Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γράμμα στον Άι-Βασίλη πριν από 120 χρόνια! Τι ζητούσε τότε η μικρή που το έγραψε;

Ζούσε στη Βικτωριανή Αγγλία

17 Δεκεμβρίου 2018 17:13
Γράμμα στον Άι-Βασίλη πριν από 120 χρόνια! Τι ζητούσε τότε η μικρή που το έγραψε;

Γράμμα που προοριζόταν για τον Άη Βασίλη βρέθηκε μετά από 120 χρόνια. Γράφτηκε το 1898 από ένα πεντάχρονο στη Βικτωριανή Αγγλία με σκοπό να το διαβάσει ο Άη Βασίλης και να το ανταμείψει με δώρα.

Το γράμμα βρέθηκε μέσα σε ένα βιβλίο ενός καταστήματος παιχνιδιών, το οποίο είχε αγοραστεί νωρίτερα από ένα παντοπωλείο.

Η μικρή Μάρτζορι πήρε χαρτί και κονδυλοφόρο και άρχισε να γράφει στον Άγιο Βασίλη στις 2 Δεκεμβρίου του 1898. Το πεντάχρονο κορίτσι δε ζητούσε τίποτα άλλο παρά μόνο μια κορδέλα, μια μπάλα για τη γάτα της Κίτικινς, ένα παπάκι μπάνιου και κοτοπουλάκια και μια χριστουγεννιάτικη κάλτσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: «Τρίο» κανιβάλων έτρωγε νεαρές γυναίκες και ό,τι περίσσευε το πουλούσε... ως σουβλάκι!

Η κόρη του ανθρώπου που βρήκε την επιστολή, μιλώντας στο BBC, αποκάλυψε ότι έψαχνε τα μέλη της οικογενείας της Μάρτζορι για να επιστρέψει το γράμμα. Πέρα από τη διεύθυνση που αναγράφεται στην επιστολή, δεν έχει γίνε κάτι άλλο γνωστό. Ο πατέρας της με μια μικρή έρευνα που έκανε, προσπάθησε να βρει το σπίτι. Υποθέτει ότι βομβαρδίστηκε στον πόλεμο, αλλά «θα ήταν υπέροχο να έβρισκε την οικογένεια», δήλωσε.

«Τα μικρά δώρα είναι αυτά που δίνουν πραγματικό νόημα στην αξία των Χριστουγέννων», δήλωσε η κόρη Λίλι Μπίρτσαλ.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share