Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Στη δημοσιότητα το τραγικό ιστορικό λάθος για τον Μέγα Αλέξανδρο: «Θάφτηκε για δεύτερη φορά στην ίδια περιοχή και από τότε...»

Η προσέγγιση από Έλληνα ερευνητή και πρώην στρατιωτικό

11 Απριλίου 2024 12:03
Στη δημοσιότητα το τραγικό ιστορικό λάθος για τον Μέγα Αλέξανδρο: «Θάφτηκε για δεύτερη φορά στην ίδια περιοχή και από τότε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι το μεγαλύτερο μυστήριο της αρχαιολογίας και όχι μόνο, με άπαντες τους ειδικούς να δίνουν μια δική τους προσέγγιση για το τι ισχύει τελικά ως προς την τοποθεσία του.

O Έλληνας ερευνητής και πρώην στρατιωτικός, Τριαντάφυλλος Παπαζώης, προβάλλει τη δική του θεωρία η οποία αμφισβητεί ευθέως την επικρατούσα άποψη σχετικά με τους τάφους της Βεργίνας.

Σύμφωνα με τις δικές του μελέτες, ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος έκανε λάθος όταν απέδιδε το μνημείο στον Φίλιππο Β’. Αντίθετα, ένοικος στον βασιλικό τάφο ΙΙ -υποστηρίζει- ήταν ο γιος του και μέγιστος των Ελλήνων.

Στο βιβλίο του κάνει αναφορά σε δεύτερη ταφή του Αλέξανδρου στην περιοχή, τονίζοντας ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες το 321π.Χ πέτυχαν να πάρουν (πιθανότατα από τη Μέμφη) τα λείψανα και να τα μεταφέρουν στην πατρίδα. Ωστόσο, όσο κι αν ο πρώην υποστράτηγος επέμεινε στη θέση του, δεν βρήκε εντός κι εκτός της χώρας αρκετούς υποστηρικτές ώστε να ανατρέψει τον Ανδρόνικο.

«Βρέθηκε σώμα στον τάφο του»: Φανέρωσαν την αλήθεια για τον Μέγα Αλέξανδρο!

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με ένα δημοσίευμα που ισχυρίζεται, παρουσιάζοντας φωτογραφία, ότι κάνει αποκάλυψη «βόμβα» για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον τάφο της Αμφίπολης.

Το κείμενο κυκλοφορεί σε πολλά siteς και blogs και το παρουσιάζουμε παρακάτω αυτούσιο:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγιστο των Ελλήνων!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βρέθηκε το σώμα του Μέγα Αλέξανδρου στον τάφο της Αμφίπολης σε έναν άλλο θάλαμο!

Καταφέραμε και πήραμε αυτή τη φωτογραφία από το εσωτερικό του ταφικού μνημείου στο σημείο όπου αναπαύεται ο Μέγας Αλέξανδρος.

Συγκλονίζει λοιπόν η φωτό που διέρρευσε από το εσωτερικό του τάφου (σ.σ. τουλάχιστον όσους ακόμη αισθανόμαστε και δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες), που ποτέ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα. Φαίνεται ότι κάποιος είχε το θάρρος να την τραβήξει κρυφά και να παραβιάσει την ομερτά!!!

Έχουν βρει τη σωρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μας την κρύβουν!!!! Από την έρευνά και τις αναλύσεις μου 3 μήνες τώρα, ήμουν 100% σίγουρος ότι στην Αμφίπολη ήταν θαμένος ο Μέγας Αλέξανδρος.

Δεν περίμενα να το διαβάσω στην Πλάνη, αλλά ΜΠΡΑΒΟ που τόλμησαν να το δημοσιεύσουν και δεν το αφήνουν να ξεχαστεί. Έλληνες γρηγορείτε. Μας κλέβουν την ΙΣΤΟΡΙΑ μας. Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ έχει βρεθεί και τον κρατάνε φυλαγμένο κρυφά για λόγους δήθεν εθνικής ασφάλειας!!!

Καταλαβαίνετε το ατόπημά τους; Που τολμάνε και δίνουν συνεντεύξεις σικέ; Που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ακόμη και να ψελλίσουν το όνομά του; Το γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό. Τον έχουν βρει (μουμιοποιημένο, όπως λένε ακριβώς και Αρριανός-Πλούταρχος) εδώ και καιρό.

Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν υπήρξε ΠΟΤΕ στην Αλεξάνδρεια, γιατί απλά η Ολυμπιάδα τον έθαψε στην ιερή γη της Μακεδονίας. Ήταν, είναι και θα είναι στην Αμφίπολη.

Όσοι πάτε λοιπόν στην Αμφίπολη, να ξέρετε ότι δεν πάτε σε ανώνυμο Μακεδονικό τάφο όπως τον παρουσιάζουν, αλλά αποτίετε φόρο τιμής στον Έλληνα θεό, τον Αλέξανδρο Φιλίππου τον Μακεδόνα!!!!!”

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share