Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτή η χώρα βρήκε το μυστικό για ανάπτυξη: Καλλιέργεια σταφυλιών στον Άρη!

Αυτή είναι η λύση...

10 Απριλίου 2019 15:34
Αυτή η χώρα βρήκε το μυστικό για ανάπτυξη: Καλλιέργεια σταφυλιών στον Άρη!

Η πρώην σοβιετική χώρα επιθυμεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα αναπτύξει οινοποιία στον Κόκκινο Πλανήτη με την υλοποίηση του προγράμματος «Project IX Millennium».

Επιστρατεύοντας τους καλύτερους επιστήμονες, η Γεωργία, μία χώρα με ιστορία χιλιάδων ετών στην παραγωγή κρασιού, έβαλε στόχο τον Κόκκινο Πλανήτη.

Σε συνεργασία με τη ΝΑSA, η χώρα έχει επιλέξει τους καλύτερους επιστήμονες που διαθέτει στο χώρο του οίνου για να μελετήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα ήταν εφικτή η καλλιέργεια σταφυλιών στον πλανήτη Άρη.

Η τέχνη της οινοποιίας, εμφανίστηκε στη Γεωργία πριν από 8.000 χρόνια σύμφωνα με αρχαιολόγους. Τώρα όμως η χώρα προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο την μεταφορά της τεχνογνωσίας στον Κόκκινο Πλανήτη.

Η πρώην σοβιετική χώρα επιθυμεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα αναπτύξει οινοποιία στον πλανήτη Άρη με την υλοποίηση του προγράμματος «Project IX Millennium».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», ο ιδρυτής του προγράμματος, Nikoloz Doborjginidze εξήρε την ανάγκη συνεργασίας με τη NASA για την παρασκευή κρασιού στον πλανήτη Άρη.

«Οι Γεωργιανοί ήταν οι πρώτοι οινοποιοί της Γης και τώρα ελπίζουμε να πρωτοπορήσουμε στην αμπελουργία στον Κόκκινο Πλανήτη», όπως δήλωσε.

NASA: Μικρόβια στο διάστημα! - Ούτε εκεί δεν είναι καθαρά!

Ούτε το διάστημα δεν είναι καθαρό! Επιστήμονες της Nasa ανακάλυψαν μικρόβια στο διάστημα από σταφυλόκοκκο, βακτήρια και μύκητες!

Ο «χάρτης» του μικροβιώματος θα βοηθήσει να ληφθούν καλύτερα μέτρα ασφαλείας για τις μελλοντικές επανδρωμένες διαστημικές αποστολές και τη ζωή στο Διάστημα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Κασθούρι Βενκατεσγουαράν του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση για τα μικρόβια στο περιοδικό μικροβιολογίας Microbiome, πήραν δείγματα από διάφορα σημεία του ISS (τουαλέτα, παράθυρα, γυμναστήριο, τραπέζι φαγητού, καταλύματα ύπνου κ.α.) στη διάρκεια 14 μηνών. NASA: Εκτοξεύσεις διαστημικών σκαφών και πυραύλων σήμερα στο διάστημα!

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα μικρόβια του ISS σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τους ανθρώπους. Τα πιο κοινά είναι τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου (26% του συνόλου) και ακολουθούν τα Pantoea (23%) και οι βάκιλοι (11%).

Μεταξύ άλλων βρέθηκε ο παθογόνος χρυσίζων σταφυλόκοκκος (10%), ένας κοινός μικροοργανισμός που ζει στο ανθρώπινο δέρμα και μέσα στη μύτη, καθώς και εντεροβακτήρια, που ζουν στο ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα. Τέτοια βακτήρια αφθονούν σε γυμναστήρια, γραφεία και νοσοκομεία στη Γη, συνεπώς ο ISS μοιάζει αρκετά με άλλα κλειστά περιβάλλοντα, όπου περνάνε αρκετό χρόνο οι άνθρωποι.

Να σας θυμίσουμε: NASA: Γιατί ακύρωσε το πρώτο γυναικείο περίπατο;

Οι ερευνητές επεσήμαναν όμως ότι δύο βασικές διαφορές είναι πως στο διάστημα οι αστροναύτες έχουν διαφορετική λειτουργία ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ δεν έχουν και πρόσβαση σε εξελιγμένη ιατρική φροντίδα όπως στη Γη, αν χρειαστεί.

«Είναι άγνωστο κατά πόσο αυτά τα οπορτουνιστικά βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν αρρώστιες στους αστροναύτες. Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η υγεία κάθε αστροναύτη και το πώς οι ίδιοι οι μικροοργανισμοί λειτουργούν στο διαστημικό περιβάλλον», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Τσενσίνσκα Σίλαφ.

Υπό διερεύνηση είναι επίσης κατά πόσο ορισμένα βακτήρια θα μπορούσαν να διαβρώσουν τον ISS. Μερικοί μικροοργανισμοί, από αυτούς που βρέθηκαν στον ISS, στη Γη λειτουργούν διαβρωτικά.
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι οι κοινότητες των μυκήτων εμφανίζουν σταθερότητα διαχρονικά, ενώ τα βακτηρίων αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share