Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί δεν θα συναντηθούμε ποτέ με εξωγήινους

19 Μαρτίου 2018 17:23
Γιατί δεν θα συναντηθούμε ποτέ με εξωγήινους

Νέα μελέτη μειώνει τις όποιες ελπίδες έχει το ανθρώπινο είδος να έρθει σε επαφή με εξωγήινο πολιτισμό

Αν πιστεύεται ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν και ανυπομονείτε για τη στιγμή που ο άνθρωπος θα έρθει σε επαφή με εξωγήινο ον, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε, καθώς νέα μελέτη μειώνει τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για μια τέτοια συνάντηση.

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αν ποτέ βρούμε κάποιο σήμα από έναν προηγμένο μη ανθρώπινο πολιτισμό, οι εξωγήινοι είναι πολύ πιθανό να μην ζουν τη στιγμή που εμείς το λάβουμε. Στην εν λόγω έρευνα εξετάστηκε πόσο καιρό θα μπορούσαν να "ζήσουν" οι πολιτισμοί και πόσο μακριά από τη Γη είναι πιθανό να βρίσκονται.

Εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχουν στον γαλαξία μας από 20 έως 40 δισ. πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με της Γης και κατοικήσιμοι. Δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, πόσοι από τους πλανήτες αυτούς έχουν "γεννήσει" ζωή.

Αυτό που καθιστά δύσκολη την ανακάλυψη αυτών των πολιτισμών είναι η μικρή διάρκεια ζωής τους. Ο αστρονόμος Φρανκ Ντρέικ ανέφερε το 1961 ότι η διάρκεια ζωής των πολιτισμών που μοιάζουν με της Γης κυμαίνεται από 106 έως 12.100 χρόνια ή περισσότερο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι έχουν καλύψει με σήματα μέσα σε 80 χρόνια μόνο το 0,001% του γαλαξία, είναι απίθανο ένας πολιτισμός ηλικίας κάτω των 100.000 ευρώ να εξακολουθεί να υφίσταται τη στιγμή που θα λάβουμε μήνυμα από αυτόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - βόμβα: Ανηψιός γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού το αγοράκι που εξαφανίστηκε μαζί με τις ανήλικες αδελφές στο Δήλεσι!

Ο επικεφαλής της μελέτης, Κλαούντιο Γκριμάλντι από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης στην Ελβετία, δήλωσε: "Αν ο πολιτισμός αυτός βρίσκεται στην άλλη πλευρά του γαλαξία, όταν φτάσει το σήμα, δεν θα υπάρχει πλέον".

Στην μελέτη επισημαίνεται ότι όταν ένας πολιτισμός σταματά να εκπέμπει σήματα, αυτά πιθανότατα θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν ως ηχώ. Παρά το γεγονός ότι είναι πιθανό να εντοπιστούν, οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός πολιτισμός είναι περιορισμένες.

Οι εκπομπές που φτάνουν στη Γη μπορεί να προέρχονται από μακρινούς πολιτισμούς που εξαφανίζονται ενώ αυτοί που υπάρχουν ακόμα, στέλνουν σήματα που ακόμα όμως δεν έχουν φτάσει. Υπάρχουν, ωστόσο, δυνητικά κατοικήσιμοι πλανήτες που απέχουν 80 έτη φωτός από τη Γη και είναι αρκετά κοντά για να λάβουμε μήνυμά τους, οπότε οι ελπίδες δεν έχουν εξανεμιστεί.

πηγή: news247.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share