Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολλανδία: "Δεν θέλουμε άλλους τουρίστες!"

Τι ακριβώς συμβαίνει;

7 Μαΐου 2019 20:44
Ολλανδία:

Έχει "τρελαθεί" η Ολλανδία και δη το' Άμστερνταμ από τους πολλούς τουρίστες!

Οι τουλίπες καταστρέφονται, οι κάτοικοι του Άμστερνταμ εκτοπίζονται από τα σπίτια τους δίπλα στα γραφικά κανάλια και τα όμορφα ολλανδικά χωριά με τους ανεμόμυλους πλημμυρίζουν τουρίστες

Σε ανακοίνωση του υπουργείο τουρισμού της Ολλανδίας δήλωσε ότι δεν θέλει άλλους τουρίστες!

Με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 42 εκατ. τουρίστες που θα επισκέπτονται την Ολλανδία μέχρι το 2030 και 18 εκατ. μόνο το 2018, η υπηρεσία Τουρισμού αποφάσισε να σταματήσει την προβολή της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

«Λέμε πως το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο, τουλάχιστον όχι παντού», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας Τουρισμού της Ολλανδίας. «Για να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τις τουριστικές ροές, πρέπει να λάβουμε μέτρα τώρα. Αντί της προώθησης μας ως προορισμού, πλέον ήρθε η ώρα της διαχείρισης μας ως προορισμός», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Guardian, «πριν από μερικά χρόνια οι επιχειρηματίες επικεντρώνοντας στο να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στα ολλανδικά χωριά, αλλά τώρα οι κάτοικοι εκεί λένε πως ενώ μεν είναι θετικό για την τοπική οικονομία που οι τουρίστες καταφθάνουν, αλλά πλέον μοιάζει περισσότερο με μουσείο, παρά με τουριστικό προορισμό».

Για παράδειγμα, το χωριουδάκι του Γκιετχουρν με μόλις 2,500 κατοίκους, που συνήθως το επισκέπτεται κάποιος με βάρκα διαμέσου των γραφικών καναλιών, κάθε χρόνο δέχεται περίπου 350.000 Κινέζους τουρίστες.

Η πρωτεύουσα, Άμστερνταμ, των 1,7 εκατ. κατοίκων προσελκύει περισσότερους από 17 εκατ., αν συμπεριληφθούν οι μονοήμεροι επισκέπτες και οι ντόπιοι Ολλανδοί επισκέπτες.

Σε μια συμβολική κίνηση πέρσι, ένα τεράστιο γλυπτό αφαιρέθηκε από κεντρική πλατεία. Ο δήμος αναζητά τρόπο για να «παγώσει» την ανάπτυξη των ξενοδοχείων, των καταστημάτων σουβενίρ και των καταστημάτων που πουλάνε τυρί.

Ο τουρισμός αποφέρει 82 δις. ευρώ στην ολλανδική οικονομία και το 2018 απασχολούνταν τουλάχιστον 761.000 στον τουριστικό τομέα, όμως υπάρχει έντονη ανησυχία και όσον αφορά στο περιβαλλοντικό κόστος.

Στην περίπτωση που 42 εκατ. τουριστών επισκεφτούν την Ολλανδία το 2030, ο στόχος μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 49% μέχρι το ίδιο έτος είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί, όπως προειδοποίησε η τουριστική υπηρεσία.

«Εκτός από τις εκπομπές ρύπων, ο αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια και των απορριμάτων και της μόλυνσης», επισημαίνει η τουριστική υπηρεσία.

Ολλανδία: Καταστρέφονται οι διάσημες τουλίπες!

Η Ολλανδία είναι διάσημη για την καλλιέργεια τουλίπας, και την εποχή που ανθίζει τα χωράφια και οι κήποι στη χώρα αποτελούν must αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Όμως, στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια selfie, τουρίστες προκαλούν ζημιές στα όμορφα αυτά λουλούδια που κοστίζουν μάλιστα χιλιάδες ευρώ…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share