Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Halloween: Τι ακριβώς είναι αυτή η περιβόητη γιορτή;

29 Οκτωβρίου 2017 15:22
Halloween: Τι ακριβώς είναι αυτή η περιβόητη γιορτή;

Κάθε χρόνο, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween.

Τα παιδιά στην Αμερική φορούν τις στολές τους (κυρίως τρομακτικές) και γυρνούν στη γειτονιά ζητώντας κεράσματα από τους γείτονες. Όταν η πόρτα ανοίξει, τα παιδιά φωνάζουν «Trick or treat?» (φάρσα ή κέρασμα;) και... αλίμονο σε όποιον δεν έχει να τους δώσει σοκολάτες και καραμέλες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Η μαθήτρια με το μίνι φόρεμα με σκίσιμο στην Λάρισα που προκάλεσε οργή! (photos)

Οι μεγάλοι ντύνονται καρναβάλια, τα πάρτι τους είναι τρομακτικά, σκαλίζουν κολοκύθες και βάζουν κεριά στο εσωτερικό τους και τις αφήνουν έξω από τα σπίτια τους. Μα, τι γιορτάζουν όμως;

Οι ρίζες του Halloween λέγεται πως ξεκινούν από τη γιορτή Samhain ή Samuin, η οποία γιορταζόταν αρχικά από τους Κέλτες στην Ιρλανδία και στη Βρετανία, και έπειτα έφτασε στην Αμερική. Σήμερα γιορτάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ πάρτι γίνονται σε πολλές χώρες – μέχρι και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνονται σχετικά πάρτι.

Ετυμολογικά η λέξη Halloween προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day). Πολλές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον... κόσμο των πνευμάτων και αυτήν τη μέρα η μαγεία... πιάνει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Αράχωβα για τα γενέθλιά της η Ελένη Μενεγάκη με τον Ματέο και τα παιδιά! Όλο το ρεπορτάζ… (video)

Ξέρετε όμως πότε ξεκίνησε; Καθε πότε γιορτάζεται και την σχέση του με την μαγεία και τις μαύρες γάτες; Δείτε όλες τις απαντήσεις για το Halloween σε ένα vιdeo:

Αλλά, γιατί κολοκύθες;

O μύθος λέει, πως κάποτε ήταν ένας τεμπέλης, αλλά πολύ έξυπνος αγρότης, ο Τζακ, ο οποίος μπόρεσε και παγίδευσε τον Διάβολο με έναν σταυρό. Τότε ο Διάβολος έκανε μαζί του μια συμφωνία: αν τον απελευθέρωνε, θα του εγγυόταν πως ο Τζακ δεν θα πήγαινε ποτέ στην Κόλαση. Η συμφωνία τηρήθηκε και έτσι ο πεθαμένος αγρότης κάθε χρόνο φτιάχνει αυτά τα φαναράκια, βάζει ένα κερί μέσα τους και περιπλανάται σε όλη τη Γη, για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share