Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Ναύπλιο: Μεγάλο χταπόδι προσπάθησε να πνίξει κορμοράνο!

Κι όμως συνέβη!

10 Φεβρουαρίου 2019 10:20
Ναύπλιο: Μεγάλο χταπόδι προσπάθησε να πνίξει κορμοράνο!

Όλα τελικά συμβαίνουν, απόδειξη ένας κορμοράνος που φημίζεται για το ψάρεμα του, στην προσπάθεια του να πιάσει κάποιο ψάρι στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, εντοπίστηκε από ένα μεγάλο χταπόδι που δεν δίστασε να τον πιάσει στα πλοκάμια του.

Το γιγάντιο χταπόδι τεσσάρων κιλών και μήκος ενάμισι μέτρο και πλέον άρπαξε με τα πλοκάμια του τον κορμοράνο και προσπαθούσε να τον βυθίσει ώστε να τον πνίξει, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα «Αργολικές Ειδήσεις».

Όλα αυτά σε μισό μέτρο νερό, σχεδόν στην παραλία, και το χταπόδι κρατούσε με όλη τη δύναμη του το πτηνό,που είναι μεγαλόσωμο και αρκετά δυνατό και το έσφιγγε για να μην του φύγει.

Ο κορμοράνος ήταν τυχερός καθώς περιπατητές είδαν το άτυχο πτηνό να προσπαθεί να ξεφύγει με όση δύναμη του είχε απομείνει και άμεσα αφού μπήκαν στη θάλασσα κατάφεραν να αποκολλήσουν το χταπόδι από το σώμα του κορμοράνου.

Το πτηνό είχε υποστεί μεγάλο σοκ αλλά ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά και κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του και να φύγει. Το χταπόδι πάντως δεν είχε την ίδια τύχη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share