Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα 15 πιο περίεργα γαμήλια έθιμα από όλο τον κόσμο (Photos)

28 Μαΐου 2017 18:41
Τα 15 πιο περίεργα γαμήλια έθιμα από όλο τον κόσμο (Photos)

Έθιμα από όλες τις πλευρές του πλανήτη!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το ατομικό αγώνισμα που θα "πονέσει" όσο τίποτα άλλο τους παίκτες! (video)

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!

Το έθιμο όπου η νύφη κλαίει επί μέρες πριν το γάμο της ακολουθείται σε πολλά μέρη της Κίνας εδώ και αιώνες. Παρόλο που σήμερα δεν είναι και τόσο διαδεδομένο, το συναντάμε στην εθνική κοινότητα Τούγια. Η νύφη ξεκινά να κλαίει κάθε μέρα για να εκφράσει τη θλίψη της που αφήνει την πατρική της οικογένεια. Συνήθως την ακολουθούν στο μοιρολόι η μητέρα της, η γιαγιά της καθώς και άλλες γυναίκες συγγενείς.

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΣΑΛΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Σε κάποια μέρη της Σκωτίας η νύφη και ο γαμπρός πασαλείβονται με μέλι, κάρβουνο και αλεύρι για να τρομάξουν και να διώξουν τα στοιχειά και τα κακά πνεύματα.

ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΦΤΥΣΙΜΟ

Στην Κένυα στη φυλή των Μασάι ο πατέρας της νύφης την φτύνει στο πρόσωπο και στο στήθος δίνοντάς την ευλογία του πριν εκείνη πάει στον άντρα της. Επίσης, καθώς περπατά προς το νέο της σπίτι, η νύφη δεν πρέπει να κοιτάξει πίσω γιατί θα μαρμαρώσει.

ΠΙΑΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ, ΚΑΡΔΙΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ

Σε κάποια μέρη της Γερμανίας οι επισκέπτες πηγαίνουν στο σπίτι του ζευγαριού το βράδυ πριν το γάμο και σπάνε πιάτα. Το έθιμο ονομάζεται Polterabend επειδή πιστεύουν ότι αυτό φέρνει τύχη στο ζευγάρι και ο θόρυβος τρομάζει και διώχνει τα κακά πνεύματα.

ΟΙ ΦΑΣΑΡΙΟΖΗΔΕΣ ΦΙΛΟΙ


Στη Γαλλία, οι φίλοι και η οικογένεια των νεόνυμφων συγκεντρώνονται έξω από το δωμάτιό τους την πρώτη νύχτα του γάμου και κάνουν φασαρία με ταμπούρλα, πίπιζες και άλλα αντικείμενα. Το ζευγάρι αναγκάζεται έτσι να βγει από το δωμάτιο και να τους προσφέρει φαγητό και ποτό. Το έθιμο ονομάζεται "Charivari."

Η ΦΑΛΑΓΓΑ


Στην Κορέα οι φίλοι του γαμπρού τού δένουν τους αστραγάλους με ένα σκοινί και τον χτυπούν στις πατούσες με ένα παστό ψάρι ή με ένα μπαστούνι. Αυτό το έθιμο πιστεύεται ότι κάνει τον γαμπρό πιο δυνατό πριν την νύχτα του γάμου του

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΑΛΙ

Στη γαλλική Πολυνησία οι συγγενείς της νύφης ξαπλώνουν με το πρόσωπο στο έδαφος, ο ένας δίπλα στον άλλο σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο χαλί. Οι νεόνυμφοι περπατούν πάνω τους μετά την γαμήλια τελετή.

ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΠΗΛΙΝΟ ΒΑΖΟ Η ΜΕ ΔΕΝΤΡΟ


Στην Ινδία συνηθίζεται σε κάποια μέρη να ελέγχουν την συναστρία του ζευγαριού για να δουν εάν ταιριάζει. Σε περίπτωση που κάποιος πλανήτης βρίσκεται σε μη ευνοική θέση στον γενέθλιο χάρτη της νύφης, τότε εκείνη υποχρεώνεται να παντρευτεί πρώτα ένα δέντρο ή σε κάποιες περιπτώσεις ένα πήλινο βάζο. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται ότι η αρνητική επιρροή δεν περνά στον άντρα μετά το γάμο

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

Στην κοινότητα Τιντόγκ της Ινδονησίας οι νεόνυμφοι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα επί τρεις ημέρες μετά το γάμο. Πιστεύουν ότι εάν σπάσουν το έθιμο θα έχουν κακοτυχία, θα χωρίσουν ή θα πεθάνουν τα παιδιά που θα αποκτήσουν. Τις τρεις αυτές ημέρες δεν επιτρέπεται να φάνε ή να πιουν παρά πολύ μικρές ποσότητες.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΦΗ!


Στη Ρωσία ο γαμπρός πηγαίνει στο σπίτι της νύφης πριν το γάμο για να δώσει την προίκα και να γνωρίσει την κοπέλα. Εάν η οικογένεια της κοπέλας θεωρήσει ότι η προίκα δεν είναι αρκετή τότε του παρουσιάζουν μια άλλη νύφη, η οποία μπορεί και να είναι και κάποιος άντρας φίλος ντυμένος γυναίκα! Σε αυτή την περίπτωση ο γαμπρός πρέπει να κάνει καλύτερη προσφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ειρήνης Παπαδοπούλου με τον σύντροφό της μετά το Survivor! (photos)

ΜΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!


Στο Κονγκό οι γάμοι θεωρούνται σοβαρή υπόθεση και η νύφη και ο γαμπρός δεν επιτρέπεται να χαμογελούν καθόλη τη διάρκεια της τελετής.

ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ!


Στη Ρουμανία οι φίλοι της νύφης σκηνοθετούν την απαγωγή της νύφης και την κρύβουν σε ένα άγνωστο μέρος. Ο γαμπρός ο οποίος έχει μείνει πλέον μόνος του προχωρά σε διαπραγματεύσεις για να πάρει πίσω τη νύφη. Τα λύτρα είναι συνήθως μερικά μπουκάλια κρασί ή κάποια ρομαντική σερενάτα για τη νύφη.

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ


Στους γάμους στην Ινδία οι φίλοι της νύφης κλέβουν τα παπούτσια του γαμπρού και ζητούν λύτρα για να του τα επιστρέψουν.

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΒΕΛΟΣ

Στην κάποια μέρη της Κίνας, ο γαμπρός ρίχνει τρία βέλη χωρίς μυτερή άκρη στην νύφη και στη συνέχεια τα μαζεύει και τα σπάει για να αποδείξει την παντοτινή του αγάπη.

ΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Στα Φίτζι ο γαμπρός για να ζητήσει το χέρι της κοπέλας πρέπει να φέρει ένα δόντι φάλαινας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share