Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Τρεμουλιάζει» τη ψυχή η προφητεία του Γέροντα Ευστάθιου - «Ο ήλιος θα κρυφτεί και θα κάθεστε...»

Τσακίζει κόκαλα

5 Ιουνίου 2023 15:09
«Τρεμουλιάζει» τη ψυχή η προφητεία του Γέροντα Ευστάθιου - «Ο ήλιος θα κρυφτεί και θα κάθεστε...»
Από Ανθή Κουρεντζή

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, υπήρξαν πολλές προφητείες για τη μοίρα της Πολωνίας. Μία από τις πιο γνωστές είναι η προφητεία του ηγούμενου Ευσταθίου από το 1449. Για ποιο πράγμα μιλάει η προφητεία του Βενεδικτίνου μοναχού και είναι αλήθεια; Με την ευκαιρία, δείτε την προφητεία του Αγίου Παϊσίου που τσακίζει κόκαλα.

Φυσικά, όλες οι προφητείες και τα οράματα πρέπει να λαμβάνονται με λίγο σκεπτικισμό. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς και προκαλούν το ενδιαφέρον. Τελικά, ποιος δεν θα ήθελε να ρίξει μια ματιά στο μυστήριο του μέλλοντος;

Ευσταθιανή προφητεία. Αυτό προέβλεψε για την Πολωνία

Μια από τις πιο διάσημες προφητείες για την Πολωνία είναι η προφητεία του Ευσταθίου. Αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστές προφητείες.

«Τρεμουλιάζει» τη ψυχή η προφητεία του Γέροντα Ευστάθιου - «Ο ήλιος θα κρυφτεί και θα κάθεστε...»

Ποιος ήταν ο Ευστάθιος;

Υποτίθεται ότι υπήρξε τον δέκατο πέμπτο αιώνα σε μοναστήρι των Βενεδικτίνων κοντά στη Βαρσοβία. Η προφητεία χρονολογείται από το 1449, αλλά δεν εμφανίστηκε σε έντυπη μορφή μέχρι το 1758. Η προφητεία μεταφράστηκε από τα λατινικά στα γερμανικά.

Και ποια είναι η προφητεία;

«Εγώ, ο Ευστάθιος, ηγούμενος του μοναστηριού των Βενεδικτίνων, σου προφητεύω, Πολωνία, ότι θα βιώσεις πολλή δυστυχία στους επόμενους αιώνες. Καλή Πολωνία, είσαι ευγενής, σπουδαίος και υπέροχος – αλλά περιφρονείς τους σοφούς και διάσημους βασιλιάδες σου, και επειδή τους περιφρονείς, θα γίνεις κομμάτια. Το λιοντάρι του βορρά θα ενωθεί με τον μαύρο αετό στη σκοτεινή κοιλάδα και θα σας δώσει ένα δυνατό χτύπημα στο στήθος μέχρι τα λευκά σας φτερά να κοκκινίσουν από το αίμα. Ένας νέος πέρα ​​από τα βουνά θα κατέβει στα ύψη σας και θα σας επιφέρει μεγάλες συμφορές.

Μετά έρχεται το πανίσχυρο δικέφαλο λιοντάρι που θα προκαλέσει την πτώση σου, ω μεγάλη Πολωνία. Ο ήλιος θα κρυφτεί από εσάς, και θα «κάθεστε στο σκοτάδι» για πολλή ώρα. Θα υπάρξουν μεγάλες εξεγέρσεις και πολύ αθώο αίμα θα χυθεί, θα ζητήσει εκδίκηση στον ουρανό. ένας θυμωμένος Θεός θα στείλει τέτοια τιμωρία επάνω σας που δεν θα έχει τέλος στο θρήνο.

Ω δυστυχισμένη και αξιολύπητη Πολωνία. Θα λαχταράτε για ειρήνη, αλλά δεν θα έρθει μέχρι τον έβδομο αριθμό, και θα εκπληρωθεί σε επτά επί επτά. Τότε ο πρίγκιπας της ειρήνης θα έρθει με κάθε μεγαλοπρέπεια, και η ειρήνη θα βασιλέψει μέσα στα τείχη και στα ανάκτορά σας.

Στο τέλος θα έχουν έναν βασιλιά μέσα από το κρίνο, που δεν τον ήθελαν εδώ και καιρό, αλλά μετά θα τον δεχτούν με χαρά. Θα υπάρξει γενική συμφωνία.»

Προφητεία τρόμου για τη χώρα: «Αλλάζει σελίδα η ιστορία τη μέρα που Έλληνας και Τούρκος πρωθυπουργός...»

Η προφητεία του Αγ. Ραφαήλ που κυριολεκτικά θα σας συγκλονίσει. Το 2010 και ο πρωθυπουργός, τότε, της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την Αθήνα. Στην συνέντευξη Τύπου, τυχαία βρέθηκε κάποιος που λίγες μέρες πριν είχε κάνει το τάμα του στους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στην Μυτιλήνη. Ωστόσο δείτε και τη νέα προφητεία 8 Γερόντων: Έρχεται φονικός σεισμός στην Αθήνα!

