Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γεννήθηκε με 3 πόδια και οι προληπτικοί το θεωρούσαν «καταραμένο»! Οι γιατροί όμως είχαν άλλη γνώμη! (photos+video)

5 Απριλίου 2017 08:43
Γεννήθηκε με 3 πόδια και οι προληπτικοί το θεωρούσαν «καταραμένο»! Οι γιατροί όμως είχαν άλλη γνώμη! (photos+video)

Αυτές οι συγκλονιστικές φωτογραφίες, δείχνουν ένα μωρό έξι ημερών που γεννήθηκε με ένα ακόμη πλήρως διαμορφωμένο τρίτο πόδι, στην Ινδία.

Η 25χρονη Srilatha Kanchanapally, γέννησε την κόρη της στις 21 Μαρτίου, στο περιφερειακό νοσοκομείο Jangaon, στην Telangana.

Δύο ημέρες αργότερα, το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Niloufer στο Hyderabad – 87 χιλιόμετρα (54 μίλια) μακριά, για χειρουργική επέμβαση και αφαίρεση του επιπλέον άκρου.

Η ανακουφισμένη μητέρα, ευχαρίστησε τους «θεόσταλτους» χειρουργούς που χειρούργησαν με επιτυχία την κόρη της. Πιστεύεται ότι τώρα είναι απολύτως υγιής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Ζώδια σήμερα, Τετάρτη 05/04/2017 by MagicF’Ariel!



Η Srilatha, είχε μάθει για αυτή την παραμόρφωση κατά τη διάρκεια ενός υπερήχου ρουτίνας τον Δεκέμβριο.

Οι γιατροί, οι οποίοι εκτιμούν ότι το έξτρα μέλος ήταν από ένα «παρασιτικό δίδυμο», είπαν ότι το μωρό θα αναρρώσει γρήγορα μετά από τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε.

Ο Dr K Srinivas, δήλωσε: «Το επιπλέον σκέλος που προεξέχει από την περιοχή της λεκάνης του παιδιού, μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά. Εκτός από το επιπλέον άκρο, το μωρό γεννήθηκε με υγιή ζωτικά όργανα και είναι καλά στην υγεία του».

Ο Dr Ramesh Reddy, επικεφαλής του τμήματος παιδιατρικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο Niloufer, πρόσθεσε: «Είναι ένα σπάνιο περιστατικό, που συμβαίνει μία στις 100.000 γέννες.

Είναι μια περίπτωση παρασιτικού διδύμου, όπου τεχνικά ένα συνδεδεμένο δίδυμο με οπισθοδρόμηση έχει μόνο υποτυπώδεις δομές, όπως ένα σκέλος κολλημένο στο σώμα ενός καλά σχηματισμένου διδύμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deal: Πήρε τα ρίσκα του και κατατρόπωσε τον τραπεζίτη! (video)



«Χρειάστηκαν περίπου τρεις ώρες για να διαχωριστεί το επιπλέον σκέλος με επιτυχία», πρόσθεσε η Srilatha. «Είμαι ευτυχής που έχουμε ευλογηθεί έχοντας ένα τέτοιο όμορφο μωρό. Ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο για το ανεπιθύμητο άκρο. Δεν μας απογοήτευσαν. Ο Θεός μας τους έστειλε.»

Ο σύζυγός της Sambaih, πρόσθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες στους γιατρούς που χειρούργησαν το μωρό μας. Η αίσθηση ότι αυτή θα μεγαλώσει σαν ένα κανονικό παιδί, γεμίζει την καρδιά μου με χαρά.

Ήμασταν ευτυχισμένοι που θα είχαμε ένα κοριτσάκι, αλλά η παραμόρφωση της ήταν η αιτία ανησυχίας μας. Αλλά οι γιατροί με έπεισαν ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω ούτε ένα ευρώ για αυτό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, συνέβη μόλις ένα μήνα μετά από ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό, όπου ένα παιδί στην Ινδία γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και δύο πέη.

Το αγοράκι είχε διαγνωστεί με πολυμελία, μια σπάνια πάθηση που προκαλεί επιπλέον άκρα.

Η μητέρα του, η 23χρονη Lalitamma, είχε ανακηρύξει το μωρό της «δώρο Θεού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροχαίο στον Κηφισό στο ύψος των ΚΤΕΛ! Απίστευτο μπάχαλο στους δρόμους - Δείτε τι συμβαίνει

Credit: DailyMail




 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share