Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η απίστευτα αηδιαστική ανακάλυψη που θα αλλάξει όλο τον κόσμο!

4 Οκτωβρίου 2017 08:25
Η απίστευτα αηδιαστική ανακάλυψη που θα αλλάξει όλο τον κόσμο!

Εώς τώρα ξέραμε ότι η ανακύκλωση γυαλιού, μετάλλων, ηλεκτρικών συσκευών, βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονομεί φυσικούς πόρους. Τώρα οι επιστήμονες είναι κυριολεκτικά έτοιμοι, να φέρουν μια επανάσταση στη παραγωγή ρεύματος.

Το υλικό που φαίνεται ότι θα αλλάξει τα πάντα, είναι το χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας.

Ολλανδοί επιστήμονες απέδειξαν ότι είναι πλέον μπορεί να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα από χρησιμοποιημένα χαρτιά τουαλέτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν σήμερα - 04 Οκτωβρίου 1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την Νέα Δημοκρατία!

Οι χημικοί και οι περιβαλλοντικοί επιστήμονες των πανεπιστημίων του ‘Αμστερνταμ και της Ουτρέχτης προτείνουν μια διαδικασία δύο σταδίων, ενώ αναφέρουν ότι, το κόστος του ρεύματος ανά κιλοβατώρα θα είναι συγκρίσιμο με αυτό των φωτοβολταϊκών.

Ακόμα και αν κάποιος δυσκολεύεται να το συνειδητοποιήσει, τα χαρτιά τουαλέτας αποτελούν πλούσια πηγή άνθρακα, καθώς περιέχουν 70% έως 80% κυτταρίνη.

Αν προσθέσετε ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί 15 κιλά χαρτί υγείας, μέσο όρο, πρόκειται για μία πρώτη ύλη, που μπορεί να βοηθήσει στο ενεργειακό πρόβλημα του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 04 Οκτωβρίου;

Η ερευνητική ομάδα προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση στην Ευρώπη, αλλά βρίσκει πόρτες κλειστές. Ενδιαφέρον έδειξε όμως η Κίνα που έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών στον Καναδά, αν όλα τα ανθρώπινα οργανικά απόβλητα που πέφτουν στις λεκάνες κάθε χρόνο, μετατρέπονταν σε βιοαέριο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ηλεκτρισμός για πάνω από 138 εκατομμύρια νοικοκυριά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share