Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θεοί: Έτρωγαν πίτσες και μπέργκερ για να γλιτώσουν τον στρατό!

Η Νότια Κορέα έχει αυστηρή νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική θητεία

13 Σεπτεμβρίου 2018 14:49
Θεοί: Έτρωγαν πίτσες και μπέργκερ για να γλιτώσουν τον στρατό!

Έρευνα ξεκίνησε ο στρατός στη Νότια Κορέα εις βάρος δώδεκα σπουδαστών φωνητικής, που θέλησαν να αποφύγουν να υπηρετήσουν την θητεία τους και επινόησαν έναν παράδοξο τρόπο για να το πετύχουν. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Korea Herald, οι σπουδαστές αποφάσισαν να αυξήσουν το βάρος τους, ώστε να μην περάσουν στις απαραίτητες στρατιωτικές ασκήσεις και έτσι, είτε να μην καταταγούν, είτε να προσφέρουν κοινωνική εργασία.

Οι δώδεκα νέοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιθυμούσαν να προσφέρουν κοινωνική εργασία για να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται και ως τραγουδιστές. Για να πετύχουν το σχέδιό τους ξεκίνησαν να τρώνε πέντε φορές την ημέρα πίτσες και χάμπουργκερ αλλά και να καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής με πολλές θερμίδες. Όμως, για κακή τους τύχη, έγιναν αντιληπτοί αφού ήθελαν να μοιραστούν την ιδέα τους και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχετικά φόρουμ στο διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνετρίβη αεροσκάφος του Στρατού Ξηράς στην Κομοτηνή!

Αφού οι δώδεκα σπουδαστές έγιναν αντιληπτοί ξεκίνησε στρατιωτική έρευνα και παράλληλα, θα οδηγηθούν στη αρμόδια εισαγγελική αρχή. Αν κριθούν ένοχοι θα πρέπει να υπηρετήσουν την θητεία τους, που στη Νότια Κορέα είναι υποχρεωτική για 22 μήνες πριν την ηλικία των 28 ετών. Οι νέοι στη Νότια Κορέα παραπονούνται πως λαμβάνουν 235 ευρώ τον μήνα κατά την διάρκεια της θητείας τους, ποσόν πολύ χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό στη χώρα. Δύο από τους δώδεκα σπουδαστές, που προσπάθησαν να αποφύγουν τον στρατό, υπηρετούν ήδη προσφέροντας κοινωνική εργασία αλλά δεν αποκλείεται να κληθούν να υπηρετήσουν ξανά αυτή την φορά στον στρατό.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νοτίου Κορέας αποτελούνται από 618.000 άτομα αλλά υπάρχει η προοπτική για μείωση σε 500.000 άτομα και επίσης, για μείωση της στρατιωτικής θητείας από 22 σε 18 μήνες. Πάντως, η παραπάνω μείωση αμφισβητείται αν θα γίνει πράξη με γείτονα την «απρόβλεπτη» Βόρεια Κορέα. Μέχρι σήμερα στη χώρα απαλλαγή από τον στρατό παίρνουν όσοι έχουν λάβει βραβεία σε διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής και οι αθλητές που έχουν διακριθεί στους Ολυμπιακούς ή στους Ασιατικούς Αγώνες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share