Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Μάθε τι γκούγκλαραν: Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις ξένων στη Google για την Ελλάδα!

Τι θέλει να μάθει ο Έλληνας!

6 Απριλίου 2018 14:12
Μάθε τι γκούγκλαραν:  Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις ξένων στη Google για την Ελλάδα!

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της. Η κρίση κοντεύει να κλείσει δεκαετία, με τα αίτια να είναι συγκεκριμένα. Διαφθορά, κακή διαχείριση, μίζες, έλλειψη υποδομών κ.α. Ωστόσο αν ρωτήσεις 10 Έλληνες για τα αίτια της κρίσης, είναι πολύ πιθανό να πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις. Επίσης πιθανό είναι αυτές οι απαντήσεις να έχουν αυστηρά πολιτικές προεκτάσεις, να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πιθανό, όχι σίγουρο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Νεκρός ο Σ.Αποστολίδης!

Εκτός Ελλάδας, η περίπτωση της χώρας μας απασχόλησε πολύ κόσμο. Οι περισσότεροι στράφηκαν στο Google για να βρουν απαντήσεις. Φυσικά το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τόπο καλοκαιρινών διακοπών είναι αυξημένο, αφού η πρώτη αναζήτηση παγκοσμίως αυτή την εποχή είναι «Greece Holidays 2018». Αλλά μέχρι εκεί. Όταν κάποιος θέλει να κάνει μια ερώτηση, με τον όρο «Γιατί η Ελλάδα…;» μπροστά, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου κολακευτικά.Τους τελευταίους 12 μήνες, η πρώτη αναζήτηση που ξεκινά με το «Γιατί η Ελλάδα…;», είναι ίσως αυτό που φαντάζεστε. «Γιατί η Ελλάδα είναι χρεωμένη»; Η δεύτερη είναι ακόμα χειρότερη. «Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο φτωχή»; Η οικονομική κρίση που κρατάει γερά όλα αυτά τα χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον κυρίως των κατοίκων των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών, ακριβώς σε αυτήν. Ο πιο εύκολος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι να γράψετε το «Γιατί η Ελλάδα…;» στα αγγλικά, στα γαλλικά ή στα γερμανικά στην αναζήτηση της Google και το autocomplete θα κάνει την δουλειά του.

Και να φανταστείτε πως μόνο στα γερμανικά, ένα από τα πρώτα δυο αποτελέσματα είναι «Γιατί η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού»; Αν και δεν ξέρουμε αν αυτό είναι τόσο καλό. Συνολικά πάντως αυτό που εμφανίζεται περισσότερο σε όλες τις αναζητήσεις ανεξαρτήτως σειράς και γλώσσας, είναι η ερώτηση για το χρέος.

Βέβαια, οι Αμερικανοί θέλουν να μάθουν «Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο λευκή;», εννοώντας τα κτίρια(!). Οι Γάλλοι θέλουν να μάθουν γιατί να την επισκεφτούν. Οι διακοπές στην χώρα μας παραμένουν η πρώτη αναζήτηση παγκοσμίως. Ωστόσο, οι κυριότερες απορίες των πιθανών τουριστών δεν έχουν να κάνουν με τα αξιοθέατα, αλλά με την οικονομία της χώρας, που εδώ και 9 χρόνια δεν δείχνει να ανακάμπτει.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share