Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» με τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου: «Είναι κοντά στο...»

Τέλος στο μυστήριο του θανάτου του

29 Μαΐου 2023 10:18
«Βόμβα» με τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου: «Είναι κοντά στο...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To βιβλίο της Ενωμένης Ρωμιοσύνης «Ὁ Όσιος Πορφύριος (Μαρτυρίες – Διηγήσεις – Νουθεσίες)» έκανε μια αποκάλυψη «βόμβα» για τον Μέγα Αλέξανδρο, αναφέροντας το που είναι κοντά ο τάφος του.

Στο βιβλίο αυτό (σελ. 39-40) περιέχεται αξιόπιστη μαρτυρία, από την Γερόντισσα της Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης Στυλιανή, στην οποία ο άγιος Πορφύριος είχε αποκαλύψει πού βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου:

«Μια μέρα που πήγαμε, μας έλεγε ο Γέροντας ότι με το χάρισμα που είχε από μικρός, διέκρινε από πολύ μακριά νερά, άγια Λείψανα, αρχαίους Ναούς, αρχαίους τάφους. Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε ποιος τον σκότωσε.

Ακόμα και για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μας έλεγε ότι δεν είναι ούτε στην Αίγυπτο, ούτε εκεί που τον ψάχνουν, αλλά είναι εδώ στην Ελλάδα κοντά στο αρχαίο Δίον και συγκεκριμένα στην Κατερίνη στην “Κονταριώτισσα”, δίπλα σ᾽ ένα παλιό εκκλησάκι της Παναγίας».

Θα αναρωτηθεί κάποιος: είναι δυνατόν αυτή η μαρτυρία να χρησιμοποιηθεί από κάποιον επιστήμονα;

Ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου

Η απάντηση είναι ότι η επιστήμη στηρίζεται στην παρατήρηση και στην λογική. Όταν έχει παρατηρηθεί πολλές φορές ότι ο όσιος Πορφύριος «έβλεπε», με το χάρισμα που είχε από τον Θεό, υπόγεια ύδατα, αρχαίες πόλεις, αρχαία νεκροταφεία, αρχαία αντικείμενα και τόσα άλλα, η λογική λέει ότι η μαρτυρία του πρέπει να ληφθεί αρκετά σοβαρά υπ’ όψιν.
Ποια είναι όμως εκείνο το στοιχείο που ενισχύει την άποψη ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στο αρχαίο Δίον;

Το Δίον κατείχε κεντρική θέση στην λατρεία των αρχαίων Μακεδόνων.

Στη wikipedia διαβάζουμε: «Στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου το Δίον έχει σημαίνουσα θέση για τη Μακεδονία αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Από εκεί ξεκίνησε ο στρατηλάτης την εκστρατεία του για την Ασία (μετά την καταστροφή των Θηβών, το 335 π. Χ. θυσίασε στο Δίον) και έστειλε στους ναούς του Δίου τους χάλκινους ανδριάντες των 25 νεκρών στη μάχη του Γρανικού, το 334 π. Χ. Επίσης οι Μακεδόνες στρατιώτες από την πόλη (ίσως οι απόμαχοι) ίδρυσαν ομώνυμη αποικίαστην Δεκάπολη της Παλαιστίνης». Δεν θα ήταν λοιπόν καθόλου απίθανο ο Μέγας Αλέξανδρος να επιστρέψει στην γη από όπου ξεκίνησε την μακρά νικηφόρο πορεία του προς την Ανατολή.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share