Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μιχαήλ Παπαδάκης: Ο Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με την ήλιο

Διαβάστε αναλυτικά...

2 Ιουλίου 2018 13:55
Μιχαήλ Παπαδάκης: Ο Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με την ήλιο

«Ήθελα να γίνω ταξιδιώτης και καλλιτέχνης, αλλά δεν ήθελα να μεταφέρω όλο το βάρος του εξοπλισμού μου στο σακίδιο μου», δήλωσε ο ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης Μιχαήλ Παπαδάκης ο οποίος ζωγραφίζει τι υπέροχες δημιουργίες του, χρησιμοποιώντας τις ακτίνες του ήλιου. Η τεχνική αυτή ονομάζεται ηλιογραφία.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης σε συνέντευξή του στο The National Herald, οι ρίζες της χρήσης των ακτίνων του ήλιου βρίσκονται σε πολλούς αιώνες πριν. «Ο Αρχιμήδης χρησιμοποίησε τις ακτίνες για να δημιουργήσει όπλα. Χρησιμοποιούμε αυτήν την ιδέα για να δημιουργήσουμε κάτι ειρηνικό και όμορφο», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ιδρυτής των Sunscribes και όπως τον περιγράφει στην ιστοσελίδα του στο www.sunscribessolarprinting.com, το 2012, ξεκίνησε ταξίδι στην Κεντρική Ασία, από τη Νότια Κορέα και τελικά στην Ελλάδα, όπου ανακάλυψε ένα κρυμμένο ταλέντο που δεν γνώριζε: την υπομονή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίαιτα των βραστών αβγών: Πως θα χάσετε 10 κιλά στο πι και φι!

Ο Μιχαήλ Παπαδάκης γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά το 2013. Ελπίζει όμως να μπορέσει να επιστρέψει φέτος. Ο ελληνικός ήλιος είναι επίσης γνωστός για τους εμπνευσμένους καλλιτέχνες και ίσως να εμπνεύσει τις νέες δημιουργίες του Παπαδάκη οι οποίες θα είναι φτιαγμένες με… «άρωμα» Ελλάδας.

Όσο για την προαναφερθείσα υπομονή, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, αυτό είναι το πιο σημαντικό καθήκον του, το οποίο καταστάλθηκε από μια ζωή υπό πίεση.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρει στην ιστοσελίδα του: «Έτσι, με ένα μεγεθυντικό φακό στο ένα χέρι και ένα κομμάτι ξύλου στο άλλο, άφησα τον Ήλιο να είναι ο οδηγός μου καθώς ταξίδευα για 14 μήνες στα μεγάλα οροπέδια της οροσειράς Pamir. Ήταν κατά μήκος αυτής της αρχαίας εμπορικής διαδρομής που ονομαζόταν επισήμως ο «Δρόμος του Μεταξιού» όπου έζησα μερικές από τις πιο ηλιόλουστες στιγμές της ζωής μου. Και έτσι άρχισε …».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτοί κερδίζουν την ασυλία και αυτοί είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση!

«Μετά την επιστροφή μου το 2013, μετακόμισα στο Κολοράντο και άρχισα να πειραματίζομαι με διαφορετικές μορφές ηλιακού φωτός. Προς έκπληξή μου, ανακάλυψα ότι η διάθλαση του ηλιακού φωτός (το φως του ήλιου που διέρχεται από ένα φακό) και το αντανακλαστικό φως του ήλιου (το ηλιακό φως που αντικατοπτρίζει έναν καθρέφτη) είχε πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά το ένα από το άλλο. Ήταν σαν να ήταν πολικά αντίθετα, όπως το νερό εναντίον πάγου, ή το θετικό έναντι του αρνητικού. Αυτές οι δύο μορφές ηλιακού φωτός αντιφάσκονταν με κάθε τρόπο, αλλά όταν συνεργάζονταν, συμπλήρωσαν η μία την άλλη πολύ όμορφα», συνεχίζει.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share