Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο πρόεδρος της Κίνας φοβάται τον Γουίνι το αρκουδάκι!

Γιατί, όμως;

7 Αυγούστου 2018 13:38
Ο πρόεδρος της Κίνας φοβάται τον Γουίνι το αρκουδάκι!

Ανεπιθύμητος είναι στην Κίνα ο «Γουίνι το αρκουδάκι»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, το Πεκίνο αποφάσισε να απαγορέψει την προβολή της ταινίας “Christopher Robin” της Walt Disney, που αφηγείται τις περιπέτειες του ενήλικου πια «Κρίστοφερ Ρόμπιν» ο οποίος συναντά ξανά τους παιδικούς του φίλους, Γουίνι, Τίγρη και Γουρουνάκι.

Κι αυτό γιατί το διάσημο καρτούν έγινε σύμβολο αντίστασης κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος και του ηγέτη του και προέδρου της χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο 17χρόνος που είχε εξαφανιστεί!

Νωρίτερα φέτος το ΚΚΚ ανακοίνωσε ότι θέλει να καταργήσει το όριο στις προεδρικές θητείες για τον Τζινπίνγκ προκαλώντας την αντίδραση πολλών Κινέζων, που ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες του Γουίνι συγκρίνοντάς τον με τον Τζινπίνγκ.


Το «αρκουδάκι» χρησιμοποιείται ως σύμβολο κριτικής κατά του Κινέζου προέδρου από το 2013 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, με αποτέλεσμα ο κρατικός μηχανισμός να επιβάλει λογοκρισία στα κινεζικά social media.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 07 Αυγούστου;

Γιατί, όμως, τον Γουίνι το αρκουδάκι; Επειδή πολλοί συγκρίνουν την εμφάνισή του με εκείνη του Τζινπίνγκ, όπως σ’ αυτή τη φωτογραφία, όπου το κοντό παχουλό αρκουδάκι περπατά δίπλα στον ψηλότερο, λεπτότερο Τίγρη, όπως Τζινπίνγκ πλάι στον Μπαράκ Ομπάμα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share