Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί τα πουλιά σχηματίζουν το γράμμα V;

Δεν είναι πολύ περίεργο;

21 Μαρτίου 2019 11:20
Γιατί τα πουλιά σχηματίζουν το γράμμα V;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα πουλιά σχηματίζουν όταν πετάνε σε σχηματισμό V; Μην ψάχνετε ή απορείτε πια σας βρήκαμε ποιος είναι ο λόγος!

Ο σημαντικότερος λόγος που τα πουλιά πετούν σε σχηματισμό V αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας περνά από τα φτερά των πουλιών δημιουργεί μια μικρή αεροδυναμική ανυψωτική δύναμη πίσω από το καθένα, διευκολύνοντας τις πτητικές επιδόσεις. Γι’ αυτό κάθε πουλί πετά ελαφρώς ψηλότερα από αυτό που προηγείται.

Ένα πουλί που θα απομακρυνθεί από το σχηματισμό, θα υποστεί μεγαλύτερη αντίσταση από τον αέρα. Ο ενδιάμεσος χώρος που βρίσκεται στα δύο σκέλη του V θεωρείται πλεονεκτική θέση, αλλά το σμήνος δεν ανέχεται τα πουλιά που θα προσπαθήσουν να εισχωρήσουν εκεί.

Οι μόνιμοι κρωγμοί και η συνεχής ανταλλαγή ηχητικών μηνυμάτων από τα πουλιά που βρίσκονται πίσω προς αυτά που προηγούνται, πρέπει να ερμηνευθούν και ως ανάγκη εκδίωξης των «λαθρεπιβατών».

Ένας άλλος λόγος, είναι ο έλεγχος του ενός από το άλλο, καθώς η θέση κάθε πουλιού στο σχηματισμό αντιπροσωπεύει και την αντίστοιχη στην ιεραρχία της ομάδας.

Το 2001, Γάλλοι επιστήμονες μέτρησαν τους καρδιακούς παλμούς πελεκάνων που είχαν εκπαιδευτεί να πετούν πίσω από ένα πλοίο ή ένα αεροπλάνο. Οι μετρήσεις κατέδειξαν πως τα πουλιά σε σχηματισμό V καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Όπως διαπιστώθηκε, χτυπούσαν αραιότερα τις φτερούγες τους, απολαμβάνοντας τον περισσότερο χρόνο την αιώρησή τους.

Δείτε ένα τρομερό βίντεο όταν πουλιά προκάλεσαν ατύχημα σε αγώνα Moto GP! Τελικά μπορεί να προκαλέσουν πολλές ζημιές τα πουλιά!

Σκύλος καταφυγίου με δάκρυα στα μάτια βρήκε νέα οικογένεια χάρη σε αυτή τη φωτογραφία που έγινε αμέσως viral

Αυτός ο σκύλος είχε πραγματικά δάκρυα στα μάτια το περιστατικό συνέβη πρόσφατα, όταν η The High Plains Humane Society (HPHS), μια οργάνωση που φροντίζει για την προστασία των ζώων, επισκέφθηκε το καταφύγιο City of Portales Animal Shelter στο Νέο Μεξικό και τράβηξε αυτή τη φωτογραφία ενός θηλυκού σκύλου που κοιτούσε λυπημένα από το κλουβί του.

Ο σκύλος μοιάζει σαν να κλαίει, αφού έχει δάκρυα στα μάτια του, και κοιτάζει με παράπονο τους εθελοντές που βρίσκονται έξω από το κλουβί του.Αν και τα δάκρυά του είναι πιθανόν λόγω της μόλυνσης των ματιών του και όχι λόγω θλίψης, το θλιβερό βλέμμα του ωστόσο και τα στραμμένα προς τα κάτω αυτιά του αποκαλύπτουν το πόσο τρομοκρατημένος και μόνος νιώθει. Μια ιστορία είναι και αυτή ενός άλλου σκύλου που πέθανε από στεναχώρια γιατί έχασε το αφεντικό του.

Όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία του, το καταφύγιο πλημμύρισε με κλήσεις. Πολύς κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο για να μάθει πληροφορίες σχετικά μ’ αυτό το σκυλί.Ευτυχώς, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της φωτογραφίας, το σκυλί υιοθετήθηκε και πήγε στο παντοτινό του σπίτι!

Κοιτάζοντας τη φωτογραφία αυτής τη σκυλίτσας έξω από το καταφύγιο και στα χέρια της νέας της ιδιοκτήτριας, πιστεύουμε ότι οι μελλοντικές της φωτογραφίες θα είναι με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της!

Διαβάστε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share