Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αυτός είναι ο μικρότερος ουρανοξύστης του κόσμου! (Photo)

27 Οκτωβρίου 2017 14:30
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αυτός είναι ο μικρότερος ουρανοξύστης του κόσμου! (Photo)

Όταν ένα κτίριο χαρακτηρίζεται ως ουρανοξύστης, περιμένουνε να δούμε ένα πολύ ψηλό κτίριο, πολλών ορόφων.

Κι όμως σε αυτή την περίπτωσή βλέπουμε μια χαμηλή δομή, η οποία ανήκει και αυτή ανήκει στην κατηγορία των ουρανοξυστών! Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να είναι, αλλά ας δούμε την ιστορία του.

Το τετραώροφο κτίριο που βρίσκεται στην οδό LaSalle 701 στο κέντρο της πόλης Wichita Falls του Τέξας είναι το Newby-McMahon.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Πήγε στον γιατρό επειδή είχε τρομερό πονοκέφαλο και αυτό που βρήκανε στο αυτί της... την έκανε να ουρλιάξει (Photos+video)

Πρόκειται για μια μικρή κατασκευή 4 ορόφων, που θεωρείται ο μικρότερος ουρανοξύστης στον κόσμο και η ιστορία του πηγαίνει πίσω στον χρόνο.

Το 1912, ένα μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Burkburnett, στην κομητεία Wichita του Τέξας.

Σύντομα, πολύ κόσμος έφτασε εδώ για να εργαστεί, ενώ μέχρι το 1918, περίπου 20.000 νέοι άποικοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή από διάφορες πολιτείες.

Στη δεκαετία του 1920 ένας ευφυής απατεώνας, ο J.D. McMahon, έπεισε τις δημοτικές αρχές του Wichita Falls να τον χρηματοδοτήσουν μαζί με πολλούς ιδιώτες επενδυτές για την κατασκευή ενός 40ώροφου κτηρίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαμονής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στον ΑΝΤ1: Τέλος το "ισχυρό χαρτί" του καναλιού!

Τα σχέδια για τον προτεινόμενο ουρανοξύστη έγιναν και διανεμήθηκαν, αλλά κανείς δεν παρατήρησε ότι η κλίμακά τους ήταν σε ίντσες και όχι σε πόδια.

Έτσι τα 480 πόδια (146 μέτρα) ύψος που περίμεναν να είναι το τελικό κτίριο, αυτό θα ήταν μόλις 480 ίντσες, ήτοι 1.219 εκατοστά, ενώ αντί για 40 ορόφους το σχέδιο έγραφε 4,0. Η κατασκευή είχε ήδη ξεκινήσει όταν αυτό έγινε αντιληπτό.

Οι εξαπατημένοι επενδυτές κινήθηκαν νομικά εναντίον του McMahon, αλλά απέτυχαν αφού τα σχέδια ήταν σωστά γραμμένα και όλα είχαν γίνει νομότυπα.

Μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής, ο McMahon είχε εγκαταλείψει το Wichita Falls -ίσως και το Τέξας-, παίρνοντας μαζί του τα χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άσχημα νέα: Ποια σοβαρή εξέταση δεν τιμολογείται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ!

Με το πέρασμα του χρόνου, το κτίριο Newby-McMahon έγινε σήμα-κατατεθέν της πόλης, που επιβίωσε από ανεμοστρόβιλους, πυρκαγιές αλλά και περιόδους εγκατάλειψης.

Σήμερα, εκτός από τοπικό τουριστικό αξιοθέατο, φιλοξενεί μια αντικερί, την The Antique Wood, η οποία άνοιξε το 2006 στο ισόγειο. Ο τρίτος όροφος έχει μετατραπεί σε στούντιο καλλιτέχνη.

Πηγή: perierga.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share