Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοκτέιλ με ανθρώπινα δάχτυλα: Βρετανός δορίζει 3 από τα δάχτυλά του για συνεχίστει η παρασκευή του αγαπημένου του κοκτέιλ!

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα κοκτέιλ!

11 Απριλίου 2018 16:33
Κοκτέιλ με ανθρώπινα δάχτυλα: Βρετανός δορίζει 3 από τα δάχτυλά του για συνεχίστει η παρασκευή του αγαπημένου του κοκτέιλ!

Ένας Βρετανός, λάτρης της περιπέτειας θα δωρίσει τρία δάχτυλα των ποδιών του, που υπέστησαν κρυοπαγήματα, σε ένα μπαρ στο Yokon του Καναδά για να μπορεί να συνεχίσει να φτιάχνει το διάσημο κοκτέιλ του.

Όχι, δεν υπάρχει κάτι λάθος στην είδηση που μόλις διαβάσατε. Αυτό βέβαια δεν την καθιστά και την πιο εύκολα κατανοητή. Σωστά;

Ας ξεκινήσουμε από το τι συνέβη στον Briton Nick Griffiths. Ο 46χρονος έχασε τρία από τα δάχτυλα του αριστερού του ποδιού του από το κρύο και κατά την προσπάθειά του να τερματίσει τον «υπερμαραθώνιο» στον Καναδά στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες ακολουθούν το μονοπάτι Yukon Quest μήκους 300 μιλίων.

Η θερμοκρασία στην περιοχή ήταν κατά τις ημέρες διεξαγωγής του «πιο κρύου μαραθωνίου στον κόσμο», μείον 54 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη και ο πρώην πεζοναύτης δεν κατάφερε να τερματίσει αφού υπέστη εγκαύματα τετάρτου βαθμού στο αριστερό του πόδι και κάποια στιγμή υπήρχε κίνδυνος να χάσει όλα τα δάχτυλα του ποδιού του.

Ας περάσουμε τώρα σε δύο άλλα πολύ βασικά ερωτήματα: ποιος και κυρίως γιατί, μπορεί να θέλει τα παγωμένα δάχτυλα των ποδιών του Griffiths ή οποιουδήποτε;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Βρέθηκε πτώμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με εκείνη!

Η απάντηση είναι το Downtown Hotel στο Yukon το οποίο φημίζεται για την παρασκευή του κοκτέιλ Sourtoe το οποίο έχει ως βάση το ουίσκι και ένα ανθρώπινο δάχτυλο ποδιού. Κοστίζει μόλις 5 δολάρια.

Το αλόκοτο αυτό κοκτέιλ σερβίρεται από τη δεκαετία του 1970. Ωστόσο όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1920 οπότε τα αδέρφια, οι Louie και Otto Linken οι οποίοι μετάφεραν αλκοόλ από το Yukon στην Αλάσκα. Μια μέρα ο Louie βγήκε έξω ενώ μαινόταν σφοδρή χιονοθύελλα και υπέστη κρυοπαγήματα. Έτσι αναγκάστηκε να κόψει ένα από τα δάχτυλά του ποδιού του, το οποίο στη συνέχεια το τοποθέτησε σε ένα βάζο με αλκοόλ.

Το δάχτυλο έμεινε στο βάζο μέχρι το 1973, οπότε το βρήκε ο καπετάνιος Dick Stevenson και του ήρθε η ιδέα να ιδρύσει το Sourtoe Cocktail Club. Για να γίνει κάποιος μέλος στο συγκεκριμένο club θα έπρεπε πρώτα να πιει το κοκτέιλ με το δάχτυλο. Το πρώτο δάχτυλο σερβιρίστηκε μαζί με σαμπάνια σε μια κούπα που χρησιμοποιείτο για την κατανάλωση μπύρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια η θετική όψη Αφροδίτης - Άρη σήμερα σύμφωνα με την Άση Μπήλιου! (video)

Ένας δεύτερος κανόνας μέχρι σήμερα είναι: «Μπορείς να το πιεις αργά, μπορείς να το πιεις γρήγορα. Αλλά το χείλη του πρέπει να αγγίξουν αυτό το κόκκινο δάχτυλο», ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει κάποιος να το καταπιεί. Εάν το κάνει θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 500 δολάρια ενώ τέτοιου είδους ατυχήματα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα.

Βλέπετε τα δάχτυλα είναι κάπως σπάνια, γι′ αυτό το ίδιο δάχτυλο χρησιμοποιείται ξανά και ξανά.

Τώρα βέβαια που Griffths δωρίζει τα δικά του...θα υπάρχει στοκ.

Πηγή: huffpost.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share