Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θα είναι ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ερίκ Καντονά ο νέος Γάλλος Πρόεδρος;;;

10 Ιανουαρίου 2012
Θα είναι ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ερίκ Καντονά ο νέος Γάλλος Πρόεδρος;;;

Ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου, νυν ηθοποιός, Ερίκ Καντονά έγραψε σε δεκάδες δημάρχους στη Γαλλία ζητώντας την υποστήριξή τους για να κατέβει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές την προσεχή άνοιξη....

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 500 εκλεγμένων αξιωματούχων ως τα τέλη του Φεβρουαρίου για να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, έστειλε επιστολές σε δημάρχους περιγράφοντας τον εαυτό του ως ένα "ενεργό πολίτη" και ζητώντας την υποστήριξή τους, ανέφερε η εφημερίδα.

"Η δέσμευσή μου με υποχρεώνει να μιλήσω, πιο ειλικρινά από ό,τι συνήθως, αλλά και με μια έντονη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον της", ανέφερε στην επιστολή του ο Καντονά, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν.

Ο 45χρονος Καντονά επέκρινε στην επιστολή του τις "περιορισμένες ευκαιρίες" για τους νέους στη Γαλλία, αλλά και τις κοινωνικές αδικίες που είναι "υπερβολικά πολυάριθμες, υπερβολικά βίαιες, υπερβολικά συστημικές", ανέφερε η εφημερίδα.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στα τέλη Απριλίου και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις αρχές του Μαΐου.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου, με το σημερινό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να έρχεται δεύτερος.

Ακόμη κι αν ο Καντονά κατάφερνε να συγκεντρώσει τις πεντακόσιες υπογραφές-κάτι δύσκολο χωρίς την υποστήριξη κάποιου κόμματος-οι πιθανότητές του να συγκεντρώσει ποσοστό ικανό να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο ως ανεξάρτητου υποψήφιου θα ήταν σχεδόν μηδενικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καντονά -ο οποίος είχε κερδίσει μεγάλα ποσά όταν ήταν ποδοσφαιριστής χάρη σε χορηγίες από κολοσσούς όπως η βιομηχανία καλλυντικών L'Oreal και η εταιρία αθλητικών ειδών Nike- αποπειράται να στρέψει την προσοχή του κοινού στις κοινωνικές ανισότητες. Τον Δεκέμβριο του 2010, είχε προκαλέσει αρκετό θόρυβο καλώντας τους γάλλους καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, λόγω του ρόλου τους στο ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η έκκλησή του, που ο γαλλικός Τύπος είχε αντιμετωπίσει καυστικά, δεν είχε σχεδόν καμιά ανταπόκριση.

Στην επιστολή του, ο Καντονά ανέφερε ότι με την υποψηφιότητά του θέλει να δώσει "ένα μήνυμα απλό μα ξεκάθαρο· ένα μήνυμα αλήθειας, μα και σεβασμού· ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα δυνατό μήνυμα".

Γνωστός για την αμεσότητα και την ειλικρίνειά του, ο απρόβλεπτος Καντονά-ή "Βασιλιάς Ερρίκος" όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ-χαρακτηρίστηκε ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της βρετανικής ομάδας, με τα χρώματα της οποίας έπαιξε από το 1992 ως το 1997 κατακτώντας τέσσερις φορές το αγγλικό πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία το 1997.

Ο Καντονά, που πλέον κάνει καριέρα ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, βρίσκεται σε περιοδεία με ένα θίασο που ανεβάζει το έργο Ubu enchaîné? (Υμπύ δεσμώτης) του Αλφρέντ Ζαρύ σε παραγωγή του βρετανού Νταν Τζέμετ.

πηγή: cosmo.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share