Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ελληνας θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα κάνοντας 300 χλμ. με έλκηθρο στον Βόρειο Πόλο!

14 Δεκεμβρίου 2017 22:23
Ελληνας θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα κάνοντας 300 χλμ. με έλκηθρο στον Βόρειο Πόλο!

Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις όταν ακολουθείς το πάθος σου; Μέχρι εκεί που η γη ενώνεται με τον ουρανό, με μια κουρτίνα φωτός, σκέφτηκε ο Βαγγέλης Βασιλειάδης.

Και τόσο απλά αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή σε έναν (λίγο σουρεαλιστικό) διαγωνισμό. Θέλει να είναι ένας από τους 20 τολμηρούς από όλο τον κόσμο που θα διασχίσουν 300 χιλιόμετρα με έλκηθρο σε πολικές θερμοκρασίες για 6 μέρες με διαμονή σε σκηνές στην ύπαιθρο (ουάου).

Προσεγγίσαμε τον Βαγγέλη για να μάθουμε περισσότερα, τόσο για τον διαγωνισμό όσο και για τον ίδιο.
«Εχω να κοιμηθώ 21 μέρες. Για να «τρέξω» τον διαγωνισμό ακύρωσα ταξίδι 15 ημερών στην Ινδονησία» μας αποκαλύπτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς πασίγνωστος τραγουδιστής!

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα και γιατί αξίζει να ψηφίσουμε τον Βαγγέλη για να κοιμηθεί κάτω από το βόρειο σέλας;

«Ημουν 12 χρονών και σε ένα οικογενειακό ταξίδι στην Σόφια της Βουλγαρίας οι γονείς μου είχαν πάρει ένα ζευγάρι πέδιλα από αυτά που δεν χρειαζόσουν μπότα να τα φορέσεις. Τα φορούσες και με σούστες, έδενες τα πόδια σου επάνω τους. Πλαστικά εντελώς.
Πέφτει το πρώτο χιόνι στην Θεσσαλονίκη και αρπάζω τα πέδιλα και πάω στην πρώτη χιονισμένη κατηφόρα που βρίσκω στην γειτονιά μου. Πρώτη προσπάθεια πέφτω,δεύτερη προσπάθεια το ίδιο. Δεν θυμάμαι πόσες φορές έπεσα αλλά πάλι θα προσπαθούσα. Παρακαλούσα η κακοκαιρία να συνεχιστεί, όχι για να γλιτώσω το σχολείο αλλά για να έχω το χρόνο να καταφέρω να κατέβω όρθιος όλη την κατηφόρα με το απάτητο χιόνι. Τα κατάφερα στο τέλος της μέρας. Λασπωμένος,παγωμένος και φυσικά μελανιασμένος από τα πεσίματα γύρισα σπίτι μετά από πολλές ώρες αλλά μέσα μου είχα την απόλυτη ικανοποίηση. Τα κατάφερα και ας πονούσα από τα πεσίματα. Τα κατάφερα και ας ούρλιαζε η μάνα μου που είχα γυρίσει σπίτι αργά και τα ρούχα μου ήταν ουσιαστικά για πέταμα. Εγώ τα είχα καταφέρει και αυτό το συναίσθημα δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Ο διαγωνισμός
«Κάπου στα μέσα Νοέμβρη και ενώ μόλις είχα γυρίσει απο το 15ημερο ταξίδι μου απο το Δουβλινο-Νέα Υόρκη-Εδιμβούργο-Γλασκώβη το μάτι μου έπεσε πάνω σ αυτόν τον διαγωνισμό. Διάβασα περί τίνος πρόκειται και η σκέψη μου πήγε στο απωθημένο που έχω από μικρός να κοιμηθώ κάτω από τα φώτα του Βόρειου Σέλας.

Ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Ξεκινάει με το δύσκολο κομμάτι να πάρεις μια θέση, από τις 20, ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες απ όλο το κόσμο. Η χώρα μας βρίσκεται στον όμιλο της Μεσογείου και έχουμε αντιπάλους από την Τουρκία,την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Ο πρώτος σε ψήφους θα πάει σίγουρα ενώ η κριτική επιτροπή που οργανώνει τον διαγωνισμό θα διαλέξει ακόμα ένα άτομο με τα δικά τους κριτήρια. Ο στόχος λοιπόν είναι ένας. Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ στην ψηφοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκε ο νεαρός Νίκος Χατζηνικολάου!


Συνεχίζει μετά η εκπαίδευση που θα κάνω για μια μόνο ημέρα να μάθω να στήνω την ειδική σκηνή στο χιόνι,να μάθω να μαγειρεύω για τα 6 χάσκι που θα είναι οι συνοδοιπόροι μου και φυσικά να συνεργαστώ με τους υπόλοιπους 19 που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. 6 ημέρες σε πολικές θερμοκρασίες με έλκηθρο το ταξίδι θα ξεκινήσει από τα βουνά της Νορβηγίας και περνώντας από την αρκτική τούνδρα θα περάσουμε στην Βόρεια Σουηδία πάνω από παγωμένες λίμνες. Δύσκολο ναι, αλλά όχι ακατόρθωτο».

Πηγή:bovary

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share