Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

5 Σημάδια ότι έχετε σχέση με έναν συναισθηματικά ψυχοπαθή

Δώστε βάση!

27 Ιουλίου 2021 23:15
5 Σημάδια ότι έχετε σχέση με έναν συναισθηματικά ψυχοπαθή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν τελειώνει μια σχέση, αρχίζουμε να αναλύουμε τι συνέβη και αναζητάμε τις πραγματικές αιτίες του χωρισμού. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε αμέσως αν ήταν μια απλή σύμπτωση ή ένα συναισθηματικό ξέσπασμα.

Δείτε παρακάτω 5 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τους ανθρώπους που φέρονται ύποπτα και να αναγνωρίσετε τους 5 τύπους συμπεριφοράς, που χαρακτηρίζουν τους συναισθηματικά ψυχοπαθείς.

1.Κατηγορούν συνέχεια εσάς, αν υπάρχουν δυσκολίες στη σχέση

Όταν τελειώνει μια σχέση

Μην πιστέψετε στιγμή ότι είναι ανόητοι και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Αντίθετα, ξέρουν ότι το φταίξιμο είναι δικό τους, αλλά η φύση τους δεν τους επιτρέπει να παραδεχτούν το λάθος τους. Θέλουν να σας κάνουν να πιστεύετε πως για ό,τι συμβαίνει, φταίτε εσείς.

2.Λένε συνεχώς ψέματα για να σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα

Όταν τελειώνει μια σχέση

Ένας συναισθηματικά ψυχοπαθής άνθρωπος, μπορεί να πει ψέματα για οτιδήποτε τον συμφέρει. Σε αυτό το σημείο δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα συναισθήματά σας και δεν καταλαβαίνει καν τις συνέπειες των όσων λέει.

3.Κατηγορούν εσάς για το γεγονός ότι δε μπορούν να πετύχουν τίποτα στη ζωή τους

Όταν τελειώνει μια σχέση

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πνευματικά άρρωστοι. Πιστεύουν ότι οι γύρω τους φταίνε για την αποτυχία τους. Όπως είπαμε και παραπάνω, τα συναισθήματά σας δεν είναι σημαντικά για αυτούς. Επαναλαμβάνουν συνέχεια τη φράση: “Εξαιτίας σου δε μπορώ να πετύχω τους στόχους μου”.

4.Προσβάλλουν την αξιοπρέπειά σας με κάθε τρόπο

Όταν τελειώνει μια σχέση

Για τους συναισθηματικά ψυχοπαθείς ανθρώπους, έχετε την ίδια αξία με ένα σκονισμένο τηλεκοντρόλ. Σε εσάς βρήκαν τον ζεστό άνθρωπο που αναζητούσαν για να ικανοποιεί τις μικροπρεπείς ανάγκες τους.

5.Σας απαγορεύουν να επικοινωνείτε με άλλους ανθρώπους

Όταν τελειώνει μια σχέση

Όταν κάποιος έχει σχέση με έναν συναισθηματικά ψυχοπαθή άνθρωπο, είναι σχεδόν αδύνατον να ζητήσει βοήθεια. Ο ένας σύντροφος αναγκάζεται να κόψει επικοινωνίες με τον κόσμο γύρω του και σχεδόν να μη μπορεί να επιβιώσει χωρίς τον άλλον.

Είναι καλύτερο να μένετε μακριά από τέτοιου είδους ανθρώπους, γιατί σας παίρνουν ό,τι πολυτιμότερο έχετε: τη ζωή σας!

 

Ροή ειδήσεων

Share