Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η disco των ηλικιωμένων είναι το πιο cool club που έχεις δει μέχρι σήμερα! (photos)

10 Δεκεμβρίου 2017 10:19
Η disco των ηλικιωμένων είναι το πιο cool club που έχεις δει μέχρι σήμερα! (photos)

Στο Aberdeen της Σκωτίας, ζει ίσως ένα από τα πιο τέλεια ζευγάρια ηλικιωμένων αυτού του πλανήτη. Η Anne και ο Bill Duncan πάντα είχαν μια τεράστια αγάπη για τον χορό, όμως μεγαλώνοντας και περνώντας στην 6η δεκαετία της ζωής τους, αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε κάποιο μέρος στην περιοχή τους, για να διασκεδάσουν άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, χορεύοντας.

Μάλιστα, την κατάσταση επιδείνωσε και το πρόβλημα της άνοιας που εμφανίστηκε στον 69χρονο πλέον άνδρα. Η Anne όμως, θέλοντας να φέρει τη λύση και παράλληλα να ευχαριστήσει και τους υπόλοιπους συνανθρώπους της που αντιμετώπιζαν το ίδιο θέμα, αποφάσισε να δημιουργήσει θεματικές βραδιές χορού.

Όπως η ίδια δήλωσε σε τοπικά μέσα, μέσα από τον χορό, ο σύζυγος της ερχόταν στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από το Αλτσχάιμερ, γεγονός που έκανε και τους δυο ευτυχισμένους και ανέμελους ξανά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες & Ιχθύες, ο ανάδρομος Ερμής πολύ σκαλίζει το παρελθόν σας by MagicF’Ariel...

Η ηλικιωμένη γυναίκα, χωρίς να χάσει χρόνο πρότεινε την ιδέα της στην Paula Bisset, υπεύθυνη για τον τομέα ανάπτυξης του τοπικού συλλόγου Sport Aberdeen και αφού άρχισαν να μαζεύονται όλο και περισσότεροι υποστηρικτές, οι βραδιές «Boogie at the Bar» ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στην τοπική pub, «Foundry Bar». Επί της ουσίας, αυτές οι βραδιές απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που είτε αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, είτε νιώθουν μόνοι, θέλουν να διασκεδάσουν ακούγοντας και χορεύοντας ντίσκο μουσική. Εννοείται, ότι μπορούν να συνοδευτούν από τους νοσοκόμους τους και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ! Δείτε που

Σύμφωνα με όσα λέει ένας από τους εργαζόμενους της pub, το μέρος είναι σχετικά ασφαλές για εκείνους, ενώ μπορούν να επιλέξουν 1-2 από τα αγαπημένα τους τραγούδια και φυσικά υπάρχουν παλιές φωτογραφίες Aberdeen, που τους βοηθούν να θυμηθούν, αλλά και να αναπολήσουν το παρελθόν. Επιπλέον, άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει αυτές τις βραδιές, δηλώνουν τρελά ενθουσιασμένοι και τις περιμένουν πως και πως κάθε εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγριεύει για τα καλά ο καιρός: Καταιγίδες και χιόνια! Αναλυτική πρόγνωση

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο χορός προστατεύει τους ηλικιωμένους από ασθένειες όπως η κατάθλιψη, η άνοια και το Αλτσχάιμερ, ενώ ασκεί ήπια το σώμα τους και συμβάλλει στη μείωση κινδύνου σωματικών και ψυχικών ασθενειών και ατυχημάτων. Κοινώς, τους προσφέρει ένα καλύτερο βοιωτικό επίπεδο, για το σώμα και το πνεύμα τους. Και η επικοινωνία όμως, είναι ένα μέσο για την αύξηση της αυτοεκτίμησης των ηλικιωμένων, οι οποίοι μπορούν να νιώσουν περισσότερο αποδεκτοί στην κοινωνία και όχι περιθωριοποιημένα μέλη της.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share