Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μοναδικές εικόνες: Έτσι φαίνεται ο κόσμος πάνω από ένα αερόστατο!

Θέα που κόβει την ανάσα!

23 Μαΐου 2018 11:12
Μοναδικές εικόνες: Έτσι φαίνεται ο κόσμος πάνω από ένα αερόστατο!

Εντυπωσιάζουν οι αεροφωτογραφίες. Λίγοι, όμως, από εμάς γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες είναι τραβηγμένες από ενοικιασμένα ελικόπτερα με προγραμματισμένη διαδρομή ή, πιο πρόσφατα, από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δύο Αμερικανοί φωτογράφοι επέλεξαν άλλες λύσεις. Και η διαφορά φαίνεται.
Η Ζόε (Ζωή) Γουέδερολ (Zoe Wetherall) φωτογραφίζει από το καλάθι ενός αερόστατου. Ο Ασόκ Σίνχα (Ashok Sinha) κάθεται στη θέση του σε ένα επιβατηγό αεροσκάφος και έχει τον φακό του κολλημένο στο παράθυρο. Δεν προτιμούν τις δοκιμασμένες και εύκολες, ομολογουμένως, λύσεις του παρελθόντος.
Ανεβαίνουν σε υψηλοτέρα στρώματα της ατμόσφαιρας για να συλλάβει ο φακός τους - χειρωνακτικά, θα τολμούσε να πει κανείς - τα τοπία που θεωρούμε δεδομένα όταν κοιτάζουμε από ψηλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και ιστορία γνωρίζει ο TUS και πανέξυπνος είναι! Η παγίδα για τα... Κατεχόμενα είναι αλλού!

Σε αερόστατα η μία, σε άπειρες πτήσεις Ν. Υόρκη-Λος Άντζελες και ξανά πίσω ο άλλος. Συνεχές «πείραμα και παρατήρηση». Αλλά η λύση αποδίδει. Υπάρχει κάτι το ακραία ανθρώπινο στις φωτογραφίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει την ασυλία και οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Η γκαλερί Front Room Gallery, στη Νέα Υόρκη, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αυτές τις μέρες έκθεση των δύο βραβευμένων φωτογράφων. «STRATA», «Στρώματα (ατμόσφαιρας, προφανώς)» είναι το όνομα της έκθεσης.
Από τις 24 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου.



Πηγή:iefimerida.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share