Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

26 χρόνια μετά βγήκαν στο φως: Σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα - «Σε μισώ τόσο πολύ. Μακάρι να ήξερες πόσο πολύ...»

Το μίσος της για την μητριά της και η απογοήτευση του Κάρολου με τη γέννηση του Χάρι

24 Σεπτεμβρίου 2023 14:55
26 χρόνια μετά βγήκαν στο φως: Σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα - «Σε μισώ τόσο πολύ. Μακάρι να ήξερες πόσο πολύ...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο φως βγήκαν για πρώτη φορά ηχητικά ντοκουμέντα, όπου ακούγεται η φωνή της πριγκίπισσας Νταϊάνα να περιγράφει πτυχές της ζωής της και του γάμου της με τον βασιλιά πλέον της Βρετανίας, Κάρολο. Επίσης, ένας ιατροδικαστής που την εξέτασε αποκαλύπτει την αλήθεια 26 χρόνια μετά την τραγωδία για το αν ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σε μια από αυτές τις ηχογραφήσεις, η Νταϊάνα αναφέρει ότι ο Κάρολος δήλωνε "απογοητευμένος" όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Χάρι επειδή "ήθελε ένα κορίτσι".

Οι κασέτες ηχογραφήθηκαν από την Νταϊάνα τη δεκαετία του 1990, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της με τον βιογράφο της, Άντριου Μόρτον, ο οποίος δημοσίευσε το βιβλίο "Diana: Her True Story (Νταϊάνα: Η Αληθινή της Ιστορία)", που έγινε best seller. Αποσπάσματα από τα ηχητικά τα οποία πρόκειται να προβληθούν σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ, έχουν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

Η Νταϊάνα υποστηρίζει ότι ο Κάρολος είπε στη μητέρα της, Φράνσις Σαντ Κιντ, στη βάφτιση του πρίγκιπα Χάρι το 1984: "Είμαστε τόσο απογοητευμένοι, θέλαμε ένα κορίτσι".

Τότε η μητέρα της πριγκίπισσας αντέδρασε έντονα και του είπε ότι "πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι τυχερός που έχεις παιδί".

Σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

«Σε μισώ τόσο πολύ. Μακάρι να ήξερες πόσο πολύ...» - Ο καβγάς της Νταϊάνα με τη μητριά της

Ένα άλλο απόσπασμα αποκαλύπτει το μίσος της Νταϊάνα για τη μητριά της, Ρέιν Σπένσερ, την οποία ο πατέρας της, Τζον, είχε παντρευτεί το 1976, αφού είχε φύγει η μητέρα της Φράνσις.

Σε μια από τις ηχογραφήσεις, η πριγκίπισσα ακούγεται να λέει: "Ήμουν τόσο θυμωμένη. Της είπα: "Σε μισώ τόσο πολύ. Να ήξερες πόσο σε μισούσαμε όλοι για αυτό που έκανες. Κατέστρεψες το σπίτι μας, ξόδεψες τα λεφτά του μπαμπά".

Είπα ό,τι μπορούσα και η Ρέιν είπε: "Δεν έχεις ιδέα πόσο πόνο προκάλεσε η μητέρα σου στον πατέρα σου". Είπα, "Πόνος, Ρέιν; Αυτή είναι μια λέξη με την οποία δεν ξέρεις καν πώς να σχετιστείς". "Στη δουλειά μου και στο ρόλο μου, βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν όπως δεν έχεις ξαναδεί. Και αυτό το λες πόνο;" Είπα, "έχεις πολλά να μάθεις"".

Η πριγκίπισσα ηχογράφησε επτά ώρες, ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας της Ουαλίας. Ωστόσο, δεν ακούστηκαν όλες οι ηχογραφήσεις στο ντοκιμαντέρ του 2017. Η νέα παραγωγή αναμένεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2024.

Το επερχόμενο ντοκιμαντέρ αποτελεί συνέχεια της παραγωγής του "2017 Diana: In Her Own Words (Νταϊάνα: Με Δικά της Λόγια)". Ο Τομ Τζένινγκς, ο παραγωγός και των δύο ντοκιμαντέρ, δήλωσε στο ABC: "Όταν βγήκε η πρώτη ταινία, οι άνθρωποι εντυπωσιάστηκαν, γιατί δεν είχαν ακούσει ξανά την Νταϊάνα να μιλάει έτσι".

Και πρόσθεσε: "Είναι ένα στυλ αφήγησης που είναι πολύ δύσκολο να κάνεις, αλλά νομίζω ότι είναι ό,τι πιο κοντινό στην αλήθεια, γιατί τίποτα δεν σε εμποδίζει. Είναι σημαντικό ως μέρος της κληρονομιάς της Νταϊάνα να επιτρέψουμε να ακουστούν περισσότερες από αυτές τις κασέτες".

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share