Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε για τον χαρακτήρα σας;

Δείτε εδώ!

15 Μαΐου 2019 15:44
Τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε για τον χαρακτήρα σας;

Εσείς γνωρίζετε τι φανερώνει ο τρόπος που κοιμάστε για τον χαρακτήρα σας; Εάν όχι τότε δείτε παρακάτω τι αναφέρουν οι επιστήμονες!

Κι όμως, μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, ωστόσο, ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να πει πολλά για σένα και την προσωπικότητά σου!

Όταν είσαι κουρασμένη και ξαπλώνεις στο ζεστό σου κρεβάτι, το λιγότερο που σε νοιάζει είναι σε ποια στάση θα σε πάρει ο ύπνος ή σε ποια θα μείνεις όλη τη νύχτα.

Κυρίως σε νοιάζει να βολευτείς ώστε να κοιμηθείς πιο γρήγορα. Επίσης, είναι αδύνατο να ξέρεις πώς ακριβώς κοιμάσαι όλο το βράδυ.

Η στάση που κοιμόμαστε λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας», αναφέρει ο δρ. Robert Glatter.

Αν το σκεφτείς, βγάζει νόημα. «Η γλώσσα του σώματος όσο κοιμόμαστε αποκαλύπτει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα μας, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, τους φόβους μας, τις πεποιθήσεις μας αλλά και τις εξωτερικές μας επιθυμίες.

Οι διαφορετικές στάσεις του ύπνου ταιριάζουν με τις προσωπικότητές μας και τη γενική μας συμπεριφορά. Συνήθως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν στάσεις ύπνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους, καθώς χρειαζόμαστε σταθερότητα και άνεση και μας βοηθούν να νιώθουμε ασφαλείς στο τέλος της μέρας.

Δείτε ποιες είναι οι στάσεις ύπνου και τι σημαίνουν για τον χαρακτήρα μας.

Εμβρυακή στάση

Είναι η πιο συνηθισμένη. Σε αυτή τη στάση, κοιμόμαστε στα πλάγια, με τα γόνατα λυγισμένα προς τα πάνω. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο εσωστρεφής ή κλειστοί ώστε να προστατευτούν. Είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι και απόμακροι ή ντροπαλοί. Είναι αγχώδεις και κολλάνε στις λεπτομέρειες. Ανησυχούν για το παραμικρό και έτσι χρειάζονται τρόπους για να τους φύγει το στρες όπως γιόγκα, άσκηση ή διαλογισμό.

«Κούτσουρο»

Κοιμούνται στο πλάι με ίσιο κορμό και τα άκρα τεντωμένα προς τα κάτω. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί αλλά μπορεί να είναι και πιο εύπιστοι. Είναι καλό να μην είσαι στρεσαρισμένος αλλά μην πηγαίνεις με το ρεύμα τόσο εύκολα.

«Αυτός που λαχταρά»

Κοιμούνται στο πλάι με τεντωμένα τα χέρια προς τα μπροστά σαν να θέλουν να πιάσουν κάτι. Έχουν ανάγκη ή επιθυμία από κάτι και προσπαθούν να το πετύχουν. Μπορεί να είναι πιο αργοί από τους άλλους στις αποφάσεις αλλά έχουν αυτοπεποίθηση όταν όλα έχουν ξεδιαλύνει.

«Στρατιώτης»

Κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια τους κολλημένα στα πλάγια του σώματός τους. Είναι ο δυνατός αλλά σιωπηλός τύπος. Δεν δεσμεύονται και δεν έχουν διακυμάνσεις. Μπορεί, όμως, να είναι πολύ απαιτητικοί με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

«Σε ελεύθερη πτώση»

Κοιμούνται μπρούμυτα με τα χέρια του γύρω από το μαξιλάρι και το κεφάλι στα πλάγια. Ωστόσο, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείς. Είναι άβολη στάση καθώς ο λαιμός είναι γυρισμένος και τεντωμένος. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να έχουν τον έλεγχο αλλά μπορεί να τον χάνουν που και που και μπορεί να ξυπνούν με άγχος. Λίγη χαλαρωτική μουσική πριν τον ύπνο ή μια μάσκα προσώπου με άρωμα λεβάντας για να χαλαρώσουν τα νεύρα είναι ότι πρέπει.

