Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγινε μυστικός πράκτορας και τον πρόδωσε η...βαρεμάρα του!

20 Σεπτεμβρίου 2017 23:40
Έγινε μυστικός πράκτορας και τον πρόδωσε η...βαρεμάρα του!

Ίσως η πιο περίεργη ιστορία στα χρονικά της κατασκοπίας έγινε πρόσφατα γνωστή στην Γερμανία, με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης να διαρρέουν στα ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάρισα: Μηχανή παρέσυρε πεζό - Εικόνες από το σημείο του ατυχήματος!

Ένας 52χρονος, που κατονομάζεται ως Roque M., ήταν στο παρελθόν ποπνοστάρ και πρωταγωνιστούσε σε ταινίες γκέι περιεχομένου. Σε μία προσπάθεια ραγδαίας αλλαγής επαγγελματικής κατεύθυνσης έγινε πράκτορας της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.


Ο Roque M. λοιπόν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, επειδή επιχείρησε να μοιραστεί κρατικά μυστικά, προσποιούμενος τον τζιχαντιστή στο διαδίκτυο. Είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο έρευνας για ισλαμιστή διπλό πράκτορα στην εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας.

Στη δίκη που ακολούθησε, τα γεγονότα προκάλεσαν οργή όταν αποκαλύφθηκαν, με την εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας να απορρίπτει τις εκκλήσεις για πλήρη αναθεώρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Οι λεπτομέρειες πάντως ήταν αυτές που έκαναν την υπόθεση ακόμα πιο περίεργη.

Ο ίδιος λοιπόν ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσποιούνταν σε online chatrooms πως ήταν τζιχαντιστής που σχεδιάζει επίθεση, επειδή… βαριόταν. «Ποτέ δεν συναντήθηκα με κανέναν ισλαμιστή. Δεν θα το έκανα ποτέ. Όλο αυτό ήταν σαν ένα παιχνίδι», δήλωσε κατά την αρχή της δίκης του, στην πόλη του Ντίσελντορφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Χαμός στους Αγωνιστές - Καυγάδες και πισώπλατα μαχαιρώματα! (video)

Πρόσθεσε ότι επειδή ένιωθε πλήξη τα Σαββατοκύριακα, έμπαινε στον online κόσμο των ακραίων ισλαμιστών, προσποιούμενος ότι ήταν και εκείνος ένας από αυτούς. Όταν ήταν στο σπίτι του με τον ανάπηρο γιο του καθόταν μαζί του καθώς -όπως είπε- ήταν «μια απόδραση από την πραγματικότητα».

πηγή: E-Radio.gr Lifestyle

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share