Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Μεγάλη ευλογία: Το χεράκι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που φέρει θερμοκρασία ζωντανού οργανισμού

Το άλυτο μυστήριο

22 Ιουλίου 2023 21:03
Μεγάλη ευλογία: Το χεράκι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής που φέρει θερμοκρασία ζωντανού οργανισμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη ευλογία: Το χεράκι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φέρει θερμοκρασία ζωντανού οργανισμού. Με την ευκαιρία, δείτε το βίο του Άγιου Ιωάννη.

Εξέχουσα θέση ανάμεσα στα Άγια Λείψανα, που βρίσκονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, κατέχει το αριστερό χέρι της Αγ. Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής. Αυτό το χέρι της Αγίας είναι άφθαρτο, με το δέρμα και τους τένοντες και έχει ευωδία ουράνια. Ακόμη όσοι το ασπάζονται με ευλάβεια και πίστη διαπιστώνουν ότι είναι θερμό.

Το άλυτο μυστήριο

Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, από τα πολλά θαύματα που κάνει μέχρι σήμερα η Αγία Μαρία, θεωρείται και τιμάται από τους αδελφούς σαν δεύτερη Κτητόρισσα της Ιεράς Μονής.

Το χεράκι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Το χαριτόβρυτο λείψανο της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής συνεχίζει ως τις μέρες μας να παρέχει παρηγοριά και ιάματα σε όσους προσέρχονται να το προσκυνήσουν με πίστη και μετάνοια. Οι μαρτυρίες πιστών χριστιανών από όλον τον κόσμο για τις ευεργεσίες της Αγίας είναι παμπολλες.

Σε καιρούς κρίσης η πνευματική στήριξη την οποία παρέχει η τιμή και προσκύνηση των λειψάνων εκείνων που έγιναν με τη ζωή τους ζωντανοί φορείς του Αγίου Πνεύματος και κατέστησαν τον εαυτό τους όμοιον με τον Χριστό, δίνει ώθηση για συνέχιση της καθημερινής και πνευματικής ζωής σε πνεύμα πίστεως, δυνάμεως και υγείας.

Δείτε το video

Άγιος Φανούριος: Το εκκλησάκι που κατακλύζεται από χιλιάδες πιστούς - Το θαύμα με ένα παιδί που ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου

Άγιος Φανούριος: Υπάρχει ένα εκκλησάκι στα Χανιά που κατακλύζεται από χιλιάδες πιστούς. Μάλιστα, το θαύμα με ένα παιδί που βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου είναι ένας από τους λόγους προσέλευσης.

Ένα από τα πολλά τάματα περιελάμβανε ένα τάμα για ένα παιδί που ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Μετά από πολύ ταλαιπωρία και πόνο, ο πατήρ Χρήστος Παπουτσάκης, ο εφημέριος του ναού, ανέφερε πως έγινε καλά. Οι ειδικοί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, το πως τα κατάφερε. Ήταν φανερό πως ο Άγιος είχε βάλει το χέρι του.

ο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου βρίσκεται μέσα στη φύση και προσφέρει γαλήνη. Βρίσκεται πίσω από τα δέντρα και αποτελεί το καταφύγιο των πληγωμένων και των απελπισμένων. Πολλές φορές τα οχήματα σχηματίζουν ουρές και οι πιστοί προσέρχονται στο ναό για προσευχή. Παράλληλα, αυτό είναι το πευκόφυτο εκκλησάκι του Απόστολου Παύλου στην Αθήνα.

Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου

Στο σημείο υπήρχε μια ερειπωμένη εκκλησία, με την εικόνα του Αγίου Φανουρίου, μπροστά από μία χαρουπιά. Ο παπά Νικόλας, έχτισε το πρώτο κανονικό εκκλησάκι. Κάθε φορά που μια μπουλντόζα έβαζε μπροστά για να γκρεμίσει το εκκλησάκι, η μηχανή σταματούσε. Βλέπετε, κάποιοι ήθελαν να περάσει από εκεί η εθνική οδός. Έτσι, η εθνική φτιάχτηκε, χωρίς να γκρεμιστεί το εκκλησάκι.

Ο παπά Χρήστος προσπάθησε για την αναστήλωση, με τη συμβολή του κόσμου να είναι μεγάλη. Ο κόσμος βοήθησε οικονομικά, ενώ κάποιος χάρισε και το χωράφι του. Δεκάδες φανουρόπιτες και αναμμένα κεριά ζητούν τη βοήθεια του Αγίου.

Τα θαύματα του Αγίου Φανουρίου

Τα θαύματα είναι αμέτρητα και οι πιστοί έχουν πολλά να αναφέρουν. Ένας καρκινοπαθής είδε στον ύπνο του τον Άγιο Φανούριο, ο οποίος του ζήτησε ένα αντίγραφο της εικόνας της Ρόδου να το πάει στο εκκλησάκι. Αυτή ήταν επιθυμία του εφήμερου, που εκπληρώθηκε, μέσω του Αγίου, ενώ ο άνδρας συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στα Χανιά.

Ο Άγιος Φανούριος ανταποκρίνεται σε όσα του ζητούν οι πιστοί. Δύο φαντάροι σώθηκαν από αυτοκινητιστικό ατύχημα και κάθε χρόνο προσέρχονται με πίτες στο εκκλησάκι. Ένας ακόμα αφηγείται πως ο Άγιος Φανούριος εμφανίστηκε μπροστά του και τον βοήθησε με το σκασμένο λάστιχο για να πάει στο εκκλησάκι του. Από τότε έγινε πιστός και το επισκέπτονταν κάθε χρόνο.

Όποιος επισκέπτεται το εκκλησάκι, πάντοτε βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη ζωή του. Τα μικρά και τα μεγάλα θαύματα είναι αυτά που βοηθούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια της ζωής. Δίνουν δύναμη στον άνθρωπο και τον ωθούν να συνεχίσει.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share