Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Οι βρομερές συνήθειες των αρχαίων: Κόπρανα ζώων, ξύρισμα φρυδιών και δολοφονίες - Ποια ήταν η καθημερινότητα των Ελλήνων

Σήμερα φαίνονται πολύ παράξενα

29 Οκτωβρίου 2023 12:38
Οι βρομερές συνήθειες των αρχαίων: Κόπρανα ζώων, ξύρισμα φρυδιών και δολοφονίες - Ποια ήταν η καθημερινότητα των Ελλήνων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αρχαίοι είχαν και εκείνοι μερικές βρομερές συνήθειες. Από κόπρανα ζώων μέχρι ξύρισμα φρυδιών και δολοφονίες. Εκτός από άλλους αρχαίους πολιτισμούς, παρακάτω θα δείτε μερικές αναφορές και στους Έλληνες της αρχαιότητας. Με την ευκαιρία, δείτε ποια ήταν τα μπινελίκια που έριχναν.

1.Οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν θείο και μόλυβδο για να βάψουν τα μαλλιά τους

Όπως αναφέρει το popup.gr, οι γυναίκες έβαφαν τα μαλλιά τους από την αρχαιότητα, αλλά η έλλειψη γνώσεων στην χημεία και η λανθασμένη χρήση ουσιών είχε κακές συνέπειες για την υγεία τους. Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν φυτικές βαφές, αλλά το αποτέλεσμα δεν είχε διάρκεια. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν μια μόνιμη βαφή μαλλιών που αποτελούνταν από διάφορες χημικές ουσίες, όπως το θείο.

αρχαίοι Έλληνες μαλλιά

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν πίστευαν ότι βάφοντας τα μαλλιά τους μπορούσαν να θεραπεύσουν τον πονοκέφαλο.

2. Γυάλινες μπάλες για εμφυτεύματα στήθους

Κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούσαν σπιτικές κρέμες για να κάνουν το στήθος τους να μοιάζει μεγαλύτερο, ενώ άλλες έκαναν μασάζ με λάδι καρύδας.

Η πρώτη αυξητική επέμβαση στήθους έγινε το 1895 από τον Βιντσέντζ Τσέζνι. Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν γυάλινες μπάλες, ελεφαντόδοντο και ελαστικά για να κάνουν το στήθος των γυναικών μεγαλύτερο.

3. Τα κόπρανα των ζώων χρησιμοποιούνταν για ιατρικές θεραπείες

Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τα κόπρανα των κροκοδείλων ως αντισηπτικό και το έβαζαν στον κόλπο τους. Στην αρχαία Αίγυπτο οι μαχητές έβαζαν κόπρανα ζώων στις πληγές τους.

4. Οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να κλαίνε στις κηδείες

αρχαίοι Έλληνες

Στις κηδείες στην αρχαία Ρώμη, οι συγγενείς του θανόντος προσλάμβαναν γυναίκες για να κλαίνε στις κηδείες και να εντυπωσιάζουν το πλήθος. Όσο περισσότεροι άνθρωποι υπήρχαν στην κηδεία, τόσο πιο σεβαστός ήταν ο άνθρωπος που πέθανε. Επίσης, οι γυναίκες έγδερναν τα μάγουλά τους για να πείσουν για την μεγάλη θλίψη τους.

5. Οι μπαμπάδες μπορούσαν νόμιμα να σκοτώσουν τους αγαπημένους των κορών τους

Ο πατέρας είχε το δικαίωμα να σκοτώσει τον εραστή της κόρης του, αν τους έπιανε επ’ αυτοφόρω. Οι γυναίκες στον Ρωμαϊκό πολιτισμό ανήκαν στην οικογένεια του πατέρα τους ακόμα και μετά τον γάμο τους.

6. Οι γιατροί χρησιμοποιούσαν σκόρδο για να επιβεβαιώσουν μια εγκυμοσύνη

Το 1350 π.Χ. έλεγαν στις γυναίκες να μουλιάζουν έναν σπόρο σιταριού σε ούρα. Αν οι σπόροι βλάστιζαν, ήταν έγκυος. Ένας άλλος τρόπος ήταν να βάλει μια σκελίδα σκόρδο στον κόλπο της. Το επόμενο πρωί ο γιατρός μύριζε την αναπνοή της και ισχυριζόταν ότι ήταν έγκυος, αν η αναπνοή της μύριζε σκόρδο.

7. Στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν τα φρύδια τους για να θρηνήσουν τις γάτες τους

γάτες αρχαία Αίγυπτος

Στην αρχαία Αίγυπτο λάτρευαν τις γάτες και θεωρούσαν ότι ήταν σύμβολο καλοτυχίας. Θρηνούσαν τον θάνατό τους, ξυρίζοντας τα φρύδια τους. Στόλιζαν το σώμα της γάτας με μια ξύλινη μάσκα και έβαζαν μια μικρή μούμια γάτας στο νεκροταφείο των γατών.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share