Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτο: 23χρονος Βρετανός διαγνώσθηκε με... άνοια!

Κι όμως, είναι γεγονός!

3 Οκτωβρίου 2018 16:03
Απίστευτο: 23χρονος Βρετανός διαγνώσθηκε με... άνοια!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ένας Βρετανός διαγνώσθηκε με άνοια.

Ο Τζόρνταν Άνταμς είναι ο νεότερος άνθρωπος στη Βρετανία που διαγνώστηκε με την ασθένεια αυτή.

Η διάγνωση της άνοιας έγινε μόλις δύο χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του εξαιτίας της άνοιας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Metro».

Ο νεαρός Βρετανός, ο οποίος δεν έχει εκδηλώσει μέχρι τώρα συμπτώματα της ασθένειας, θέλει να βιώσει την πατρότητα προτού νοσήσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, ο Άνταμς είναι πιθανό να χάσει την ικανότητα βάδισης, ομιλίας και σίτισης ανά πάσα στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περίεργος μήνας με πολλά πάθη για τα 12 ζώδια: Η Λίτσα Πατέρα προειδοποιεί! (video)

Η άνοια θα μπορούσε να κόψει το νήμα της ζωής του σε ηλικία 50 ετών, όπως συνέβη με τη μητέρα του, Γκέρι και τη θεία του Άννα.

Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω. Μαζί με την σύντροφό του Λούσι Τόμας σχεδιάζουν να αποκτήσουν το πρώτο τους μωρό.

Ο νεαρός Βρετανός θα δώσει σπέρμα για να το εξετάσουν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δείγμα που θα ληφθεί για να γονιμοποιηθεί με το ωάριο της Λούσι, φέρει μία ένοχη μετάλλαξη στο γονίδιο που σχετίζεται με την εμφάνιση της νόσου.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι είχε μια σπάνια μετάλλαξη του γονιδίου «MAPT» που σχετίζεται με την ασθένεια κι ότι οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί καθώς μεγαλώνει σε ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταρρέει το Τατουάζ! Η κορυφή ανήκει πλέον αλλού!

«Όταν μου είπαν τη διάγνωση, ένιωσα ότι καταστράφηκα.Μόλις μπήκα στην αίθουσα για να λάβω τα αποτελέσματα, ήξερα ότι δεν ήταν καλά...«Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει γι 'αυτό.Εάν δεν έχω επιπλοκές, τότε θα έχω το μικρότερο προσδόκιμο ζωής απ΄ότι οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι σαν μια θανατική ποινή...«Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις. Ήμουν απίστευτα άτυχος», δηλώνει ο Άνταμς εξηγώντας πως ένιωσε όταν έμαθε τα άσχημα νέα από τους γιατρούς.

«Όταν είδαμε τη μητέρα μας να χειροτερεύει μέσα σε έξι μήνες, μαζί με την 25χρονη αδελφή μου Κένεντι, αποφασίσαμε να κάνουμε εξετάσεις», δηλώνει ο ίδιος. Και τότε ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share