρουτώδη γεύση ενώ ένας άλλος δήλωσε πως είναι ποιο πηχτό και όχι τόσο νερουλό όσο ο συνηθισμένος καφές.

Ωστόσο, κανένας από τους τρεις δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κόστιζε τόσο πολύ και γιατί κάποιος θα ξόδευε αυτό το ποσό χρημάτων για να τον αγοράσει.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τα σπόρια με τα οποία κατασκευάζεται ο συγκεκριμένος καφές προέρχονται από τον Παναμά και ονομάζονται «Elida Geisha Natural». Κοστίζει 803$ (~718 ευρώ) το κιλό και έχει το ρεκόρ για τον ακριβότερο καφέ στον κόσμο.

Στην Αμερική, το «Klatch Coffee» είναι το μοναδικό που το σερβίρει. Ο καφές βρίσκεται σε συγκεκριμένα ατομικά φακελάκια και φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο!

Φραπές: Η λύση στη χοληστερίνη!

Εάν έχεις υψηλή χοληστερίνη ή εάν τρέμεις μήπως αποκτήσεις, σίγουρα θα ψάχνεις κατά καιρούς τρόπους να τη μειώσεις μέσω της διατροφής σου ή των καθημερινών σου συνηθειών. Το ήξερες ότι μπορείς να αρχίσεις να βελτιώνεις την κατάσταση με το που ξυπνήσεις; Απλά επιλέγοντας το σωστό καφεδάκι!

Κι όμως η αγαπημένη σου πρωινή συνήθεια μπορεί να αυξήσει τη χοληστερίνη, εξαιτίας δύο συστατικών του καφέ, την καφεστόλη και την καβεόλη. Για να αυξηθεί θα πρέπει βέβαια να πίνεις πολλούς καφέδες σε καθημερινή βάση. Πάντως, ο ιδανικός καφές για όσους έχουν -ή δεν θέλουν να αποκτήσουν- πρόβλημα με τη χοληστερίνη είναι το εθνικό μας πρωινό κρύο ρόφημα, ο φραπέ.

Αυτό γιατί έχει λιγότερη καφεστόλη από τον γαλλικό και τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον Dr. RobVan Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Σε γενικές γραμμές ο στιγμιαίος καφέ περιέχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ, αλλά καλό είναι να ρίχνεις και μια ματιά στον πίνακα διατροφικής αξίας στο πίσω μέρος της συσκευασίας του αγαπημένου σου καφέ. Ιδανικά θέλεις να περιέχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share