Ακούγοντας τα όσα έλεγε ο Ερντογάν, η όψη του σκοτείνιασε και πληροφόρησε τον φίλο του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του και άκουγε τις δηλώσεις, ότι κάτι συγκλονιστικό του είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Περιέγραψε ότι ονειρεύτηκε τον Άγιο Ραφαήλ που με ύφος αυστηρό του είπε:

«Εγώ ήρθα πρόσφυγας εδώ σε αυτό το νησί καταδιωγμένος από τους Τούρκους και για την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ μου έκοψαν το κεφάλι. Αυτό το νησί σε λίγο καιρό θα γεμίσει με πρόσφυγες-περαστικούς. Οι τούρκοι θα συνεχίζουν να κόβουν κεφάλια μέχρι να πέσει το κεφάλι αυτουνού που θα συναντήσεις αύριο στην Αθήνα. Τότε η Ιστορία θα αλλάξει σελίδα και οι τούρκοι θα γίνουν πρόσφυγες».

Προφητεία: "Ξένος στρατός θα έρθει. Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δε θα ξέρει"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Προφητεία: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάσει τα ανατριχιαστικά λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά τις προφητείες του αυτούσια:

Τι ακριβώς έλεγε: "Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέναν μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πένα". "Αν βρεθούν τρεις δυνάμεις σύμφωνες τίποτε δεν θα πάθετε. Αν το ζήτημα λυθεί με τον πόλεμο θα πάθετε πολλές καταστροφές – σε τρεις χώρες μια θα μείνει…"

"Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό (ή θα καταλάβουν στο Αλβανικό Χειρόγραφο) τρεις μέρες γρηγορότερα από τους Χριστιανούς". "Ξένος Στρατός θα έρθει. Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει". "Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερωθείτε".

"Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θα έρθουν να να κατοικήσουν σεσάς". "Νάχετε το Σταυρό στο μέτωπο για να γνωρίζουν ότι είστε χριστιανοί". "Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλη – στη μέση του δρόμου θα ρθει το μαντάτο ότι έφτασε το ποθούμενο".

"Θα έρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει 10 Τούρκους με τη ρόκα". "Στην Αυλώνα θα γίνει χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο".

"Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλη. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη, εσείς να μή λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν. Ο στρατός αυτός δεν θα φτάσει εις την Πόλη, στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ο πόλεμος τέλειωσε".

"Να κρυφτείτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, αν είναι βιαστικό και γρήγορο". "Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν παράγκες". "Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπον και να τον κάμουν αδελφό".

"Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τροχρονίτικο δαμάλι θα πλέζει". "Καλότυχος όποιος ζήσει μετά το γενικό πόλεμο. θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι…". "Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήσει ο λύκος μετ’ αρνί". "Θα 'ναι τον όγδοο (8ον) αιώνα που θα γίνουν αυτά".

"Θα μαζωχτεί το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (Άγιοι Σαράντα) και θαρθούν κοκκινογέλεκοι να πολεμήσουν για σας". "Η τρεις μέρες, ή τρεις μήνες, ή τρία χρόνια θα βαστάξει". "Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφτάσουν όμως".

"Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θαρθούν πάλι. Έπειτα θα τους κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά". Σημείωση: Αντίχριστους εννοεί τους Τούρκους και Κόκκινη Μηλιά εννοεί την Μέκκα.

"Οι Τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμήλια. Στο τέλος θα τους διώξουν στην Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους, το 1/3 θα σκοτωθεί, το 1/3 θα βαπτιστεί και το άλλο θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά".

Σημείωση: Στην τελευταία του προφητεία (η οποία θεωρείται σημαντική για το Ελληνικό Έθνος) αναφέρεται στην περιοχή Εξαμήλια. Αυτή μπορεί να είναι μια από τις ακόλουθες περιοχές: χωριό της Επαρχίας Κορινθίας (Νομός Αργολιδοκορινθίας) – κοντά στον ισθμό της Κορίνθου, ή τοποθεσία 3 μίλια νοτίως των Αγίων Σαράντα (Βόρειος Ήπειρος) χωριό της κοινότητας Ασσήρου της επαρχίας Λαγκαδά του νομού Θεσαλλονίκης, ή κώμη περι το μέσον του ισθμού της Θρακικής χερσονήσου.

Σημειώνεται επίσης, ότι αυτή την τελευταία προφητεία του Αγίου Κοσμά, την βεβαιώνει και μια άλλη προφητεία, αυτή του Αγίου Μεθοδίου (Επισκόπου Πατάρων – 3ος αιώνας μ.χ.) η οποία λέει: "Τους Ισμαηλίτας μερίσεται εις τρία μέρη και την μέν πρώτην εν ρομφαία, τήν δευτέραν βαπτίσει, τήν τρίτην καταδουλώσεται εν τη ανατολή".

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share