Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Η νέα τάση που έχει τρελάνει τους πάντες! Εσύ ξέρεις τι είναι το voguing;

Δείτε αναλυτικά!

3 Απριλίου 2019 14:51
Η νέα τάση που έχει τρελάνει τους πάντες! Εσύ ξέρεις τι είναι το voguing;

Ο χορός που βασίζεται σε πόζες των μοντέλων της Vogue και των ιερογλυφικών της Αιγύπτου. Έγινε γνωστός από τη Μαντόνα.

νεα τάση voguing


Το voguing είναι ένα είδος χορού που συνδυάζει τη μόδα, την δυναμική κίνηση, τη μουσική αλλά και την ιστορία.
Πρόκειται για ένα είδος χορού που επικεντρώνεται σε έντονες κινήσεις των χεριών, πόζες και αναπαραστάσεις του σώματος. Οι χορευτές μπορεί ακόμη και να προσποιηθούν ότι βάφονται ή ότι μιλούν στο τηλέφωνο.
Ο χορός έχει επιρροές από πολεμικές τέχνες, το μπαλέτο, ασκήσεις γυμναστικής, ακόμη και την παντομίμα.
Βασικά χαρακτηριστικά του χορού είναι η συμμετρία των κινήσεων, η γραμμικότητα του σώματος αλλά και η αυστηρότητα και ακρίβεια στην εκτέλεση των κινήσεων.

νεα τάση voguing3


Ο Willi Ninja που θεωρείται ο «Παππούς του voguing»
Το voguing προέρχεται από τα ballrooms στη γειτονιά Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου στις αρχές της δεκαετίας του 60 αφροαμερικάνες drag queens διοργάνωναν διαγωνισμούς και παρουσίαζαν τις ικανότητές τους. Έκαναν σόου για να εντυπωσιάσουν το κοινό τους και τους κριτές. Όποιος έκανε τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις, κέρδιζε.
Παρουσίαζαν τις δεξιότητες στο χορό, στο ντύσιμο και στην πασαρέλα. Νέοι με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις διώχνονταν από τις οικογένειές τους και έβρισκαν σπίτι στα ballroom των drag queens. Εκεί αναπτύχθηκε μια νέα κουλτούρα, όπου μαύροι, Λατίνοι και Ασιάτες ομοφυλόφιλοι προστατεύονταν από ρατσιστικές συμπεριφορές. O οίκος LaBeija, Dupree, Xtravaganza, Ninja, Omni και Ebony ήταν από τους πιο γνωστούς.

νεα τάση voguing2


Βασικά χαρακτηριστικά του χορού είναι η συμμετρία των κινήσεων, η γραμμικότητα του σώματος αλλά και η αυστηρότητα και ακρίβεια στην εκτέλεση των κινήσεων.

Εκεί ένιωθαν ελεύθεροι να εκφραστούν όπως ήθελαν και να ξεπεράσουν τα όρια και τα στερεότυπα της αρρενωπότητας και της θηλυκότητας, κάτι που έκρυβαν και καταπίεζαν στο παρελθόν.
Έτσι αναπτύχθηκε και το voguing. Το όνομα του χορού προήλθε από το γνωστό περιοδικό της μόδας Vogue. Οι κινήσεις των χορευτών βασίζονται στις πόζες που παίρνουν τα μοντέλα στη φωτογράφηση, αλλά και από τα αρχαία ιερογλυφικά της Αιγύπτου.

Να σας θυμίσουμε το θέμα με το μοντέλο της Vogue που έμεινε άστεγο..


Κατά τις δεκαετίες του 80 και 90 το voguing εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Όταν το AIDS πήρε επιδημικές διαστάσεις, πολλά μέλη των ballrooms προσβλήθηκαν από τον ιό. Το αποτέλεσμα ήταν οι αίθουσες χορού να γίνουν χώροι ευαισθητοποίησης και ακτιβισμού.

«Το Voguing έχει συναίσθημα και μια ενέργεια που είναι δύσκολο να εκφράσεις αν δεν το νιώθεις» είχε ο πει ο χορογράφος Les Child.
Το voguing επηρέασε την ποπ κουλτούρα και πολλοί καλλιτέχνες το χρησιμοποίησαν στα σόου τους, ανάμεσά τους και η Madonna με το ομώνυμο τραγούδι, στο οποίο συμμετείχε και ο Willi Ninja, ένας από τους πιο διάσημους χορευτές του είδους.
Το voguing έγινε ένα είδος χορού που συνδυάζει τη μόδα, την τέχνη, την αγάπη για τον χορό αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας

Δείτε το βίντεο:

Δείτε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share