Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν βάπτισε την κόρη κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού - Η μικρή πήρε το όνομά της

«Η βάπτιση είχε γίνει το 1997 - Η μητέρα του παιδιού ήταν κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές»

26 Ιουλίου 2023 13:54
Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν βάπτισε την κόρη κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού - Η μικρή πήρε το όνομά της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Στέφανος Χρήστου, καθώς οι δυο τους, μαζί με την εκλιπούσα, πριν από αρκετά χρόνια, είχαν βαπτίσει ένα κοριτσάκι 18 μηνών, έπειτα από επιθυμία της μητέρας, που ήταν κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, η μικρή είχε πάρει το όνομα της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Το παιδί φέρει το όνομα Μαριάννα ενώ την βάπτιση είχε τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, στην εκκλησία των φυλακών.

Για την βάπτιση που είχε πραγματοποιηθεί το 1997 μέσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο Στέφανος Χρήστου αναφέρει στο protothema.gr:

«Η βάπτιση είχε γίνει το 1997 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η μητέρα του παιδιού ήταν κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές και αναγκαστικά μεγάλωνε κι αυτό μέσα εκεί.

 Μαριάννα Βαρδινογιάννη φυλακές Κορυδαλλού

Τότε ήμουν δήμαρχος Κορυδαλλού. Είχαμε δημιουργήσει μια εθελοντική οργάνωση την “Γραμμή Ανθρωπιάς” και επισκεπτόμασταν συχνά τις γυναικείες φυλακές. Εκεί μάθαμε πως η κρατούμενη μητέρα είχε την επιθυμία να βαπτιστεί το παιδί της το οποίο μεγάλωνε μέσα στις φυλακές.

Έτσι αποφασίσαμε να της κάνουμε το χατήρι και με τη βοήθεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη το βαπτίσαμε παρουσία και των δυο γονιών του. Διατηρούσα εξαιρετικές σχέσεις μαζί της γι' αυτό και δέχτηκε αμέσως. Το παιδί κάθε μέρα το παίρναμε με δική μας ευθύνη και το πηγαίναμε στον παιδικό σταθμό για μην είναι τόσες ώρες εκεί μέσα».

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό μία μεγάλη Ελληνίδα, που ταύτισε την παρουσία της με την προσφορά στον συνάνθρωπο και ειδικά στα παιδιά.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αγαπούσε το παιδί και την οικογένεια και με κάθε ευκαιρία το αποδείκνυε έμπρακτα!

Ειχα την τύχη και την τιμή, με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, να με ενώνει ένας ιδιαίτερος δεσμός, μία ιδιαίτερη πράξη έμπρακτης αγάπης και καλοσύνης....

Βαφτίσαμε μαζί,μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ένα κοριτσάκι, 18 μηνών, παιδί 2 κρατουμένων, μετά από ζήτηση των ιδίων να το δουν και να το καμαρώσουν βαφτισμένο...

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αυτή η μεγάλη κυρία, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα και λίγες μέρες μετά έγινε η βάφτιση. Το Μυστήριο μάλιστα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας, κ.κ. Αλέξιος.

Το κορίτσι αυτό ονομάστηκε Μαριάννα και είχε την τύχη να έχει για νονά, μία γυναίκα με ευαισθησία και τρυφερότητα, με πολυσήμαντη δράση για την ειρήνη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό!

Γιατί η Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπήρξε από τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι, στις μέρες μας, μετέτρεψαν την φιλανθρωπία σε χειροπιαστό κοινωνικό έργο. Πέρα απ’ την λάμψη του ονόματός της και πέρα από την οικονομική ισχύ της οικογένειάς της.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σ ευχαριστούμε για όσα προσέφερες σε τούτο τον τόπο, σ ευχαριστούμε που μας θύμιζες με πράξεις σεμνές και ταπεινές την “ανθρωπιά” και την “αλληλεγγύη” στον συνάνθρωπο...

Καλό σου ταξίδι στα αστέρια...θα μας φωτίζεις τώρα από κει ψηλά...

Ο Θεός να αναπαύει την "όμορφη" ψυχή σου!».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share