«Αστερίας»

Κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια περιμετρικά του μαξιλαριού, σαν να κάθονται όρθιοι. Είναι πολύ δοτικοί και ανιδιοτελείς. Ωστόσο, μπορεί να... ροχαλίζουν περισσότερο και να έχουν χειρότερη ποιότητα ύπνου.

Όταν κοιμάσαι ιδρώνεις; Γιατί συμβαίνει;

Υπάρχουν φορές που ξυπνάς το πρωί και είσαι μούσκεμα από το ιδρώτα.... Πολύ ζέστη; Κακό όνειρο; Ή μήπως είσαι άρρωστος;

Μπορεί να σου φαίνεται απλό αλλά δεν είναι.... Μπορεί κάτι τόσο απλό να είναι πηγή άλλων προβλημάτων, που ίσως θα χρειαστεί να κάνεις εξετάσεις!

Τι συμβαίνει;

Εμείς κοιμόμαστε αλλά ο υποθάλαμος του εγκεφάλου, που ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματός μας, όχι. Έχοντας πάνω από 2.000.000 ιδρωτοποιούς αδένες υπό τις διαταγές του για να μας κρατά δροσερούς, παραμένει σε επιφυλακή έτοιμος να δώσει εντολή για την έκκριση ιδρώτα σε περίπτωση που η θερμοκρασία ανέβει για οποιονδήποτε λόγο, ημέρα και νύκτα, αποτρέποντας φυσικώς το ενδεχόμενο… υπερθέρμανσης.

Ποιες ασθένειες συνδέονται με τη νυχτερινή εφίδρωση

Η νυχτερινή εφίδρωση επηρεάζει περίπου το 3% των ανθρώπων και ίσως να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι κάποιας πάθησης. Αν και στην πλειονότητά τους τα αίτια της εφίδρωσης την νύχτα δεν είναι απειλητικά για την ζωή μας, θα ήταν φρόνιμο να μην αδιαφορήσουμε καθώς μπορεί «να κρύβει κάτι» –κάποια λοίμωξη, π.χ. φυματίωση, HIV ή γρίπη. Επίσης η αυξημένη εφίδρωση μπορεί να υποκρύπτει ορμονικές διαταραχές λόγω εμμηνόπαυσης, διαβήτη, θυρεοειδούς, εφηβείας ή εγκυμοσύνης.

Η αποφρακτική υπνική άπνοια, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οι αγχώδεις διαταραχές και η παχυσαρκία μπορεί να ευθύνονται κι αυτές για τα μουσκεμένα σεντόνια, όπως ενδεχομένως και ο καρκίνος, καρδιαγγειακές παθήσεις, η νόσος του Πάρκινσον αλλά και κάποια φάρμακα, ιδίως αντικαταθλιπτικά, αντιδιαβητικά, παυσίπονα και στεροειδή. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο, προσδιορισμένο αίτιο, τότε υπάρχουν τρόποι να μετριασθεί το φαινόμενο.

Αντιμετώπιση

Ο ύπνος σε δροσερό περιβάλλον με ελαφρά, μη συνθετικά κλινοσκεπάσματα και πιτζάμες από υφάσματα που «αναπνέουν» βοηθά. Το ίδιο και ένα ελαφρύ αντιιδρωτικό στα σημεία του σώματος που ιδρώνουν περισσότερο –μασχάλες, χέρια, πόδια, πλάτη, στήθος, ή όπου αλλού κρίνετε χρήσιμο. Το αλκοόλ, η καφεΐνη, τα βαριά ή πικάντικα φαγητά 2-3 ώρες πριν την κατάκλιση ας αποφεύγονται. Χρήσιμη είναι και η καθημερινή άσκηση για την διατήρηση φυσιολογικού βάρους, η κατανάλωση άφθονου νερού κατά την διάρκεια της ημέρας και –για τους πιο προχωρημένους– οι ασκήσεις χαλαρωτικών αναπνοών πριν τον ύπνο. Για την μείωση της εφίδρωσης υπάρχουν και ειδικά φάρμακα αλλά αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο εφόσον συμβουλευτούμε γιατρό.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share