Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακό: Αυτή είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο και βρίσκεται πάνω από την κοιλάδα ενός ποταμού! (Photo)

19 Ιουνίου 2017 19:05
Εντυπωσιακό: Αυτή είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο και βρίσκεται πάνω από την κοιλάδα ενός ποταμού! (Photo)

Η γέφυρα του Millau είναι μια καλωδιωτή γέφυρα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Tarn, κοντά στο Millau, στη νότια Γαλλία.

Σχεδιασμένη από το Γάλλο πολιτικό μηχανικό Michel Virlogeux και το Βρετανό αρχιτέκτονα Norman Foster, είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Διέρρευσαν πλάνα από το πρώτο ατομικό αγώνισμα! Έτσι θα βγει ο νικητής (video)

Είναι η ψηλότερη γέφυρα σε δυο χαρακτηριστικά. Αφενός είναι η ψηλότερη σαν κτίσμα με συνολικό ύψος 343 μέτρα, αφετέρου έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος με το οδόστρωμα να απέχει 270 μέτρα από το βαθύτερο σημείο της κοιλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Βασάλου! Αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο;

Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 2460 μέτρα και στηρίζεται σε επτά γιγάντιους πυλώνες. Η γέφυρα είναι τμήμα του αυτοκινητόδρομου που ενώνει το Παρίσι με το Μονπελιέ και εξυπηρετεί καθημερινά 10.000-25.000 αυτοκίνητα.

Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να αναφέρουμε τις τιμές των διοδίων που είναι 5,60 ευρώ (7,40 ευρώ Ιούλιο και Αύγουστο) και να κάνουμε τις συγκρίσεις. Το συνολικό κόστος κατασκευής έφτασε το 400 εκ. ευρώ.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share