Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Άγιος Παΐσιος: «Όταν βάζω ξύλα στη φωτιά, δοξολογώ τον Θεό και λέω "ζέστανε, Θεέ μου, όσους δεν έχουν ζεστασιά"»

«Να τους κάψει ο Θεός όλα τα κουσούρια»

28 Νοεμβρίου 2023 23:25
Άγιος Παΐσιος: «Όταν βάζω ξύλα στη φωτιά, δοξολογώ τον Θεό και λέω
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζουν τα λόγια του Άγιου Παΐσιου για τους ανθρώπους που βασανίζονται. «Όταν βάζω ξύλα στη φωτιά, δοξολογώ τον Θεό και λέω "ζέστανε, Θεέ μου, όσους δεν έχουν ζεστασιά"» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα λόγια του γέροντα

«Όταν βάζω ξύλα στη φωτιά, δοξολογώ τον Θεό και λέω: "Ζέστανε, Θεέ μου, όσους δεν έχουν ζεστασιά" .Όταν πάλι καίω τα γράμματα που μου στέλνουν τα διαβάζω και μετά τα καίω, γιατί έχουν και θέματα και απόρρητα και εξομολογήσεις -, λέω: «Να τους κάψει ο Θεός όλα τα κουσούρια.

Άγιος Παΐσιος

Να τους βοηθάει ο Θεός να ζουν πνευματικά και να τους αγιάζει». Παράλληλα, δείτε την προφητεία του για τα εμβόλια.

Ακόμη συνηθίζω να ζητώ από τους Αγίους να προστατεύουν τους ανθρώπους που φέρουν το όνομά τους και από τους Αγίους Πάντες να προστατεύουν αυτούς που δεν έχουν προστάτη Άγιο»

Οδύνη με την προφητεία του Αγίου Παΐσιου: «Ο Χριστός μας ανασταίνει αληθινά, αρκεί να...» - Τα συγκλονιστικά λόγια του για τα Χριστούγεννα

Οδύνη και ανατριχίλα προκαλεί η προφητεία του Αγίου Παΐσιου για τα Χριστούγεννα με τα συγκλονιστικά του λόγια. «Ο Χριστός μας ανασταίνει αληθινά, αρκεί να συμμετέχουμε και να έχουμε όρεξη πνευματική» αναφέρει χαρακτηριστικά. Με την ευκαιρία, δείτε την προφητεία του Αγίου Αντωνίου για το ανθρώπινο είδος.

Διαβάστε όσα είχε πει ο Άγιος Παϊσιος για τα Χριστούγεννα

Ο Χριστός με τη μεγάλη Του αγάπη και με την μεγάλη Του αγαλλίαση που σκορπάει στις ψυχές των πιστών με όλες τις άγιες γιορτές Του, μας ανασταίνει αληθινά αφού μας ανεβάζει ψηλά πνευματικά. Αρκεί να συμμετέχουμε και να έχουμε όρεξη πνευματική να τις πανηγυρίζουμε πνευματικά. Tότε τις γλεντάμε πνευματικά και μεθάμε πνευματικά από το παραδεισένιο κρασί που μας φέρνουν οι Άγιοι και μας κερνούν.

Τις γιορτές για να τις ζήσουμε, πρέπει να έχουμε τον νου μας στις Άγιες Ημέρες και όχι στις δουλειές που έχουμε να κάνουμε για τις άγιες ημέρες. Να σκεφτόμαστε τα γεγονότα της κάθε Άγιας Ημέρας και να λέμε την ευχή δοξολογώντας το Θεό. Έτσι θα γιορτάζουμε με πολύ ευλάβεια κάθε γιορτή.

Όταν κανείς μελετάει τα γεγονότα της κάθε γιορτής, φυσιολογικά θα συγκινηθεί και με ιδιαίτερη ευλάβεια θα προσευχηθεί. Έπειτα στις Ακολουθίες ο νους να είναι στα γεγονότα που γιορτάζουμε και με ευλάβεια να παρακολουθούμε τα τροπάρια που ψέλνονται. Όταν ο νους είναι στα θεία νοήματα, ζει τα γεγονότα ο άνθρωπος, και έτσι δεν αλλοιώνεται.

Γέροντα, μετά την Αγρυπνία των Χριστουγέννων δεν κοιμόμαστε;

– Χριστούγεννα και να κοιμηθούμε; Η μητέρα μου έλεγε: «Απόψε μόνον οι Εβραίοι κοιμούνται». Βλέπεις, τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός οι άρχοντες κοιμόνταν βαθιά, και οι ποιμένες «αγραυλούσαν». Φύλαγαν τα πρόβατα την νύχτα παίζοντας την φλογέρα. Κατάλαβες; Οι ποιμένες πού αγρυπνούσαν είδαν τον Χριστό.

– Πώς ήταν Γέροντα, το σπήλαιο;

Άγιος Παϊσιος Χριστούγεννα

– Ήταν μία σπηλιά μέσα σε έναν βράχο και είχε μία φάτνη, τίποτε άλλο δεν είχε. Εκεί πήγαινε κανένας φτωχός και άφηνε τα ζώα του. Η Παναγία με τον Ιωσήφ, επειδή όλα τα χάνια ήταν γεμάτα και δεν είχαν πού να μείνουν, κατέληξαν σε αυτό το σπήλαιο.Εκεί ήταν το γαϊδουράκι και το βοϊδάκι, που με τα χνώτα τους ζέσταναν τον Χριστό! «Ἔγνω βοῦς τον κτησάμενον και όνος την φάτνην του κυρίου αὐτοῦ», δεν λέει ο Προφήτης Ησαΐας;

– Γέροντα, πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε το γεγονός της Γεννήσεως, ότι δηλαδή ο Χριστός «Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου»;

– Για να ζήσουμε αυτά τα θεία γεγονότα, πρέπει ο νους να είναι στα θεία νοήματα. Τότε αλλοιώνεται ο άνθρωπος. «Μέγα και παράδοξον θαύμα τετέλεσται σήμερον», ψάλλουμε. Άμα ο νους μας είναι εκεί, στο «παράδοξον», τότε θα ζήσουμε και το μεγάλο μυστήριο της Γεννήσεως του Χριστού. Εγώ θα εύχομαι η καρδιά σας να γίνει Αγία Φάτνη και το Πανάγιο Βρέφος της Βηθλεέμ να σας δώση όλες τις ευλογίες Του.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share