Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καθόταν για 2 μέρες σε καφετέρια και δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα!

Τι συνέβη;

6 Μαΐου 2019 15:18
Καθόταν για 2 μέρες σε καφετέρια και δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα!

Ένας άνδρας 42 ετών στο Shenzen της Κίνας, νοσηλεύτηκε πρόσφατα μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο διαγνώστηκε σχετικά αργά, αφού το προσωπικό σε ένα τοπικό ίντερνετ καφέ δεν είχε...παρατηρήσει ότι δεν είχε σηκωθεί από το κάθισμά του για 50 ώρες!

Σύμφωνα με τα βίντεο CCTV, ο ανώνυμος άντρας έφθασε στο internet cafe το πρωί της 31ης Μαρτίου και δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του για τις επόμενες 50 ώρες. Μόνο το απόγευμα της 2ας Απριλίου, το προσωπικό παρακολούθησε κάμερες CCTV και διαπίστωσε ότι ήταν εκεί για πάνω από δύο ημέρες.

Όταν το έλεγξαν, διαπίστωσαν ότι ήταν παράλυτος, ανίκανος να μιλήσει και να υπέφερε από ακράτεια. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Longhua District People, δεν μπορούσε να μετακινήσει ούτε τα πόδια του και φυσικά η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη. Οι γιατροί τον διάγνωσαν με εγκεφαλικό επεισόδιο! Το ερώτημα είναι... πώς γίνεται κανεις να μην τον πρόσεξε;

Όταν άνοιξαν την τσάντα οι λιμενικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οι κραυγές απ' το αμπάρι έδειξαν την αλήθεια

Μία αδίστακτη συμμορία καταδικάστηκε για συνολικά 40 χρόνια αφού η αστυνομία ανακάλυψε φωτογραφίες μίας μεγάλης βαλίτσας γεμάτη χρήματα από την «επιχείρηση» της οικογένειας.
Οι Rafaels – μία οικγένεια τσιγγάνων από την Σλοβακία που μένουν στο Newcastle – ζούσαν πλουσιοπάροχα ενώ τα θύματά τους έτρωγαν ληγμένο φαγητό στα κελάρια κάτω από τα σπίτια τους.
Ενώ το αφεντικό της συμμορίας, Roman Rafael, ντυνόταν με χρυσά, έκανε ακριβές διακοπές και οδηγούσε Mercedes, οι άνθρωποι που είχε σκλαβώσει ζούσαν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Προς τον έξω κόσμο, η οικογένεια φαινόταν πως ζούσε μία ταπεινή ζωή. Στην πραγματικότητα όμως είχαν στα χέρια τους πολύ πλούτο. Αγόραζαν τα θύματα £200 και τα έστελναν από την Bratislava στο Newcastle.

Τους υποσχόντουσαν μία καλύτερη ζωή με δουλειά και εισόδημα αλλά τελικά τους εκμεταλλευόντουσαν και τους εξαπατούσαν.

Ένας σκλάβος μπορούσε να τους βγάζει μέχρι και £13,000 το χρόνο και 4 σκλάβοι μπορούσαν να τους φέρνουν μέχρι και £50,000 το χρόνο ή £250,000 μέσα σε 5 χρόνια.
Σε μία γυναίκα φερόντουσαν σαν «προσωπική υπηρέτρια» και όταν παραπονέθηκε της είπαν: «εάν δεν ζούσες με μας θα σε είχαν φάει τα σκυλιά.»

Τους σκλάβους τους έβρισκαν στην Σλοβακία και την Τσεχία και επειδή ήταν άστεγοι, τους έπειθαν πως τους περίμενε μία καλύτερη ζωή στην Αγγλία.

Ωστόσο, τους έβαζαν να δουλεύουν δύσκολες δουλειές και τους πλήρωναν ελάχιστα χρήματα.
Οι Rafaels συνέχισαν την «οικογενειακή επιχείρηση» από το 2010 μέχρι το 2017. Καταδικάστηκαν μετά από μία δίκη 15 εβδομάδων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Ο Roman Rafael, 33, που παραδέχτηκε τις κατηγορίες, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης.

Ο Marian Rafael, 39, που παραδέχτηκε και εκείνη τις κατηγορίες, καταδικάστηκε και αυτή σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Η γυναίκα του Roman, Angelika Chec, 30, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια για τις ίδιες κατηγορίες.


Η γυναίκα του Marian, Ruzena Rafaelova Jr, 37, καταδικάστηκε και εκείνη σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Ο ξάδερφός τους, Juraj Rafael, 38, καταδικάστηκε για τις ίδιες κατηγορίες σε 4 χρόνια και ένας νεαρός 17χρονος για 2 χρόνια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share