Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Θέλεις ακόμα τον πρώην σου; Μάθε πως θα το αντιμετωπίσεις

Χρήσιμες συμβουλές

21 Φεβρουαρίου 2022 16:32
Θέλεις ακόμα τον πρώην σου; Μάθε πως θα το αντιμετωπίσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πολύ συνηθισμένο για αρκετούς ανθρώπους να γυρνάνε στο παρελθόν και να σκέφτονται πως θα θέλανε ακόμα κάποιον πρώην στη ζωή τους. Η αγάπη είναι στην πραγματικότητα ένα τρενάκι συναισθημάτων και περιπτώσεων που κανείς δεν μπορεί ούτε να προβλέψει ούτε να ελέγξει.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ πώς θα φλερτάρετε με αυτοπεποίθηση.

Εξακολουθείτε να αγαπάτε και να τρέφετε έντονα συναισθήματα για τον πρώην σύζυγο ή τον σύντροφό σας; Αναρωτιέστε πως θα προχωρήσετε στη ζωή σας;

Εάν εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα για έναν πρώην ή/και εξακολουθείτε να αγαπάτε έναν πρώην, μην ντρέπεστε. Δεν είστε μόνοι, πολλοί άνθρωποι παλεύουν να ξεπεράσουν έναν πρώην και μπορεί να πάρει λίγο χρόνο γιατί κάθε σχέση είναι διαφορετική.

Διαβάστε παρακάτω για να λάβετε συμβουλές και ενθάρρυνση για το πώς να προχωρήσετε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το να αγαπάς έναν πρώην είναι φυσιολογικό

Όσο υπέροχο και αν θα ήταν να σβήσεις έναν πρώην από τη μνήμη σου μόλις τελειώσει η σχέση, δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό. Η αγάπη που μοιραζόσασταν κάποτε για τον πρώην σας δεν σβήνει από τη μια μέρα στην άλλη, και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας.

Μελέτες δείχνουν ότι, όταν τελειώνουν οι σχέσεις, οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν κατάθλιψη, PTSD, άγχος και άλλα ζητήματα ψυχικής υγείας. Επομένως, είναι κατανοητό ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε δύσκολες στιγμές.

Παρά τα πολλά ζητήματα που προκύπτουν μετά από έναν χωρισμό, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε την προσπάθεια να ιεραρχήσετε τις δικές σας ανάγκες.

Φυσικά, μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχει τελειώσει ολόκληρος ο κόσμος σας. Αυτά τα δυνατά συναισθήματα που είναι πανταχού παρόντα τώρα δεν θα διαρκέσουν για πάντα, και μια μέρα θα κοιτάξετε πίσω και ελπίζουμε να είστε ευγνώμονες για την αλλαγή που επέφερε για εσάς ο χωρισμός.

Πώς να ξεπεράσετε έναν πρώην

Εάν έχετε φύγει πρόσφατα από μια σχέση ή συνειδητοποιήσατε ότι δεν έχετε ξεπεράσει εντελώς την προηγούμενη φλόγα, παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε.

Αποσπάστε την προσοχή σας

Ένα αδρανές μυαλό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για μια ραγισμένη καρδιά. Εάν κάθεστε στο σπίτι και σκέφτεστε τον πρώην σας και όλες τις αναμνήσεις που έχετε μοιραστεί, προετοιμάζεστε για αποτυχία. Ωστόσο, αν είστε απασχολημένοι, η ώρα θα περάσει, η μέρα θα κυλήσει πιο γρήγορα και τα συναισθήματα θα πάνε μαζί.

Διαγράψτε εντελώς τον πρώην σας

Διαγράψτε τον πρώην σας από τη ζωή σας εντελώς. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνσή τους, όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την οικογένεια, τους φίλους, τους κοινούς γνωστούς και οτιδήποτε σας συνδέει με τον πρώην σας.

Το να ασχολείστε με πράγματα που σας θυμίζουν συνεχώς τον πρώην σας θα καταπνίξουν την ανάπτυξή σας. Εάν θέλετε πραγματικά να ξεπεράσετε τον πρώην σας, πρέπει να τον αποκόψετε εντελώς από τη ζωή σας. Δίκαιη προειδοποίηση, θα είναι δύσκολο, αλλά η αποκατάσταση της καρδιάς σας είναι ο γενικός στόχος.

Μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εάν εξακολουθείτε να αγαπάτε τον πρώην σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν. Θα βασανιστείτε αν κάνετε scroll στις πλατφόρμες σας. Φανταστείτε τον πρώην σας να εμφανίζεται στο χρονολόγιο σας και να έχει μόλις δημοσιεύσει κάτι με έναν νέο φίλο. Αμέσως η μέρα σας καταστρέφεται.

Επιπλέον, η συχνή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη. Επομένως, διαγράψτε τον πρώην σας και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μείνετε μακριά από τις κοινωνικές πλατφόρμες καθώς επεξεργάζεστε τα συναισθήματά σας και επικεντρώνεστε στη θεραπεία σας.

Θέλεις ακόμα τον πρώην σου; Μάθε πως θα το αντιμετωπίσεις

Δώστε προτεραιότητα στην Αυτοφροντίδα

Έχουν παρέλθει προ πολλού οι μέρες κρίσης του συνοφρυώματος στα σόλο ραντεβού και του να κάθεστε μόνοι για μεσημεριανό γεύμα. Έτσι, χαρίστε στον εαυτό σας μια μέρα περιποίησης ή βγείτε έξω σε ένα ραντεβού.

Απολαύστε τον εαυτό σας και μάθετε να συνηθίζετε τη δική σας παρέα. Τελικά, αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να προχωρήσεις και να επιτρέψεις σε κάποιον νέο να σε αγαπήσει;

Μην βιάζεστε

Το να ερωτεύεσαι μπορεί μερικές φορές να θέλει δουλειά και άλλες φορές να έρχεται γρήγορα και απροσδόκητα. Ωστόσο, με τους χωρισμούς, η διαδικασία να ξεπεράσεις κάποιον μπορεί να μοιάζει σαν το τέλος του κόσμου.

Μην βιαστείτε προσπαθώντας να μεταβείτε σε μια άλλη σχέση. Στην πραγματικότητα, το να φέρεις κάποιον νέο στο χάος των συναισθημάτων σου είναι το χειρότερο δυνατό πράγμα. Νιώστε αυτά τα συναισθήματα και επεξεργαστείτε τα πριν προσπαθήσετε να βγείτε ξανά ραντεβού.

Μιλήστε σε κάποιον

Η θεραπεία δεν είναι πλέον ταμπού. Μπορείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία αυτοπροσώπως, σε συνομιλία μέσω βίντεο, στο τηλέφωνο και μέσω μηνύματος κειμένου. Η τεχνολογία έχει καταστήσει δυνατή την άνεση να φιλοξενήσει κάθε πτυχή της ζωής.

Εάν εξακολουθείτε να μην σας ενδιαφέρει να πείτε σε έναν εντελώς άγνωστο όλη σας την επιχείρησή, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μιλήσετε σε μέλη της οικογένειας ή σε έναν στενό φίλο για το πώς νιώθετε. Το να μιλήσετε θα απελευθερώσει αυτά τα συναισθήματα και θα σας δώσει σαφήνεια.

Μην εμφιαλώνετε αυτά τα συναισθήματα και μην προσπαθείτε να είστε «δυνατοί». Είσαι άνθρωπος και έχεις δικαίωμα να εκφραστείς.

Γράψτε ένα γράμμα

Οι θεραπευτές συχνά συνιστούν να γράψετε μια επιστολή ως τρόπο να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματά σας μετά από έναν χωρισμό ή άλλο επώδυνο γεγονός.

Η συμβουλευτική θεραπεύτρια Myriame Lyons, MA, RCC, CCC, συνιστά στους πελάτες της να γράψουν μια «Αντίο Επιστολή». Σε αυτή την επιστολή, ζητά από τους ασθενείς να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Τι θα σου λείψει;
  • Τι θα λατρέψεις;
  • Τι ευθύνη αναλαμβάνετε;
  • Τι εύχεστε ο ένας για τον άλλον;

Πηγή: verywellmind.com

 

Ροή ειδήσεων

Share