Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απίστευτο και όμως αληθινό: Η ζάχαρη μας προστατεύει από τα κουνούπια!

Το γνώριζες;

14 Μαΐου 2019 10:44
Απίστευτο και όμως αληθινό: Η ζάχαρη μας προστατεύει από τα κουνούπια!

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο ζέστη, παραλίες, διακοπές αλλά φέρνει και κάτι που μας αρέσει πολύ....

Πεινασμένα κουνούπια που δεν μπορούν να μας αντισταθούν! Οι συνηθισμένες μέθοδοι για να προστατευτούμε από αυτά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικουνουπικές ταμπλέτες, φιδάκια, κλπ. Πλέον, ένα ακόμα «όπλο» μπορεί να συμπεριληφθεί στη «μάχη» κατά των κουνουπιών. Ποιο είναι αυτό; Η ζάχαρη.

Νέα έρευνα επιστημόνων έδειξε ότι είναι εφικτό να επηρεάσουμε τα κουνούπια για να... αποσπάται η προσοχή τους από το ανθρώπινο αίμα, με το να τα «ταΐσουμε» ζάχαρη.

«Μειώνοντας την έλξη που ασκεί στα κουνούπια το ανθρώπινο αίμα, μειώνεις τα τσιμπήματα και άρα μειώνεις το πόσο οι άνθρωποι ασθενούν από ιούς που μεταφέρουν τα κουνούπια» δήλωσε ο Πάολο Γκαμπριέλι, ζωολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLOS Biology».

Έχοντας κάνει αναλύσεις σε συγκεκριμένους ιστούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζάχαρη προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας που μοιάζει με εκείνο που ακολουθεί ενός γεύματος με ανθρώπινο αίμα.

Οι ερευνητές εστίασαν στα θηλυκά κουνούπια-τίγρεις, που έλκονται ειδικά από ανθρώπους που ζουν σε αστικές περιοχές, και τα οποία μεταφέρουν αρκετούς επικίνδυνους ιούς.

Τα θηλυκά κουνούπια - τίγρεις κερδίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να γεννήσουν τα αβγά τους ρουφώντας αίμα, αλλά επίσης τρεφόμενα με ζάχαρη που βρίσκουν στο νέκταρ των φυτών.

Στα πειράματά τους, οι ερευνητές εξέτασαν αν σε ένα κουνούπι το οποίο είχε καταναλώσει ζάχαρη, μειωνόταν η επιθυμία για ανθρώπινο αίμα.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα κουνούπια αυτά που ήταν «γεμάτα» ζάχαρη, δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για το ανθρώπινο αίμα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκαμπριέλι, ωστόσο, η τεχνική αυτή μπορεί να αποδίδει για μικρό διάστημα, καθώς διαπιστώθηκε πως η «όρεξη» των κουνουπιών για ανθρώπινο αίμα μειώθηκε για περίπου μία εβδομάδα μετά την κατανάλωση ζάχαρης.

7+1 φρούτα που που έχουν λιγότερη ζάχαρη και είναι ιδανικά για την δίαιτά σου!

Όλα τα φρούτα είναι απαραίτητα και πολύτιμα. Κάποια όμως, είναι προτιμότερα όταν στόχος σου είναι να ρίξεις το νούμερο στη ζυγαριά.
«Φρούτα και λαχανικά»: το δίπτυχο της επιτυχίας στον αγώνα για απώλεια βάρους. Δώρα της φύσης, με πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και βιταμίνες. Ωστόσο τα φρούτα, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, το οποίο σημαίνει ότι περιέχουν και σάκχαρα, γι' αυτό και οι διατροφολόγοι τα συστήνουν σαν την πιο φυσική γλυκιά τροφή. Το μέτρο δεν πρέπει να λείπει ούτε από την κατανάλωσή τους, αφού ένα από τα οφέλη τους είναι η πρόληψη του διαβήτη. Υπάρχει βέβαια κι εδώ μια κατηγοριοποίηση, αφού δεν είναι όλα τα φρούτα ίδια. Επισήμανση: σε καμία των περιπτώσεων δεν συγκρίνονται τα σάκχαρα των φρούτων με τη ζάχαρη των γλυκών, του λευκού ψωμιού ή των μπισκότων.

Μήλο: 10 γραμ. ζάχαρης/ 100 γραμ., θερμίδες: 90 (μέτριο μήλο)

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share